ozdoby świateczne - ANIOŁKI -czyli chwalimy się :)
Zygfryd Smarzyk - Wto 31 Lip, 2007 20:44
Dwa dni temu byłem tutaj radosny i uśmiechnięty - po prostu na luzie. Dzisiaj inaczej, jak w dniu matury. Nogi się trzęsą, serce przyspiesza.
Wszystko dlatego, że chcę pokazać pierwszego mojego anioła. Wiele w nim wdzięczności i zapału zawarłem, wiele życzeń dobrych. Powiedziałem do niego: – Leć, nieś pokój i radość.
Z tysiącem serdeczności
Zygfryd Smarzyk - Śro 01 Sie, 2007 11:28
Witam i dziękuję za łagodność w ocenie pierwszej mej próby anielskiej. Pochwały należą się wszystkim, którzy zarazili mnie angelologią i bardzo pomagali, głównie Ostatkowi. Czy ten Anioł ma imię? Oczywiście, lecz - podobnie jak u kotów - ma ich trzy. Sami posłuchajcie:
Niełatwa to sprawa z imieniem dla kota,
Trudniejsza niż różne krzyżówki lub gry;
Wariatem się wydam na pierwszy rzut oka,
Gdy powiem: kot najmniej imiona ma trzy!
Po pierwsze - to imię na zwykły użytek,
Jak August, Barnaba, Alonzo lub Sam,
Jak Mruczuś, jak Buruś, jak Kiciuś lub Kitek -
Imiona sensowne, mnie znane i wam.
Są również wymyślne, gustowne imiona,
Niektóre dla panów, niektóre dla dam,
Jak Safo, Apollo, Bucefał, Ilona -
Lecz równie sensowne, mnie znane i wam.
Kot musi poza tym mieć drugie też imię
(Jak nie ma go, nie chce nic pić ani jeść),
Co godne by było i w dumę go wbiło,
By wąs mógł rozpostrzeć i ogon w pion wznieść.
I takich niemały zapasik mam imion,
Na przykład Ścichapęk, Szastprastuś lub Szprot,
Lub Bombalurina (dla pań), lub Ancymon -
Imiona, co jeden jedyny ma kot.
Lecz Trzecie swe imię kot sam sobie nadał
I nikt go nie pozna, i na nic się zda
Wysiłek człowieczych dociekań i badań,
Bo kot go nie zdradzi - On tylko je zna.
Więc kiedy w głębokiej jest kot kontemplacji
I siedzi bez ruchu w skupionym milczeniu,
To ta kontemplacja jest zawsze z tej racji,
Że myśli i myśli o Trzecim Imieniu,
O swym zmyślonym, przemyślnym, wymyślnym,
Niedodododomyślnym,
Tajnym, niedosięgłym, jemu tylko właściwym
Imieniu.
(T.S. Eliot)
Pierwsze imię - po prostu Anioł.
Imię drugie: z tym większe kłopoty - miał być Tubiel. Jednak, jak wiecie, na Forum przegrał w przedbiegach z Tubielem Ostatka. Bis Go nazwałem, co przyjął pokornie.
A trzecie - cóż, znane tylko Jemu i Temu do kogo szybuje na skrzydłach zielonych.
Z tysiącem serdeczności
ola1996 - Wto 07 Sie, 2007 11:05
Super wasze anioły. A teraz mój:
Ma 24 cm wysokości i rozstawienie skrzydeł 21 cm:)
Robiłam go na zamówienie. Za ile go sprzedać?
maranta - Śro 08 Sie, 2007 08:23
Ola
adrietta - Pon 13 Sie, 2007 09:50
Witam po długiej nieobecności, jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia ale mam nadzieje że mi wybaczycie
Anioł ma na imię Tanael i jest prezentem dla mojej 1,5 córeczki Aleksandry, jest niebieski poniewaz Oleńka ma w takich kolorach sukieneczkę. mam nadzieję że się Wam spodoba
Zygfryd Smarzyk - Pią 17 Sie, 2007 14:02
Zgodnie z zapowiedzią przedstawiam Monikę, Anielicę od wczoraj mieszkająca ze mną. Wspaniały to prezent, sami przyznacie (z zazdrością?). Anioły robione przez mnie pochowały się po kątach i nieśmiało zerkają w Jej stronę, zawstydzone, bo nazbyt siermiężne i bardzo ubogie. Może przy Monice twórca ich nieco się podciągnie?
Jak Wenus prawie, Monika wyłoniła się z piany... mlecznej. Gdy otwierałem kartonik po mleku, co skrywał Ją jak muszla, serca moje i Zbója waliły jak werble.
Jak jest Monika, każdy widzi. Nie napiszę teraz, może gdy poznam wszystkie Jej zalety.
Mam dla Was pytanie, niestety zbyt łatwe: Kto stworzył Monikę? Kto przysłał mi tego o którym napisał, że: skrzydła ma za duże, niepraktycznie biały, przed światem chce się ukryć... biedny codzienny aniołek...
Z tysiącem serdeczności i tysiącem podziękowań
ostatek7 - Czw 23 Sie, 2007 10:34
Jasne jak że bezbłędnie wskażecie autora. Monika niewiele różni się od powstałych wcześniej aniołów. Miała być bardziej perfekcyjna i wypracowana... ale nie jest (może Zygfryd przymknie oko i nie zauważy błędów? ), różni się natomiast przesłaniem...
Oglądam serial "Dotyk Anioła". Serial jest landrynkowo-słodki, a anioły dalekie od moich wyobrażeń... Jest tam anioł Monika. Aniołek młodziutki, popełniający błędy, trochę głupiutki... ale serce ma wielkie; radości i miłości do ludzi w tym sercu dużo... Pomyślałam, że nazwę anioła filmowym imieniem, bo wszystkie imiona, które znajdowałam były zbyt dumne, zbyt wiele znaczące, zbyt symboliczne dla zwyczajnej anieliczki.
Nie umiałam rozświetlić Moniki - na ekranie wygląda jakby połknęła zapaloną żarówkę - wszelkie próby manipulowana światłem zostały storpedowane przez domową ochronę p.poż.
Monika -
Nie musi być mądra,
Nie musi być uważna,
Nie musi myśleć o wszystkim,
Nie musi przewidywać,
Nie musi być cierpliwa, wyrozumiała, milcząca, przebaczająca,
bo wszystkie te cechy posiada Zygfryd, a serca i miłości nigdy nie jest za dużo... więc obdarzyłam Monikę sercem...
Dla zainteresowanych dalszymi losami moich aniołów i ludzi z nimi związanych:
Haniel - Ola jest szczęśliwą żoną i matką, 1,5 miesiąca temu urodziła córeczkę.
Lalahel (magister Magdaleny) - obronili wspólnie (Magda i Anioł) pracę dypl. na pięć.
Asrael i Nefta - mieszkają po sąsiedzku, przez miedzę, są więc blisko siebie.
Rafael - namawia młodą lekarkę do zrobienia drugiej specjalizacji.
Daniel - Ania wybaczyła krzywdy i zaczyna nowe życie.
Sitael - stoi u Wielebnego na biurku i pomaga pomagać - nie było Sitaela na forum ani w albumie
ostatek7 - Śro 05 Wrz, 2007 11:41
Obiecałam jednego – pokazuję dwa. Ale-m kłamczucha.
Tubiel-Bis (złoty) miał zostać u mnie. Tak się złożyło, że mój kolego-przyjaciel wchodzi w nowy związek, zostawiając za sobą dwa rozbite już do szczętu i czwórkę dzieci. Nie mnie oceniać Jego postępowanie... ale... potrzebuje On opieki anielskiej... cały hufiec albo nawet kilka by się zdało...
Bernardynka (niebieska) jest częścią zapłaty za sunię przepiękną, przeuroczą i malutką...
Jak widzicie – samo życie, żadnych porywów, zero romantyzmu.
A w daglezjowym lesie powstaje nowe miejsce mocy...
adrietta - Wto 11 Wrz, 2007 11:59
a taki sobie Anioł
http://www.fotosik.pl/pok...75ee12eded.html
Bernadka - Wto 11 Wrz, 2007 17:18
Aniołki wasze cudne są po prostu
gusina - Pon 17 Wrz, 2007 07:04
Dzień dobry wszystkim, mam na imię Agata, a to jest Złotowłosa:
Swoje istnienie zawdzięcza Ostatkowi i tu miejsce na w jej stronę. Kochana, bardzo Ci dziękuję
To mój pierwszy anioł i nie jest jeszcze tak piękny jak Wasze, ale myślę, że będzie coraz lepiej
Pozdrawiam serdecznie.
Gulia - Wto 18 Wrz, 2007 13:45
Mój pierwszy w tym roku
http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,865704,2,1.html
http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,865703,2,2.html
http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,865702,2,3.html
Pozdrawiam .
Justyna
adrietta - Śro 10 Paź, 2007 11:32
Powstał nowy Anioł
http://www.fotosik.pl/pok...f37a6c9784.html
Stworzyłam również katalog z moimi aniołami
http://adrietta.fotosik.pl/albumy/287553.html
lisiczka - Czw 11 Paź, 2007 16:55
Adrietta. - wspanialy aniolek, a jaki dom...
Ja mam nowy aparat i pierwszy aniol został nim uwieczniony. . Miał to być taki anioł w stylu " na czerwony dywan" , bo sukienkę taka wlaśnie podgladalam, a wyszedl taki modlitewny . Pewnie to sprawka Ostatka i Zygfryda. Zaczarowali aniola.
http://picasaweb.google.p...089629576452578
lisiczka - Wto 16 Paź, 2007 09:11
Dziekuje wszystkim za mile slowa. adrietta Twoja uwaga na temat skrzydeł sprawila mi pewna satysfakcje, ponieważ sama je zaprojektowalam . U mnie od równego przytulania skrzydel jest mój mąż i on takie sobie zażyczyl, wręcz zlosci sie jak skrzydla są skierowane dół.
Zeby nie poprawiać tysiace razy narysowalam sobie ich schemat . choć i tak kazde sa troche inne , bo zawsze sie pomyle, a potem zal mi pruć 20 słupkow tutaj link . bo jakos miniaturka mi nie wchodzi
http://picasaweb.google.p...007991716095762
<table style="width:auto;"><tr><td><a
Bet - Pią 19 Paź, 2007 10:40
zjęcie troche ciemne mi wyszło
a oto mój aniołek pierwszy raz robiłam zkoralikami jest jeszcze niewykrochamlony
córci sie straszecznie podoba i to ona nawlekała kraliki
Bernadka - Śro 24 Paź, 2007 09:02
cudne a tak do znawców zniłków pytanie , czy wiecie może jak nazywa się anioł patron i opiekun snu ?? oprócz oczywiście Anioła stróża
Bernadka - Sob 27 Paź, 2007 09:05
To teraz ja dorzucam mojego Aniołka . Oto Archanioł Michał 
maranta - Sob 27 Paź, 2007 09:54
Bernadka- wspaniały, cudny
Bernadka - Sob 27 Paź, 2007 17:10
maranta, Bet, ola1996, Halkuk, 1luana1, | ola1996 napisał/a: | | Świetny! Właśnie go robię Smile Ale skrzydełka widzę wymyślone? | no tak -właściwie to on jest przepracowany bo głowa skrzydła i pelerynka są z innej beczki niż było to zaproponowane , ja zrobiłam mu ciałko pod pelerynką i przez to jest wyższy a oprócz tego pelerynka jest inna jak w tym który miałam za wzór , Olu skrzydełka są od jakiegoś motylka znalezionego w sieci
Bernadka - Nie 28 Paź, 2007 08:01
| Zygfryd Smarzyk napisał/a: | | A serwetkę podglądam i podglądam... | a podglądaj na zdrowie , bardzo mnie ucieszy jeśli ktoś zrobi taką , albo podobną bo mnie ona oczarowała a anioł faktycznie ważny i teraz na anioły trzy zamówienia w domu czekają hehehe | jola373 napisał/a: | | Też bym tak chciała, ale mam opory, że nie dam rady i rzucę w chol.. | ja też tak myślałam , nie łam się tylko zaweźmij i do roboty alwisia, Kissa,
Zygfryd Smarzyk - Nie 28 Paź, 2007 20:26
"Broń duszy i ciała mego" - to zawołanie mego nowego anioła. Na kilku zdjęciach pokazałem go w mej galerii, on jednak domaga się, by został i w anielskim temacie zameldowany. Czynię to, bo przecież nie będę się z aniołem sprzeczał:
Z anielskim pozdrowieniem
Zygfryd Smarzyk - Nie 28 Paź, 2007 20:36
Co z tą rękawicą? Z obiecanej setki aniołków 60% zrobione. Niektóre śpią na półce, inne po świecie fruwają. Zapraszam do rywalizacji - czy ilość przejdzie w jakość?
Z tysiącem serdeczności
gusina - Wto 30 Paź, 2007 17:42
Brakuje mi słów na wyrażenie mojego zachwytu Waszymi aniołami...po prostu śliczności
Ja już mam drugiego na "koncie", oto Angelina:
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
Bernadka - Wto 30 Paź, 2007 20:05
gusina, cudna
|
|
|