To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace JJki

Elżbieta P. - Pią 28 Lis, 2008 21:08

prace są kolorowe, pomysłowe i bardzo ładne i tak ich dużo gały wesoło mi brawo brawo brawo
ata30 - Pią 28 Lis, 2008 21:24

brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Madzia - Pią 28 Lis, 2008 21:40

Ależ wiele wyczarowałaś prac!!!!!!!!
Kolorowe, pomysłowe, oryginalne, wspaniałe!!!
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

elka j. - Sob 29 Lis, 2008 00:32

JJka napisał/a:
mam nadzieję że się Wam podoba, bo pomysł był na tzw „żywioł”... sama nie wiedziałam co z tego wyjdzie ;/

Podoba się, podoba, wyszło super cool cool cool

buziaczek - Sob 29 Lis, 2008 11:17

wowwwwww jak dużo nowości, brawa dla wszystkich brawo brawo brawo
JJka - Sob 29 Lis, 2008 14:09

Dziewczyny - Dzięki Wam za te pochwały!!
nie bede wymieniac każdej z imienia, bo szkoda miejsca na serwerze Wink
ale naprawdę strasznie DZIĘKUJE!! cmoknięcie

wczoraj w pracy zakończyłam tę etolę z Mammuta Steinbacha ... troche wzudziłam zdziwienie państwa kontrolujacych.. Wink. ale nie minęło pół godziny a już tym paniom pokazywałam jak zrobić warkocz na drutach... hihihi ... czyzby to juz przyjaźn??? Smile)))))))))))))))

dziś do tej etolki u Desika w sklepiku kupiłam wstążeczkę..
(Desik strasznie zabiegana, ale udało mi się z Nia chwilke pogadać... cmoknięcie )
fotke etolki zrobie w poniedziałek, to sie nia pochwalę.

Poza tym jak zwykle dziś wyszłam na miasto po przysłowiowe "chleb i masło" i...
i wróciłam z kolejną porcją włoczek...
.... czy to juz uzaleznienie ??? .... Smile Smile Smile noja rodzina mówi że tak puknąć się hahahihi
jak co to zgonie na Was i to forum Wink wesoło mi wesoło mi
bo przeglądając Wasze prace, to rusz na jakąś rzecz "choruję" ... kazanie

Beata T - Sob 29 Lis, 2008 17:12

gały ojej ile fajniutkich ubranek wydziergałaś jedno ładniejsze od drugiego brawo brawo brawo
JJka - Czw 18 Gru, 2008 14:34

no to nadrabiam zaległości w prezentowaniu moich prac:
na początek, to co miało powstać z tej dużej szydełkowej choinki Wink czyli dekoracja do drzwi wejściowych do biura:

reszta dekoracji świątecznych wkrótce Wink

oraz obiecana etola z resztek Mammuta:

coś co nie wiem jak nazwać... cos na zasadzie kamizelko-narzutki...
z Ethnica Katii (włóczka kosztowała mnie prawie 200 zł, ale nie mogłąm się jej oprzeć Wink )

bolerko z czeskiej włóczki Elian. Strasznie mi się podobałą, bo nie dość, że śliczny melanż turkusowo-żółto-różowy, to jeszcze ma (czego nie widać na fotce) rózowe połyskliwe włosie... na dodatek strasznie lekka i wydajna. Na te bolerko zuzyłam zaledwie dwa i trochę motka, czyli jakieś 230 g. !!! Naprawdę Wam ja polecam!.

Ma tylko jedna wadę. Nie nadaje się do prucia... przez te włosie... :/
Z pozostałości tej włoczki zrobiłam sobie szaliczek

no i jeszcze taka "imprezowa"Wink tunika z "Pirlanty" (jak ja uwielbiam jej włosie puknąć się ).

Lezała włoczka ponad rok, więc w końcu zdecydowałam coś sobie z niej zrobić... zupełnie improwizując :/

JJka - Czw 18 Gru, 2008 14:45

aha...
zapomniałam jeszcze zaprosić Was do mojej galerii prac decoupage....
zaczełam się tym bawić jakieś 2-3 tyg temu hopla i złapałam bakcyla!!!
to co na razie wrzuciłam do galerii, to tylko jakies 1/3 tego co zrobiłam... a ile jest w trakcie... Smile Smile
aby nie przeciążać strony, tutaj podrzucę tylko tzw fotki zbiorowe Wink

Mao - Czw 18 Gru, 2008 16:44

Super prace brawo brawo brawo a włóczka Elian rzeczywiście urocza gdzie ją można nabyć? Jaka to jest konkretnie włóczka?

Zajrzałam do Twojego "Ciucholandu" sweterek Republika mnie powalił uklon zaraz mi się przypomniały stare czasy, w końcu na studia trafiłam do Torunia dzięki Republice ( moja ksywka na studiach) i tu zostałam aż do dziś hahahihi

JJka - Czw 18 Gru, 2008 17:10

Mao napisał/a:
sweterek Republika mnie powalił zaraz mi się przypomniały stare czasy, w końcu na studia trafiłam do Torunia dzięki Republice ( moja ksywka na studiach) i tu zostałam aż do dziś

no to witaj Republikanko!! na dodatek z Torunia! Smile
no prosze.. nawet tutaj znajduje fanów Smile)
to może spotkałyśmy się w miniony weekend w Odnowie?? Wink bo ja byłam (jak zawsze co roku) na koncercie poświęconym G.C. W kwietniu również zawsze jestem.
A sweterek był robiony w 86roku, i do tej pory jeździ ze mną na każdy zlot i spotkanie z zespołem... no i wiele osób mi go zazdrości Wink
ma tez kilku młodszych "braciszków", których stworzyłam dla kilku malutkich dzieciaczków (dzieci fanów), ale niestety nie mam ich fotek Sad

a co do włóczki Elian, to jest Exklusiv. Kupiłam ją w małym sklepiku w Czestochowie, w którym tak na prawdę chciałam kupić guziki... a wyszłam z włoczką Wink
Elian ma stronę internetową na której prowadzą wysyłkową sprzedaż (również do Polski choć firma jest w Czechach)
link do włóczki: http://www.vsv.cz/rucni-p...lusiv/t_528.jpg

Beata T - Czw 18 Gru, 2008 18:14

radocha radocha radocha ale wspaniałości , deseczki pierwsza klasa cool cool cool
beacia-24 - Czw 18 Gru, 2008 19:12

JJka, decu rewelacyjne. Fantastycznie wygląda ten nakrapiany efekt na szkatułce, zachodzę w głowę jak to zrobiłaś. puknąć się
Wszystkie prace cudne Smile. Ogromne brawa za wykonanie i cierpliwość brawo radocha brawo

Mao - Czw 18 Gru, 2008 19:18

He ,he nie spotkałyśmy się w "Od Nowie" bo co roku o tej porze kiedy jest zlot choruję ja lub Florka w tym roku też niestety to mnie nie ominęło, córcia przyniosła jakąś zjadliwą infekcję bakteryjną ,że zaropiały mi oczy ,a jaj oczy ,nos i ucho masakra. Evil or Very Mad

Teraz przynajmniej wiem ,że się spotkamy jak nie na zlocie Fanów to na jakimś zlocie dziergocholiczek hahahihi

Za namiary na włóczkę dziękuje teraz wiem czego szukać cmoknięcie

alienor - Czw 18 Gru, 2008 19:20

Prace rewelacyjne , kamizelo - narzutka powalająca cool
reni - Czw 18 Gru, 2008 19:22

wszystkie prace świetne cool cool brawo
improwizacja tuniki wyszła super cool brawo

barbara 1 - Czw 18 Gru, 2008 19:44

Ziomalko,ale mega produkcja,wszystko śliczne.Przygarnę z chęcią kamizelo-narzutkę
Elżbieta P. - Czw 18 Gru, 2008 20:14

świetne prace i te włóczki takie fajne!
ata30 - Czw 18 Gru, 2008 22:43

super prace
nula - Czw 18 Gru, 2008 23:52

JJka, Ale zaszalałaś !!!!
Ja już chyba kiedyś prosiłam, żebyś wstawiała na raty a nie tyle cudów na raz !!!
jęzorek
Potem nie wiadomo co najpierw chwalić !!!
Bo oczywiście wszystko jest bajeczne - ale ta narzutko - kamizelka !!!!! brawo
Wcale się nie dziwię, że skusiłaś się na tą włóczkę - jest przepiękna.
A ciuszek wygląda tak przytulnie, że od samego patrzenia ciepło się robi !!!!
I jeszcze na dodatek decu !!!!
Jeżeli to mają być Twoje początki to rób koniecznie dalej bo efekty są super !!! cool

Violetta21 - Czw 18 Gru, 2008 23:52

o kurcze ale wysyp pięknych prac i już wiem jak wygląda mamutek !!! ta narzutka jest cundna i ta tuniczka super ale deboku ekstra!!!!
iwonka - Pią 19 Gru, 2008 06:21

same wspaniałości cool
maranta - Pią 19 Gru, 2008 08:46

Wspaniałe prace, podoba mi się ich różnorodność a szczególnie przypadło mi do gustu bolerko cool
bean - Pią 19 Gru, 2008 19:48

JJka, śliczne prace!!! Bardzo fajne ubranka ze wspaniałych włóczek! SUPER brawo

Decupe cudnej urody cool brawo

Susan - Pią 19 Gru, 2008 23:46

JJka napisał/a:

Kupiłam ją w małym sklepiku w Czestochowie, w którym tak na prawdę chciałam kupić guziki... a wyszłam z włoczką Wink

Skąd ja to znam... Wink

Gratuluję prac! Wszystkie absolutnie przepiękne i niezmiernie pracochłonne! cool