Chwalimy się - Maranta frywolitkuje
maranta - Pon 09 Paź, 2006 12:50
Ponieważ szydełkowa spódniora mnie wkurzyła, to wyładowałam się frywolnie, co widać poniżej
Serweteczka idzie jako prezent, ciekawe czy się spodoba
Aelzbieta - Pon 09 Paź, 2006 12:56
śliczna serwetka a i obdarowana osoba na pewno będzie zachwycona.
Jakimi nićmi robiłaś?
maranta - Pon 09 Paź, 2006 13:02
Dziękuję
Robiłam Aidą dwudziestką.
ikmis - Pon 09 Paź, 2006 13:41
Osoba obdarowana na pewno będzie zachwycona, bo ja bym na pewno była
Maranto, zerknęłam sobie do Twojej galerii i tak pomyślałam, że to po prostu nieprawdopodobne wydziergać tyle pięknych rzeczy w różnych technikach. Czy Ty może masz cztery ręce?
Ach, powiedz jak wygląda sytuacja z serwetką makramowo-frywolną? Jakoś jej nigdzie nie zauważyłam
maranta - Pon 09 Paź, 2006 17:47
| ikmis napisał/a: | | powiedz jak wygląda sytuacja z serwetką makramowo-frywolną? Jakoś jej nigdzie nie zauważyłam |
Już ją kończyłam ale coś mi się nie spodobało i kilka elementów podprułam, na pewno ją niedługo pokażę
ikmis - Pon 09 Paź, 2006 19:39
zepsułaś taką piękną serwetkę?
maranta - Pon 09 Paź, 2006 20:07
| ikmis napisał/a: | | zepsułaś taką piękną serwetkę? |
Hi hi, ona jeszcze dycha, tylko niektóre elementy pousuwałam, bo mi nie pasowały, próbuję zmieniać przęsełka na coś szydełkowego, ale to mi się też nie widzi, bo za masywne, jeszcze myślę
elinka - Pon 09 Paź, 2006 23:09
Maranta, prześliczne! (bardzo przydatna emotikonka, tak właśnie teraz wyglądam )
Nie wiem czy mnie to powinno dopingować do pracy nad moimi frywolitkami czy wpędzać w kompleksy
Bardzo mi sie podobaja te szyjniki z listkami, muszę poszukać takich koralików widzisz ty się tu chwalisz a ja cię wrednie podpatruje...
w zamian poskanuje troszke wzorków z moich książek, chociaż to wszystko i tak jest gdzieś w internecie pewnie... :calusek:
bardzo się ciesze że znalazłam to wasze forum!
pozdrawiam!
renata - Pon 09 Paź, 2006 23:27
I znowu mnie tutaj "przywialo"..a mialam tu nie zagladac....Coraz bardziej mnie to ciagnie... Aniu...slicznosci..chyba bede jeszcze bardziej chora...
ikmis - Wto 10 Paź, 2006 10:43
Maranto, fajne te kwiatki i listki, moim zdaniem, mogłabyś przyczepić brakujące i nie maltretuj już tej serwetki, jak ją wyprasujesz to sama zobaczysz jaka jest piękna
a nowe pomysły chętnie obejrzymy w następnej serwetce miksowanej frywo-makro-szydełkowej
Tonia - Wto 10 Paź, 2006 15:32
Twoja biżuteria jest przepiękna
| maranta napisał/a: |
... tak mi jesiennie, że połamałam jedyne szydełko zdatne do nawlekania koralików, no i masz babo placek |
Jeśli jeszcze nie masz nowego szydełka to znam taką metodę: nawlekasz koralik na bardzo cieniutką żyłkę/nitkę, przewlekasz przez pikotkę, jeszcze raz przewlekasz przez koralik i z żyłki/nitki przesuwasz koralik na pikotkę. Natomiast na przewleczenie nitki też mam sposób (powstały na lekcji z pododu braku szydełka ) przekładasz szpilkę przez pikotkę i tą szpilką przewlekasz nitkę. Mam nadzieję że pomogę choć trochę na wypadek gdyby ktoś także nie posiadał cieniutkiego szydełka.
Bećka - Śro 11 Paź, 2006 12:30
Osoba obdarowana serwetką jest zachwycona i to bardzo
maranta - Śro 11 Paź, 2006 13:46
| Bećka napisał/a: | | Osoba obdarowana serwetką jest zachwycona i to bardzo |
| Tonia napisał/a: | | Jeśli jeszcze nie masz nowego szydełka to znam taką metodę |
Dziękuję, pomysł fajny i na pewno nie raz jeszcze się przyda
A szydełeczko już mam, Renulku ślicznie dziękuję, teraz tylko plątać, plątać, plątać i koraliki nawlekać
Renulek - Śro 11 Paź, 2006 19:39
ciesze sie, że przesyłeczka dotarła
owocnego i przyjemnego supłania Aniu :usciski:
maranta - Sob 14 Paź, 2006 14:16
Do poprzedniego naszyjniczka dorobiłam kolczyki
i kolejny komplecik
Renulek - Nie 15 Paź, 2006 02:09
piękne
mcm2 - Nie 15 Paź, 2006 07:45
maranto śliczności
moslamawe - Nie 15 Paź, 2006 09:04
Aniu
maranta - Nie 15 Paź, 2006 17:35
Dziękuję
Kolejny komplet do oceny
alienor - Nie 15 Paź, 2006 18:25
(chyba nie mam więcej nic do dodania)
ikmis - Nie 15 Paź, 2006 19:15
uwielbiam oglądać Twoje wyroby Maranto, podziwiam Twój talent twórczy
agniechak - Nie 15 Paź, 2006 19:27
Maranto - masz wspaniałe pomysły!!! Bardzo podobają mi się Twoje frywolne poczynania Oj, żeby tak ktoś mnie chciał taką serwetką obdarować... Bo zanim ja kogos obdaruję, to mogą minąć lata świetlne....
karmelek - Nie 15 Paź, 2006 19:35
ja tu chyba zaglądam w ramach samoudręczenia... i po co mi to?
maranto ślicznie Ci wychodzi frywolitkowa biżuteria
elinka - Pią 20 Paź, 2006 15:33
A ja tu zagladam, bo tu tak ladnie
Co prawda nie wierze ze uda mi sie osignac takie mistrzostwo, ale sie ludze
maranta - Pią 20 Paź, 2006 16:01
| elinka napisał/a: | | Co prawda nie wierze ze uda mi sie osignac takie mistrzostwo, ale sie ludze |
Człowieku małej wiary ani się obejrzysz jak będziesz supłać po mistrzowsku, ja w maju pierwszy raz wzięłam czółenko do ręki
Dziękuję za wszystkie komplementy
|
|
|