Nici, nitki i niteczki... - Sklepy internetowe z włóczkami
Makarbella - Śro 12 Sie, 2009 21:25
| duduś napisał/a: | Podoba mi się w zamotane, że gdy czegoś nie ma to dzwonią i proponują coś w zamian . Ostatnio nawet nie kazano mi dopłacić gdy wymieniłam na inny przedmiot ( nie mieli na stanie tego co chciałam). A ponadto szybko i sprawnie. Polecam zamotane  |
Sorry, duduś, ale trudno mi to co napisałaś uznać za atut sklepu, bo nie lubię, kiedy zamawiam sobie coś, z dreszczem emocji czekam a tu na drugi dzień, albo po tygodniu telefon: tego nie mamy, tamtego też nie, a zamiast tego proponujemy co innego. No, kurczę, kiedy idę do sklepu kupić sobie ogórki, to dlaczego ktoś mi zamiast nich wciska pomidory? I co z tego, że taniej? Gdybym wiedziała wcześniej, że nie ma ogórków, to nie kupowałabym do nich chrzanu i czosnku, bo co z tego, że zrezygnuję z ogórków, skoro i tak muszę zapłacić za chrzan, czosnek i przesyłkę i tracę czas, bo mogłam kupić ogórki gdzie indziej i już bym je miała w domu. Ba! przez ten tydzień oczekiwania już byłyby (prawie) ukiszone!
A jeśli chodzi o "szybko i sprawnie" to - jak dla mnie - standard. Nie kupuję drugi raz w sklepie, jeśli przesyłkę, szczególnie priorytetową, wysyła ktoś po tygodniu.
pchelka831 - Śro 12 Sie, 2009 22:45
A ja uważam to za atut , bo tez miałam taki przypadek, że w tym czasie ja i inny użytkownik sklepu zamówiliśmy tą samą ilość, tej samej włóczki, a więcej nie było tego koloru. Pani Ula zadzwoniła następnego dnia rano, a nie tydzień później,jak sugerujesz i bardzo przepraszała,że tak się stało,a włóczkę wymieniła mi na taką o którą pytałam wcześniej, a jak robiłam zamówienie to nie było jej jeszcze na stanie w sklepie internetowym. Czyli nie wcisneła mi żadnego kitu ,którego nie chciałam.
koteccek00 - Śro 12 Sie, 2009 23:02
Dziewczyny, napiszcie mi prosze jakie najlepsze sa wloczki na serwetki i azurowe sweterki.
Chcialabym zlozyc jakies zamowienie w jednym z tych sklepow, tylko nie wiem czy przesylaja za granice. Tu u nas wybor wloczek jest fatalny!!!!! Amerykanie wogole nie maja gustu, mieszja czerwony z fioletem rozem i zoltym. Mozecie sobie taki sweter wyobrazic ?!!!!
alfa76 - Pią 14 Sie, 2009 08:25
Jak już wspomniałam coś tam zamówiłam 11.08.2009, w tym samym dniu wpłaciłam pieniądze i do dnia dzisiejszego status mojego zamówienia to "oczekujące". Poszłam nawet dalej bo napisałam do nich maila, do którego dołączyłam potwierdzenie wpłaty na konto, który to mail nie został jeszcze odebrany, bo dostałabym potwierdzenie. I jak się to ma do tego , że zapłaciłam za przesyłkę priorytetową? W mailu pisałam że zależy mi na szybkiej przesyłce. Chyba to faktycznie "raczkujący" sklep.
Jasieńka - Pią 14 Sie, 2009 11:04
A ja dziewczyny zamówiłam w Świecie włóczki na początku tygodnia i dzisiaj dostałam robiłam przelewem i przesyłka priorytetowa i oto moje zamówienie
kontakt jest super można z nimi mówić na gg wszystko powiedzą i doradzą a jak nie ma to zamówią polecam
Makarbella - Pią 14 Sie, 2009 15:12
| pchelka831 napisał/a: | | Pani Ula zadzwoniła następnego dnia rano, a nie tydzień później,jak sugerujesz i bardzo przepraszała,że tak się stało |
Napisałam trochę inaczej. A pani Ula wyraźnie też uznała, że to nie atut sklepu, skoro zadzwoniła i przepraszała. Zresztą, mniejsza z tym, wyraziłam tylko swoje zdanie.
| koteccek00 napisał/a: | | Dziewczyny, napiszcie mi prosze jakie najlepsze sa wloczki na serwetki i azurowe sweterki. |
Zależy jakie serwetki i jakie sweterki. Ja lubię na serwetki MAXI, Star, Perle, Kirlangic, Snow White, Kaję, Maję, Daphne, Larę, Muzę i Arię. A na sweterki fajna jest Mira, Etamin, Mimoza, Gucio, Baby, Baby Care, Mevsim i z bawełnianych: Miya, Myra, Perle. Osobiście choruję na włóczkę Yumosh, tę włochatą.
| koteccek00 napisał/a: | | Chcialabym zlozyc jakies zamowienie w jednym z tych sklepow, tylko nie wiem czy przesylaja za granice. |
Trzeba poczytać ich regulaminy, niektóre wysyłają.
Grażyna - Pią 14 Sie, 2009 20:17
Jasieńka- a ta Maxi po lewej stronie na zdjęciu to bordowa? Bardzo ładna. Jaki ma kolor i numer koloru?
Jasieńka - Pią 14 Sie, 2009 20:39
Już odpowiadam jest to kolor buraczkowy o numerze 5537 bardzo fajny
alfa76 - Pią 14 Sie, 2009 21:54
Chciałam przeprosić właścicieli sklepu internetowego www.wloczka.com, gdyż opóźnienie przesyłki wynikło nie z winy sklepu, tylko z przyczyn niezależnych od żadnej ze stron (wadliwie działająca poczta). Proszę o wybaczenie.
Makarbella - Sob 15 Sie, 2009 12:00
Wadliwie działająca poczta (mailowa czy Poczta Polska) nie usprawiedliwia, moim zdaniem, nieodpisywania na maile i unikania kontaktu z klientem, który ma prawo niepokoić się o swoje pieniądze.
Paillette - Nie 16 Sie, 2009 13:44
| Jasieńka napisał/a: | Już odpowiadam jest to kolor buraczkowy o numerze 5537 bardzo fajny  |
jest prze, prześliczny
Jasieńka - Nie 16 Sie, 2009 14:06
tak mnie się ogółem wszystkie kolory podobają i super się z nich robi jeszcze nie wiem co zrobię bo jeszcze są w skrzynce zapakowane jak będę miała pomysł to będę robić a teraz na razie robię kapelusze
lucyna112 - Nie 16 Sie, 2009 15:08
Jasieńka -zaszalałaś kobieto
koteccek00 - Pon 17 Sie, 2009 18:03
Ten buraczkowy kolor jest super!
zobaczcie jaka ja mam welne do wyboru
http://www.michaels.com/a...06&pageNumber=1
Nie dosc, ze nieciekawe kolory to jeszcze to jeszce kazda jest gruba jak na koce!
Za kilka misiecy mam nadzieje przyjechac do Polski to sie obkupie w ladna welne:)
Makarbella - Pon 17 Sie, 2009 18:54
koteccek00, stara prawda mowi, ze wszedzie fajnie, gdzie nas nie ma
Obejrzałam sobie pierwszą stronę sklepu, który pokazalas i se mysle, ze przesadzasz. Bo np. wloczka Bernat Baby Coordinates przypomina wloczke Baby Care, ale jest od niej ciensza (ma 253m/100g a Baby Care to 130m/100g) i kolory ma podobne.
Wloczka Caron® Spa Yarn to 270m/100g, czyli gruboscia podobna do Camilli (250m/100g) i ma fajowe pastelowe kolorki, ze nie wspomne o tym, ze wlokno bambusowe jest tak fajne jak bawelna.
Mieszanina Loops & Threads™ Impeccable™ Yarn- Ombre tez moze byc ciekawa, zobacz, kolory wloczek wydaja sie odjechane w kosmos, a robotka jaka z tego wychodzi:
Ja bym sobie chetnie kupila niektore z tych wloczek
Grażyna - Wto 18 Sie, 2009 13:33
Myslę, że to zalezy od punktu widzenia. Dla mnie, Makarbella, te nitki, które wspominasz sa bardzo, bardzo, bardzo...grube, w takim razie co dla jednego jest cool dla innego feeee...
Makarbella - Wto 18 Sie, 2009 22:40
| Grażyna napisał/a: | | Dla mnie, Makarbella, te nitki, które wspominasz sa bardzo, bardzo, bardzo...grube, w takim razie co dla jednego jest cool dla innego feeee... |
Napisałam tylko, że i u nas można spotkać grube nitki, nawet grubsze od tego, co pokazała kotecekk i że niektóre z tych trzech, o których pisałam, nawet bym kupiła choć mieszkam w Polsce i (przynajmniej teoretycznie) mam dostęp do włóczek, które kotecekk wydają się niedostępne. Ale czy to od razu oznacza, że jestem pozbawiona gustu? To może ja już lepiej zamilknę
Grażyna - Śro 19 Sie, 2009 20:07
Nie!!!!!!!!! nie milcz!!!!!!!!!!
Żle zrozumiałaś - stwierdziłam tylko, że każdy ma inny gust i upodobania. Ja nie umiem robic szydełkiem wiekszym od 2 mm, a optymalna nitką jest ta ok. 500m, wiec wszystko inne dla mnie jest grube.
Antonina - Czw 20 Sie, 2009 20:55
Zamówiłam w polecanym tu na forum sklepie Niezapominajka http://www.wloczka.com/ -
włóczkę. Miałam nieco obaw, bo było to zamówienie nr 7 - stąd powzięłam wiedzę, że sklep dopiero zaczyna. Kontakt miły (błędnie wpisałam adres mailowy i zostało to szybko wyjaśnine), przesyłka szybka, dostałam gratis druty na żyłce 2 mm oraz próbki włóczek.
No i w mojej opinii ceny konkurencyjne.
duduś - Czw 20 Sie, 2009 23:43
Oczywiście reakcja Pani z zamotane była natychmiastowa gdyż zamówienie składałam wieczorem, rano był telefon w którym zmieniłyśmy zamówienie a na drugi dzień otrzymałam towar wiec nie widzę powodów aby nie kupować tam dalej gdyż maja duży wybór i jak nie ma czegoś co zamawiam zawsze doradzą czym to można zastąpić
Nessie - Sob 22 Sie, 2009 16:59
Antonina i duduś to ta sama osoba czy sklep wloczki.com i zamotane to to samo, że na błędnie wpisany mail zareagowała pani z zamotane? Pogubiłam się...
Antonina - Sob 22 Sie, 2009 21:40
Dwa różne sklepy i dwie różne osoby. Duduś opisuje swoje perypetie, a ja chwalę sklep, w którym kupowłam ostatnio.
Nessie - Sob 22 Sie, 2009 21:50
Aha
Eve - Sob 03 Paź, 2009 21:25
Znalazłam taki sklep http://www.sklep-pati.pl/
Korzystał ktoś z niego?
Antonina - Nie 04 Paź, 2009 11:35
Kupowałam- jest OK.
|
|
|