To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Maranta frywolitkuje

maranta - Pon 09 Paź, 2006 12:50

Ponieważ szydełkowa spódniora mnie wkurzyła, to wyładowałam się frywolnie, co widać poniżej wesoło mi wesoło mi wesoło mi
Serweteczka idzie jako prezent, ciekawe czy się spodoba hmm

Aelzbieta - Pon 09 Paź, 2006 12:56

radocha śliczna serwetka a i obdarowana osoba na pewno będzie zachwycona.
Jakimi nićmi robiłaś?

maranta - Pon 09 Paź, 2006 13:02

Dziękuję Smile
Robiłam Aidą dwudziestką.

ikmis - Pon 09 Paź, 2006 13:41

Osoba obdarowana na pewno będzie zachwycona, bo ja bym na pewno była brawo
Maranto, zerknęłam sobie do Twojej galerii i tak pomyślałam, że to po prostu nieprawdopodobne wydziergać tyle pięknych rzeczy w różnych technikach. Czy Ty może masz cztery ręce? zebalek
Ach, powiedz jak wygląda sytuacja z serwetką makramowo-frywolną? Jakoś jej nigdzie nie zauważyłam hmm

maranta - Pon 09 Paź, 2006 17:47

ikmis napisał/a:
powiedz jak wygląda sytuacja z serwetką makramowo-frywolną? Jakoś jej nigdzie nie zauważyłam

Już ją kończyłam ale coś mi się nie spodobało i kilka elementów podprułam, na pewno ją niedługo pokażę Smile

ikmis - Pon 09 Paź, 2006 19:39

mdleje zepsułaś taką piękną serwetkę? no poczekaj... lanie
maranta - Pon 09 Paź, 2006 20:07

ikmis napisał/a:
zepsułaś taką piękną serwetkę?

Hi hi, ona jeszcze dycha, tylko niektóre elementy pousuwałam, bo mi nie pasowały, próbuję zmieniać przęsełka na coś szydełkowego, ale to mi się też nie widzi, bo za masywne, jeszcze myślę puknąć się

elinka - Pon 09 Paź, 2006 23:09

Maranta, prześliczne! szczęka (bardzo przydatna emotikonka, tak właśnie teraz wyglądam )

Nie wiem czy mnie to powinno dopingować do pracy nad moimi frywolitkami czy wpędzać w kompleksy Smile

Bardzo mi sie podobaja te szyjniki z listkami, muszę poszukać takich koralików noo widzisz ty się tu chwalisz a ja cię wrednie podpatruje...

w zamian poskanuje troszke wzorków z moich książek, chociaż to wszystko i tak jest gdzieś w internecie pewnie... :calusek:

bardzo się ciesze że znalazłam to wasze forum! wesoło mi

pozdrawiam! cmoknięcie

renata - Pon 09 Paź, 2006 23:27

placzek I znowu mnie tutaj "przywialo"..a mialam tu nie zagladac....Coraz bardziej mnie to ciagnie... hmm hmm Aniu...slicznosci..chyba bede jeszcze bardziej chora... cmoknięcie
ikmis - Wto 10 Paź, 2006 10:43

Maranto, fajne te kwiatki i listki, moim zdaniem, mogłabyś przyczepić brakujące i nie maltretuj już tej serwetki, jak ją wyprasujesz to sama zobaczysz jaka jest piękna cool
a nowe pomysły chętnie obejrzymy w następnej serwetce miksowanej frywo-makro-szydełkowej cmoknięcie

Tonia - Wto 10 Paź, 2006 15:32

Twoja biżuteria jest przepiękna brawo
maranta napisał/a:

... tak mi jesiennie, że połamałam jedyne szydełko zdatne do nawlekania koralików, no i masz babo placek

Jeśli jeszcze nie masz nowego szydełka to znam taką metodę: nawlekasz koralik na bardzo cieniutką żyłkę/nitkę, przewlekasz przez pikotkę, jeszcze raz przewlekasz przez koralik i z żyłki/nitki przesuwasz koralik na pikotkę. Natomiast na przewleczenie nitki też mam sposób (powstały na lekcji z pododu braku szydełka oczoplas) przekładasz szpilkę przez pikotkę i tą szpilką przewlekasz nitkę. Mam nadzieję że pomogę choć trochę na wypadek gdyby ktoś także nie posiadał cieniutkiego szydełka.

Bećka - Śro 11 Paź, 2006 12:30

Osoba obdarowana serwetką jest zachwycona i to bardzo hopla hopla hopla wesoło mi cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
maranta - Śro 11 Paź, 2006 13:46

Bećka napisał/a:
Osoba obdarowana serwetką jest zachwycona i to bardzo

hurrraaa hurrraaa hurrraaa love

Tonia napisał/a:
Jeśli jeszcze nie masz nowego szydełka to znam taką metodę

Dziękuję, pomysł fajny i na pewno nie raz jeszcze się przyda Very Happy

A szydełeczko już mam, Renulku ślicznie dziękuję, teraz tylko plątać, plątać, plątać i koraliki nawlekać love love love cmok cmok cmoknięcie

Renulek - Śro 11 Paź, 2006 19:39

ciesze sie, że przesyłeczka dotarła radocha

owocnego i przyjemnego supłania Aniu :usciski:

maranta - Sob 14 Paź, 2006 14:16

Do poprzedniego naszyjniczka dorobiłam kolczyki

i kolejny komplecik

Renulek - Nie 15 Paź, 2006 02:09

piękne uklon
mcm2 - Nie 15 Paź, 2006 07:45

maranto śliczności bye kwiatek dla ciebie cool
moslamawe - Nie 15 Paź, 2006 09:04

Aniu cool cool radocha radocha brawo brawo
maranta - Nie 15 Paź, 2006 17:35

Dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Kolejny komplet do oceny

alienor - Nie 15 Paź, 2006 18:25

uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon (chyba nie mam więcej nic do dodania)
ikmis - Nie 15 Paź, 2006 19:15

uwielbiam oglądać Twoje wyroby Maranto, podziwiam Twój talent twórczy cmoknięcie
agniechak - Nie 15 Paź, 2006 19:27

Maranto - masz wspaniałe pomysły!!! brawo brawo brawo Bardzo podobają mi się Twoje frywolne poczynania Wink Oj, żeby tak ktoś mnie chciał taką serwetką obdarować... uklon uklon uklon Bo zanim ja kogos obdaruję, to mogą minąć lata świetlne....
karmelek - Nie 15 Paź, 2006 19:35

ja tu chyba zaglądam w ramach samoudręczenia... puknąć się i po co mi to?

maranto ślicznie Ci wychodzi frywolitkowa biżuteria brawo brawo brawo

elinka - Pią 20 Paź, 2006 15:33

A ja tu zagladam, bo tu tak ladnie Smile

Co prawda nie wierze ze uda mi sie osignac takie mistrzostwo, ale sie ludze Razz

cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

maranta - Pią 20 Paź, 2006 16:01

elinka napisał/a:
Co prawda nie wierze ze uda mi sie osignac takie mistrzostwo, ale sie ludze

Człowieku małej wiary Wink ani się obejrzysz jak będziesz supłać po mistrzowsku, ja w maju pierwszy raz wzięłam czółenko do ręki wesoło mi wesoło mi wesoło mi

Dziękuję za wszystkie komplementy cmoknięcie