Galerie prac użytkowników forum - Maranta
marysia54 - Wto 10 Lut, 2009 23:09
Mnie też brak słów na opisanie Twoich robótek, to arcydzieła
Pozdrawiam!
http://picasaweb.google.com/home
kabyr - Wto 10 Lut, 2009 23:39
Maranto sweterek prześliczny
a Ty jak zawsze uroczo w nim wyglądasz.
jola373 - Śro 11 Lut, 2009 00:51
Aniu, komunijne fry - c u d o w n e ! Dech zapierają!
Sweterek - rewelacja!
baluu - Śro 11 Lut, 2009 07:16
śliczności
Bernadka - Śro 11 Lut, 2009 07:28
fantastyczny sweterek , leży jak ulał a wcale nie widać żeby mu perfekcji brakowało a frywolitki to jak zawsze u Ciebie śliczne
beacia-24 - Śro 11 Lut, 2009 08:55
maranta, czasami tak się zdarza, że zapatrzymy się na coś, a bierzemy co innego, hahaha mi się nie raz tak zdarzyło tylko potem miałam taką minę i zastanawiałam się kto mi to do koszyka podrzucił hahaha. Czy będę bardzo nieskromna jak zapytam jak zrobiłaś wykończeni bo jest extra i mimo tego, iż jest odrobinkę mniej futrzaste to i tak wygląda fantastycznie. Byłam święcie przekonana, że futerko kupiłaś już takie gotowe, toś mnie zaskoczyła
Maria - Śro 11 Lut, 2009 09:55
Co tam błędy,brak bąbelków czy symetrii sweterek śliczny i pięknie się na Tobie prezentuję. Akcesoria komunijne niepowtarzalnej urody.
Erhe - Śro 11 Lut, 2009 10:05
mala100gosia - Śro 11 Lut, 2009 17:57
frywolitki jak zwykle mnie powalaja lubie ich delikatne piekno niczym dobrej koronki a ze sama nie wiem jak isę je robi tym bardziej mie zachwycaja a co do pomaranczowego wdzianka czy ja czegoś podobnego nie widziałam w sieci ?
Bożena- 2000 - Śro 11 Lut, 2009 18:02
| maranta napisał/a: | | Grażyna napisał/a: | | , to ładny ci wyszedł sweterek, mimo braku bombelkow na plecach |
Dziękuję Grażynko, jednak to nie o bąbelaski chodzi. W tych miejscach do momentu rozgałęzienia na dwie części miało ich nie być z zamierzenia
To inny błąd i niestety nie jest symetryczny, ciekawe kto pierwszy wypatrzy  |
Nie kokietuj- piękny.
buziaczek - Śro 11 Lut, 2009 18:40
swetr jest rewelacyjny a ten komplecik komunijny- aż brakło słow zachwytu
maranta - Śro 11 Lut, 2009 18:49
Dziękuję dziewczyny
| beacia-24 napisał/a: | | jak zrobiłaś wykończeni bo jest extra i mimo tego, iż jest odrobinkę mniej futrzaste to i tak wygląda fantastycznie. Byłam święcie przekonana, że futerko kupiłaś już takie gotowe, toś mnie zaskoczyła |
To zwykła plisa, nabrałam oczka wokół brzegów i dekoltu i obleciałam parę rzędów, tyle, że robiłam na prawej stronie lewe oczka, bo więcej futrzanych farfocli zostaje jednak na lewej stronie zwykłego dżerseju niż na prawej
| Bożena- 2000 napisał/a: | maranta napisał/a:
Grażyna napisał/a:
, to ładny ci wyszedł sweterek, mimo braku bombelkow na plecach
Dziękuję Grażynko, jednak to nie o bąbelaski chodzi. W tych miejscach do momentu rozgałęzienia na dwie części miało ich nie być z zamierzenia
To inny błąd i niestety nie jest symetryczny, ciekawe kto pierwszy wypatrzy
Nie kokietuj- piękny. |
Dla tych, którzy nie zauważyli- na dolnej plisie koło guzików, mniej więcej środkowy rząd, przesunięcie ściegu o jedno oczko
| mala100gosia napisał/a: | | a co do pomaranczowego wdzianka czy ja czegoś podobnego nie widziałam w sieci ? |
Widziała, widziała- zapewne w temaciku o krótkich azjatyckich sweterkach w drucianym wątku Dziergamy on-line
alienor - Śro 11 Lut, 2009 19:06
wszystko super frywolitki powalajace , sweterk bardzo elegancki
alicja11 - Czw 12 Lut, 2009 00:33
Ja tam nie widzę błędu -cudowny sweterek o fry nawet nie wspomnę -urocze wszystko
gabrysia - Czw 12 Lut, 2009 06:43
słów brak, wyszło pięknie, a Ty błędów szukasz
orchidea - Czw 12 Lut, 2009 07:00
Aniu sweterek jest bajeczny, podoba mi sie w nim wszystko kolor i wzorki. Strasznie taki bym chciała. A może byś go włożyła w on-line . Moje zdolności są małe ale może jakbym stanęła na głowie to by coś wyszło...
Aniu proszę, proszę, proszę
Co do drugiej twojej pracy też przyjrzałam się dokładnie. Frywolitek nie umię i chyba się nie nauczę, nie łapię tego wogóle albo nie dojrzałam do nich. ALE ten komunijny dodatek jest dużo ładniejszy od tych stroików kupnych, jest elegancko stonowany i oryginalny. Dziewczynka będzie bardzo ładnie wyglądac.
Moje dziewczynki w przyszłym roku szkolnym będą miały komunię i ja juz trochę pooglądałąm tych rzeczy by byc w temacie.
Twoje prace to takie perełeczki
beacia-24 - Czw 12 Lut, 2009 08:59
maranta, dziękuję za ładniutki i fachowe wyjaśnienie
Elżbieta P. - Czw 12 Lut, 2009 09:28
piękny stroik komunijny i bardzo ładny bąbelkowy sweterek
Pani Mama - Czw 12 Lut, 2009 10:52
Aniu daj spokoj ja juz nie nadązam chwalic twoich prac więc
moslamawe - Czw 12 Lut, 2009 12:02
Aniu sweterek cudowny
ale komplecik komunijny boski
zdradź na czym jest wianek i czy kwiatuszki na nim są doszywane każdy osobno czy to w całości jest łączone , przy świecy jest chyba gumka o ile dobrze widzę?
andzia35 - Czw 12 Lut, 2009 12:55
WSZYSTKO PRZEPIĘKNE!!SZKODA ŻE CÓRCIA JUŻ U KOMUNII BYŁA BO KOMPLECIK MNIE POWALIŁ!ALE NIC STRACONEGO NASTĘPNA ROŚNIE MA DOPIERO 5 MIESIĘCY WIĘC DO KOMUNII MOŻE NAUCZĘ SIĘ FRYWOLITEK
maranta - Czw 12 Lut, 2009 13:13
Bardzo mi miło, że pracki chwalicie, cieszę się, że się podobają
| moslamawe napisał/a: | | zdradź na czym jest wianek i czy kwiatuszki na nim są doszywane każdy osobno czy to w całości jest łączone , przy świecy jest chyba gumka o ile dobrze widzę? |
Zacznę od tego, że nie miałam zielonego pojęcia jak to zrobić i troszkę się bałam czy sprostam temu zamówieniu. Nigdy wianka nie robiłam (poza plecionym z polnych kwiatuszków ), zlecenie mnie zaciekawiło i nie myśląc wiele zgodziłam się spróbować.
Bałam się tylko, że kombinuję dla kogoś, bo to jednak pierwsza próba czegoś nieznanego
Na początek zrobiłam tak na oko ponad 40 kwiatuszków i już od razu stwierdziłam, że skoro mają być do czegoś mocowane, żeby się razem trzymały, to nie będę na razie do środka koralika dawała, później doskonale koraliki mi się przydadzą w czasie mocowania
Zrobiłam kwiatki i zaczełam dumać nad podstawą całej konstrukcji.
Zaczęło się szperanie w taty skarbach. Znalazł się fajny drut z niklu i drugi z mosiądzu, niklowy niestety za mięki.
Z mosiężnego zrobiłam koło o obwodzie ok 50cm. Po zlutowaniu zaczęło się główkowanie jak to na biało przerobić.
Ostatecznie okręciłam wszystko ściśle białą aidą dookoła.
Podstawa gotowa, teraz zaczęły się kombinacje z mocowaniem. Poszło dość łatwo.
Długą nitką, oczywiście tą samą białą aidą na okrętkę - w kwiatuszek od tyłu, w koralik, w kwiatuszek i dookoła druta i znowu w kolejny kwiatuszek, koralik i powrót przez kwiatuszek i dookoła drutu, gdzie niegdzie dawałam transparentne koraliki-listki.
Wyszło fajnie ale na koniec, żeby się później nic nie próbowało na tym drucie przekręcać, wzięłam bezbarwny lakier do paznokci i od środka po tym "obnitkowanym" drucie pędzelkiem polakierowałam, konstrukcja tym samym się wzmocniła, kwiatuszki oprócz przyczepienia nitką lekko się dokleiły i wyszło fajnie.
Opisałam krok po kroku zmagania, z pewnością ktoś, kto zna się na rzeczy czytając to co wyczyniałam nieźle ślipia wybałuszy- ale robiłam w ciemno, nie mając pojęcia JAK TO MA BYĆ zrobione
Jeśli ktoś wymyśli jakiś lepszy przepis na wianek, to sie polecam, gdybym kiedyś jeszcze ...
Stroik już bez problemów, w środku siedzi gumka
moslamawe - Pią 13 Lut, 2009 07:51
super pomysł jeżeli pozwolisz to za 3 lata zmałpuje go od Ciebie jak moja córunia będzie szła do komunii
misia0808 - Pią 13 Lut, 2009 09:13
Aniu sweterek boski a komplecik do komunii - cóż to już arcydzieło! Po prostu dech zapiera taki piekny
nula - Pią 13 Lut, 2009 17:40
Aniu, jak zwykle zaszalałaś !!!! I to w wielkim stylu !!!!!
Komunijny komplecik jedyny taki na świecie !!!!! Właścicielka na pewno będzie pękała z dumy !!!!!
Sweterek super !!!! (tak mi się wydawało , że to o ten błąd chodzi - ale przecież palcem wytykać nie będę - a moim zdaniem niczego on swetrowi nie ujmuje !!!!! )
Ciekawa jestem co takiego ciekawego robisz teraz ?????????
|
|
|