To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

Elżbieta P. - Nie 30 Sty, 2011 16:47

nula u Ciebie jak zawsze mam co podziwiać, piękne prace brawo brawo
żabka - Nie 30 Sty, 2011 20:12

Super frywolki brawo brawo brawo
iwonka - Pon 31 Sty, 2011 06:38

przepiękne frywolitki uklon uklon uklon
misia0808 - Nie 06 Lut, 2011 17:39

Nuleńko cudne te Twoje frywolitki cool brawo brawo brawo
nula - Sob 26 Lut, 2011 10:28

dziękuję wszystkim za komentarze i kciuki cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Ponieważ akurat mam wolną chwilkę to pokażę co nowego zdziałałam wesoło mi
takie zakładeczki :

i taki medalion - na zdjęciu w książce bardzo mi się spodobał - w moim wykonaniu podoba mi się mniej wściekły - pociesza mnie jedynie to, że w rzeczywistości wygląda o wiele lepiej niż na tym zdjęciu (nitka jest ciemno zielona a koraliki brązowe - czego tu za bardzo nie widać ! )

kubeczki - pomalowane były milion lat temu, potem stwierdziłam, że nic z nich nie będzie i chciałam wyrzucić - ale dzieci kazały mi skończyć więc skończyłam hmm
może nadadzą się jako pojemniczki do stroików świątecznych nie wiem
Na razie powędrują do pudła a potem się zobaczy ....

i pucha na kawusię

a tu mój ulubiony "facet" czyli kot Rupert podczas drzemki wesoło mi ten to sobie umie znaleźć najwygodniejsze miejsce do spania hahahihi

a teraz pora pokończyć robótki szydełkowe i drutowe......

bean - Sob 26 Lut, 2011 11:03

Frywolitkowe zakładki w Twoim wykonaniu to prawdziwy majstersztyk uklon
Bardzo spodobała mi się ta zakładka z żółtymi kwiatkami hopla jeszcze takiego wzorku nie widziałam.
Wisior na pewno na żywo wygląda cudownie - zdjęcia często nie oddają tego co widzą oczy hahahihi
Decu jak zawsze śliczne hopla i fajnie, że dałaś się namówić na dokończenie kubeczków (reniferek jest słodki wesoło mi ma w sobie to "coś")
Szkoda, że nie mogę powiększyć zdjęcia z Rupertem bo chciałam się mu dobrze przyjrzeć. Ten to ma dobrze - całe życie wyleguje się na kanapie. Zresztą tak jak moja sunia tylko, że ona zajmuje prawie całą kanapę hahahihi

Do zobaczenia po południu i koniecznie zabierz z sobą swoje skarby bye

lamika88 - Sob 26 Lut, 2011 11:15

Zakładki są tak piękne, że bym non stop czytała byleby tylko z nich móc korzystać wesoło mi Kubki bardzo mi się podobają cool Po prostu jak zwykle wszystko piękne i perfekcyjnie wykonane cool cool cool
nula - Sob 26 Lut, 2011 11:19

bean, lamika88, dziękuję love
bean napisał/a:
Szkoda, że nie mogę powiększyć zdjęcia z Rupertem

ciekawe hmm u mnie się powiększa bez problemu...

zakładki były robione na zamówienie i już ich niestety nie mam.
Jak znajdę to przyniosę wzorek do tej brązowej - robiłam go pierwszy raz ale też mi się bardzo podoba (więc na pewno nie ostatni)
w dodatku bardzo prosty wesoło mi

do zobaczenia po południu.... bye

żabka - Sob 26 Lut, 2011 11:40

nula napisał/a:
zakładki były robione na zamówienie i już ich niestety nie mam.
jaka szkoda - bo chętnie bym się z nimi zakumplowała na stałe wesoło mi

Super prace brawo brawo brawo

lucyna112 - Sob 26 Lut, 2011 11:51

Cytat:
Szkoda, że nie mogę powiększyć zdjęcia z Rupertem bo chciałam się mu dobrze przyjrzeć.
mam tak samo hmm
Jak się wstawia zdjęcie kota kazanie to tak żeby inni sobie popatrzyli bye

Violetta21 - Sob 26 Lut, 2011 15:18

piękne piękne zakładeczki i kubeczki i pucha a koteczek jest nieśmiały bo nie chce się powiększyć wesoło mi
dehajola - Sob 26 Lut, 2011 15:30

te zakładki to aż szkoda wykorzystać zgodnie z przeznaczeniem - na rękę lub szyję te cuda założyć trzeba. super prace brawo brawo brawo
karmelek - Sob 26 Lut, 2011 16:00

Jejku jakie śliczne te zakładki!!! A medalion to jest taka jakby "szyszka"???
Decu świetne!!!
Cytat:
stwierdziłam, że nic z nich nie będzie i chciałam wyrzucić - ale dzieci kazały mi skończyć więc skończyłam

rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl rotfl leżę i kwiczę.... rotfl rotfl rotfl
Grzeczna mama z Ciebie zebalek

Jarka - Sob 26 Lut, 2011 17:08

Wszystko jest śliczne cool cool cool , ale zakładki bajera cool cool
alutka171 - Sob 26 Lut, 2011 17:53

świetne prace, a kotka też nie mogę obejrzeć Sad ponieważ wyświetla mi się taki komunikat:
"Ups... Tu nie ma nic do oglądania. Albo nie masz dostępu do zdjęć, albo pod tym adresem internetowym po prostu nie ma żadnych zdjęć. Skontaktuj się bezpośrednio z właścicielem albumu, aby uzyskać dostęp."
Tak jakbyś miała wstawione do zastrzeżonego albumu. A kicie wiedzą jak się usadowić żeby było im wygodnie cool cool cool

saba52 - Sob 26 Lut, 2011 18:54

nula, Takie śliczne kubaski chciałaś wyrzucić!!!!
Dla mnie wszystkie Twoje prace to arcydzieła cool uklon brawo

Jak wam zazdroszczę,że tak sobie razem siedzicie,gadacie ,dziergacie....a ja moge tylko w monitor sie gapić wściekły

SoWa - Sob 26 Lut, 2011 19:38

cudne wszystkie prace. brawo brawo brawo

A ja się zastanawiam, czy takie kubki to można używać i się nie zniszczą.... Nie mam doświadczenia z decu ani w robieniu, ani w używaniu.

nula - Sob 26 Lut, 2011 21:19

żabka, lucyna112, Violetta21, dehajola, karmelek, Jarka, alutka171, saba52, SoWa, cmok cmok cmok
alutka171 napisał/a:
a kotka też nie mogę obejrzeć

teraz kocurek powinien się powiększać - faktycznie był wstawiony do prywatnego albumu - ale już poprawiłam wesoło mi

karmelek napisał/a:
Grzeczna mama z Ciebie

ha, staram się jak mogę hahahihi

SoWa napisał/a:
A ja się zastanawiam, czy takie kubki to można używać i się nie zniszczą.

można używać i nawet myć wilgotną szmatką wesoło mi
generalnie służą jako pojemniki na długopisy i inne "pisadełka"
te akurat na długopisy się nie nadają bo są po prostu za niskie - więc muszę znaleźć dla nich inne zastosowanie - ale mogą służyć jako pojemniczki do czegokolwiek Very Happy

Bozenka7 - Sob 26 Lut, 2011 21:35

nula, oglądam i podziwiam... uklon uklon hurrraaa uklon uklon
beacia-24 - Nie 27 Lut, 2011 08:56

Nuluś powiem tak, szczękę po podłodze zbieram. Masz mnie na sumieniu teraz bo za jakiś czas idę do pracy i wiesz jak będę wyglądać. Na moje nieszczęście mąż lewarka nie ma hahahihi Dobrze, że chociaż much nie nałapię bo mam podwózkę hahahihi
Tak poważnie mówiąc to frywolitki przepiękne. Koniecznie melanżową fuksję poproszę mi zrobić bez dwóch zdań. Jotka w jotkę taką samą wesoło mi
Brązowo żółta jest cudna - gdzieś ty ten wzorek wynalazł.

Co do decou to widzę, że pucha ode mnie wreszcie się nie kurzy. Dobrze, że ją zrobiłaś bo wygląda bosko. Powiedz tylko kiedy i gdzie mam się stawić, a przyjadę i podbiorę.
Mam akurat jedną kawkę, która stać będzie u mnie chyba wieki bo nikt u nas kawy nie pije. Niech przynajmniej stoi w ładniusiej pusi.
Super ją zrobiłaś, ja co prawda bym kropek troszkę rzuciła bo ja coś z tymi kropkami mam, wszystko kropkuję, a szczególnie kafelki śmietaną jak ubijam do deseru hahahihi
Jednak taka czysta nieruszona jest booooska i moja bo zabieram jak nic.

Kubeczki również mi się podobają a ten reniferkowy jest po prostu super.

Co do "faceta" to nie dziwię się, że ulubiony w końcu mięciutki, cieplutki. hahahihi
Fajniutkiego masz tego kocurka.

Czekam niecierpliwie na kolejne foteczki cudnych pracek radocha hopla radocha

Urtica - Nie 27 Lut, 2011 14:58

Nula, zainteresował mnie medalion, z którego nie jesteś zadowolona. U mnie na pulpicie leży sobie ten wzorek i ciagle czeka na lepsze czasy. Taki sam zrobiła swojego czasu Weraph - poszukaj sobie na jej blogu. Ona zrobiła czarny i jej się z kolei nieco podniósł do góry. Może we wzorze jest coś nie tak?
nula - Nie 27 Lut, 2011 15:15

Bozenka7, beacia-24, Urtica, dziękuję ślicznie love

karmelek napisał/a:
A medalion to jest taka jakby "szyszka"???

mi się to raczej kojarzy z takim wieńcem jaki się zakłada koniowi po wygranej gonitwie rotfl

beacia-24 napisał/a:
Brązowo żółta jest cudna - gdzieś ty ten wzorek wynalazł.

na swoim własnym dysku hahahihi

beacia-24 napisał/a:
ja co prawda bym kropek troszkę rzuciła

też miałam pierwotnie taki zamiar, ale im bardziej jej się przyglądałam tym bardziej podobała mi się taka "czysta" więc zostawiłam tak jak jest. zebalek
następną, którą mi podeślesz potraktuję kropkami cmoknięcie

Urtica napisał/a:
Może we wzorze jest coś nie tak?

kto wie, może rzeczywiście - ja musiałam zrobić trochę inaczej połączenie na górze, po to, żeby leżał płasko - robiony dokładnie według schematu by się wyginał - ale myślałam, że to wina grubości nici albo innej wielkości koralików niż w oryginale.
W każdym razie w realu nie wygląda źle i będę go nosić Very Happy

Paddington - Nie 27 Lut, 2011 17:03

NULECZKO wczoraj od rana nie miałam okazji podziwiać galerii, ale za to na żywo na medalik popatrzyłam Smile A o decu... ach to Wasze decu... wyjść z podziwu nie umiem, choć wiem, że to totalnie nie dla mnie zajęcie. Za to obiecuję na następne spotkani serwetki ode mnie dla Was przynieść, żebyście mogły tworzyć takie cuda Smile
Podziwiam i pozdrawiam
PS. i raz jeszcze dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

jadzia59o - Nie 27 Lut, 2011 20:55

nula jak zwykle piękne prace pokazujesz cool cool

SUPER brawo brawo brawo

elunia_olsztyn - Nie 27 Lut, 2011 21:05

Facet super i na pewno słodko mruczy Ci do ucha bye bye Prace jak zwykle dopracowane,dopieszczone i pomysłowe brawo brawo