To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - karteczki i pudełka danfi

Elunia - Czw 02 Sty, 2014 09:05

brawo brawo brawo
anita1 - Czw 02 Sty, 2014 09:25

Cudowne są Twoje prace:)
Lola123 - Czw 02 Sty, 2014 09:44

Cytat:
Lola123 - miło mi, że moje prace Ci się podobają. Bardzo, bardzo rzadko używam napisów stempelowych lub korzystam z czyichś digi-stempli. Zazwyczaj sama tworzę napisy i je drukuję

tak twoje prace bardzo mi sie podobają cmoknięcie

danfi - Czw 02 Sty, 2014 09:45

Elunia, Lola123 - dziękuję bardzo cmoknięcie
Nowy Rok - Nowym rokiem, a karteczki same się nie zrobią. Okazja goni okazję, więc trzeba zakasać rękawy i brać się do roboty Smile Dobrze, że to sama przyjemność Smile
Dzisiaj karteczka- gorset (nowy u mnie model) w skromnym pudełku - takie "opakowanie zastępcze" Więcej zdjęć i informacji jak zwykle na blogu - serdecznie zapraszam Smile

wernatka - Czw 02 Sty, 2014 10:02

Całkiem fajna karteczka cool brawo brawo
danfi - Czw 02 Sty, 2014 20:37

Dziękuję wernatko cmoknięcie
Lola123 - Pią 03 Sty, 2014 11:12

Danfi a ja mam do Ciebie pytanie o pergamono. Czy kalka na której wykonujesz kartki ta techniką to jest ta ze sklepu Enitan lub Pergaminart? Niestety ta która zamówiłam zagineła mi u mnie w domu w tajemniczych okolicznosciach. Teraz sie zastanawiam czy taka kalkę mozna kupić w sklepie papierniczym ? Jezeli bedzie miała gramature 150-200 gram? czy to jest jednak jaks specjalistyczna kalka?
danfi - Pią 03 Sty, 2014 14:33

Lola123 - już dawno nie robiłam kartek w tej technice, ale rzeczywiście kalkę o gramaturze 200 i wyżej kupowałam w tych dwóch sklepach, o których wspomniałaś. W zwykłym papierniczym, przynajmniej w mojej miejscowości, nie mogłam kupić, a sklepów papierniczych u nas ci dostatek zebalek Kalka o mniejszej gramaturze jest bardziej narażona na uszkodzenie podczas pracy, a poza tym wytłaczany wzór jest na niej słabiej widoczny.
A teraz wracam do scrapbookingu i chwalę się kolejna karteczką dla tej samej solenizantki. Kartka bardziej "stonowana" . I wiem, że się spodobała

wernatka - Pią 03 Sty, 2014 22:22

Śliczna uklon brawo brawo brawo
danfi - Sob 04 Sty, 2014 08:38

wernatka - cieszę się, że Ci się podoba wesoło mi
A teraz swego rodzaju nowość. Trochę z tym było zamieszania, bo chciałam stworzyć coś innego, ale w związku z tym, że nie mogłam znaleźć linka do kursu, to kombinowałam sama. Myślę jednak, że wyszło mi to na dobre, bo to, co stworzyłam będę wykorzystywała w book-boxach, w których nie znoszę robić harmonijkowych ramek. Więcej szczegółów i zdjęć jak zwykle na blogu. A teraz premiera mojej kartko-ramko-książeczki zebalek

Lola123 - Sob 04 Sty, 2014 09:04

danfi napisał/a:
Lola123 - już dawno nie robiłam kartek w tej technice, ale rzeczywiście kalkę o gramaturze 200 i wyżej kupowałam w tych dwóch sklepach, o których wspomniałaś. W zwykłym papierniczym, przynajmniej w mojej miejscowości, nie mogłam kupić, a sklepów papierniczych u nas ci dostatek zebalek Kalka o mniejszej gramaturze jest bardziej narażona na uszkodzenie podczas pracy, a poza tym wytłaczany wzór jest na niej słabiej widoczny.
A teraz wracam do scrapbookingu i chwalę się kolejna karteczką dla tej samej solenizantki. Kartka bardziej "stonowana" . I wiem, że się spodobała
[url=http://i1.fmix.pl/fm...cie.jpg]Obrazek[/URL]

Tak , masz racje, wczoraj załatwiłam sobioe kalke o gramaturze 120 i wytłaczany wzór jest conajmniej kiepski. Nie chodzi tu żez o to że moze zle wytłaczam bo próbowałam juz na kalce pomyzej 150 gram i wzór wychodził bardzo ładny. Będe musiała jednak zamówić przez internet oooo nieee

Tesa60 - Sob 04 Sty, 2014 11:10

piękna ta kartka, w tej oprawie
wernatka - Sob 04 Sty, 2014 13:13

Piękna karteczka cool brawo brawo brawo

Tak z ciekawości pytam, Ty tę wstążeczkę, rameczkę tak składałaś, kleiłaś, składałaś kleiłaś itd, czy miałaś jakiś patent ?

danfi - Sob 04 Sty, 2014 13:55

Koronka jest naklejana na papierową ramkę/wnękę. A wstążka (ta "zakładkowa"), którą oklejony jest dół to "gotowiec": zakładki są zszyte. Na każdy bok przyklejałam osobne paski koronki/wstążki
Ciotka22 - Sob 04 Sty, 2014 15:26

Ach dużo pięknych prac brawo
kasia123 - Sob 04 Sty, 2014 15:37

Ale piękne prace , wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2014, wiele twórczych wen życzę. cmoknięcie
wernatka - Sob 04 Sty, 2014 16:41

danfi napisał/a:
Koronka jest naklejana na papierową ramkę/wnękę. A wstążka (ta "zakładkowa"), którą oklejony jest dół to "gotowiec": zakładki są zszyte. Na każdy bok przyklejałam osobne paski koronki/wstążki

A ja myślałam, ze Ty sama siedziałaś jak ten świstak i składałaś Smile

Faktycznie tego gotowca można samej sobie zrobić - poskładać , przyfastrygować i przeszyć na maszynie. Dzięki cmoknięcie

danfi - Pon 06 Sty, 2014 18:01

Ciotka22, kasia123 - cieszę się, że moje karteczki spodobały się Wam wesoło mi
A to najnowsza praca - jak zwykle więcej zdjęć, informacji i linków na blogu zebalek

wernatka - Wto 07 Sty, 2014 19:59

Bardzo piękna brawo brawo brawo
siebusania - Śro 08 Sty, 2014 09:28

danfi, nie zagladam do ciebie zbyt czesto ale za kazdym razem jak wejde to po peostu zbieram szczeke z podłogi jestes bardzo pomysłowa i twoje karteczki i pódełeczka sa cudne i w kazdym calu dopracowane
danfi - Śro 08 Sty, 2014 19:01

wernatka, siebusania - miło mi, że karteczka się spodobała cmoknięcie
A to moja kolejna karteczka

Elunia - Pią 10 Sty, 2014 15:07

Z Nowym Rokiem siły cie nie opuszczają,podziwiać tylko brawo
danfi - Pią 10 Sty, 2014 17:47

Elunia - nawet sobie nie wyobrażasz jaki mam młyn w pracy. Dzięki karteczką mogę nieco odreagować
A to moja najnowsza praca

danfi - Wto 14 Sty, 2014 15:00

Moje najnowsze - może kogoś zainspirują
nawiasowa oraz kwadratowa z przeszyciami i różami własnej produkcji (klikając w zdjęcie - powiększysz je):

"drewniana" wykonana na wyzwanie Scrapujących Polek:

opakowanie na czekoladki "Merci":

Jak zwykle więcej szczegółów na blogu

Elunia - Pią 17 Sty, 2014 15:53

ta ostatnia uklon