To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

indi - Pon 06 Lut, 2012 16:41

Wspaniałe ciuszki a modelka przeurocza brawo kwiatek dla ciebie
Paddington - Pon 06 Lut, 2012 17:41

Ach Apak, jaka ta sukienka śliczna- strojna i idealna na Chrzest. Jaka wielka szkoda, że się zagapiłam bo przecież córeczka mojej koleżanki mogła na swój chrzest też mieć taką śliczną sukienkę.
Czapeczka pierwszorzędna- mała modelka doskonale pokazuje jej walory. Pomysłowość i wykonanie to normalnie dla mnie cud miód.
Pozdrawiam gorąco cmok

Elżbieta P. - Pon 06 Lut, 2012 19:08

słodkie malenstwo w ślicznej czapeczce, sukieneczka urocza, pięknie zrobiłaś te ciuszki
Apak - Wto 07 Lut, 2012 10:57

jarka, sabina71, indi, Paddington, Elżbieta P. - buziaki dla Was! cmok cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Ja w ogóle w ciuszkach nie jestem orłem, dziecię mnie zainspirowało, to zrobiłam. wesoło mi

A teraz coś, co robię od czasu do czasu od... można powiedzieć, że od dawna. Podkładki od serca. Nie wiem, ile zestawów zrobiłam i podarowałam - ale robi się szybko i bardzo lubię ten wzór.

A tu były dodatkiem do prezentu ślubnego

Violetta21 - Wto 07 Lut, 2012 11:10

piękne podkładki ale fikuśny jest ten prezencik hopla brawo
żabka - Wto 07 Lut, 2012 13:31

Super dzieciowe ciuszki - truskawkowa czapeczka jest rewelacyjna brawo brawo brawo

Ciekawe podkładki brawo brawo brawo

Elżbieta P. - Wto 07 Lut, 2012 16:25

bardzo ładne serduszkowe podkładki brawo
emma40 - Śro 08 Lut, 2012 08:32

Podkładki akurat na walentynki, bardzo ładne brawo , prezent taki oryginalny brawo brawo brawo .
beacia-24 - Śro 08 Lut, 2012 13:25

Apak boski ten rowerek - u mnie nie mogę nigdzie takiego dostać Sad
Podkłądeczki są cudne. radocha radocha radocha

Jarka - Śro 08 Lut, 2012 16:34

Podkładki są rewelacyjne cool cool cool
Jak taki łatwy i szybki wzór, to podziel się proszę schemacikiem uklon

Apak - Śro 08 Lut, 2012 20:51

Bardzo proszę.

Tutaj jest oryginał:
http://www.redheart.com/f...ts-desire-doily

A tutaj to rozrysowałam:

Apak - Śro 08 Lut, 2012 21:00

I tak się zamotałam z tym wzorkiem, że nie zdążyłam podziękować...

Violetta21, żabka, Elżbieta P., emma 40, beacia-24, Jarka - cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Dziękuję, że mi towarzyszycie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

M. - Śro 08 Lut, 2012 22:21

Apak, cudne podkładki Smile)
heniutkowo - Czw 09 Lut, 2012 09:59

brawo brawo brawo
Paddington - Czw 09 Lut, 2012 11:08

rewelacyjne podkładki- a powiedz jak to zrobić by czerwone serduszko było w śród białych i było tak idealnie jak u Ciebie? wzorek piękny, porywam go Smile
Dziękuję i jak zawsze pozdrawiam Twoje dzieła i mocno ściskam love

Kazimiera - Czw 09 Lut, 2012 11:32

Piękne serwetko-podkładki cool
Pozwoliłam sobie ,,skubnąć;;wzorek cmoknięcie
Dziękuję kwiatek dla ciebie

Jarka - Czw 09 Lut, 2012 15:41

Dziękuję, dziękuję bardzo uklon uklon uklon love
Apak - Czw 09 Lut, 2012 20:58

M., heniutkowo, Paddington, Kazimiera - dziękuję! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Paddington napisał/a:
rewelacyjne podkładki- a powiedz jak to zrobić by czerwone serduszko było w śród białych i było tak idealnie jak u Ciebie? wzorek piękny, porywam go Smile
Dziękuję i jak zawsze pozdrawiam Twoje dzieła i mocno ściskam love

yyyyyyyyy......hmmmmmmm...... dawno już to dość było i jednorazowo hmm Z tego, co pamiętam, to tam na początku doczepiłam tą wiśniową nić i jak w okrążeniu dochodziłam do tego miejsca, to normalnie robiłam dalej wiśniową, jakby obrabiając równocześnie białą (ona tam idzie w tych słupkach). Ale ponieważ potem serce się rozdziela, to chyba niestety odcinałam jedną nić i dowiązywałam drugą. Było trochę chowania końcówek i ogólnego grzebania, dlatego taką podkładkę mam jedną jedyną i już kolejnej się nie podjęłam.

Mam wrażenie, że mętnie wytłumaczyłam, no ale nie wiem, jak to zrobić jaśniej. bye

Apak - Nie 12 Lut, 2012 11:58

Nie wiem, czy nie porywam się z motyką na słońce, ale co tam - zaczęłam firankę - zazdrostkę z różami

nutinka - Nie 12 Lut, 2012 12:33

Apak, już widać, że będzie pięknie. Dłub i chwal się. cool
Jarka - Nie 12 Lut, 2012 12:37

Apak napisał/a:
Nie wiem, czy nie porywam się z motyką na słońce, ale co tam - zaczęłam firankę - zazdrostkę z różami
napewno nie !!! Ty taka zdolna i kreatywna osóbka - dasz radę cool cool
Violetta21 - Nie 12 Lut, 2012 15:06

pewenie że dasz radę i już mi się podoba Smile)
Elżbieta P. - Nie 12 Lut, 2012 17:35

zazdrostka będzie na pewno śliczna
Hania1 - Nie 12 Lut, 2012 17:48

Piekne walentynkowe prace ,ja tez cos tam robie ostatnio zafascynowana jestem papierem i kompletnie uzależniona robię rożne rzeczy czasem zastanawiam się tylko po co?

Beata T - Pon 13 Lut, 2012 14:57

Piękne prace , ale mnie urzekły dwie fotki z firaneczka która zapowiada się wspaniale i ta z motylkami cool cool cool