Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145
Elżbieta P. - Pon 17 Mar, 2014 18:29
żółwiki to małe słodziaki
małgośka - Wto 18 Mar, 2014 17:00
Aniu, cudna sukienka, filcowe ozdoby i żółwiki.
Apak - Wto 18 Mar, 2014 19:12
nula, Jarka, sbb, nismon, Jessi, Katia64, żabka, Kalima, izetta, siebusania, jokul, Elżbieta P., małgośka, - baaaardzo Wam dziękuję!!!
Chwilowo na zmianę produkuję sówki na kiermasz i "Wymarzonego ptaka".
żabka - Śro 19 Mar, 2014 09:04
| Apak napisał/a: | | produkuję sówki na kiermasz | a gdzie ten kiermasz jeśli można zapytać
Apak - Śro 19 Mar, 2014 17:25
żabka, Robimy kiermasz wiosenno - świąteczny w szkole. Mamy uczennicę w V klasie, chorującą na bardzo rzadką chorobę i czekającą na przeszczep szpiku. Postanowiliśmy zrobić ten kiermasz specjalnie dla niej i oddać jej cały zysk, bo po przeszczepie będzie miała rehabilitację, no i potrzebne będą drogie leki. A nie ma najłatwiejszej sytuacji materialnej.
Ale to BARDZO pozytywna dziewczynka, o złotym sercu. Dodatkowo - zakręcona robótkowo Robiłam z nią dekupaż, haftuje, szydełkuje, maluje, wyplata bransoletki, robi kolczyki.... Nie może za bardzo wychodzić z domu, więc dobrze, że ją to wciąga.
I teraz robimy warsztaty z dziećmi, z rodzicami, żeby coś na kiermasz naprodukować. A do tego kto może, ten dorzuca coś od siebie Ja mam sówki i te filcowe ptaszki, które pokazywałam wcześniej.
izetta - Czw 20 Mar, 2014 08:08
Apak, czy ja na tych ptaszkach dostrzegam "prawdziwe piórka" ? hmmm, czyżby "moje"? chcecie więcej? mogę przynieść w sobotę
Ania - Czw 20 Mar, 2014 08:15
Ale tu wesołe prace Żółwiki, ptaszyska wszelakie są przeurocze. A sukienusia to prawdziwy cukierek - piękna jest, i te kolorki!!!!
Apak - Czw 20 Mar, 2014 20:05
izetta, Ania, dziękuję!
izetta, tak tak, tam są prawdziwe piórka I oczywiście Twoja w tym zasługa W międzyczasie kolega oskubał bażanta i też mi dorzucił kilka piórek. Jeśli to nie byłby problem, to chętnie przygarnę więcej, przydadzą się na dekoracje
izetta - Czw 20 Mar, 2014 20:10
Apak, już szykuję kartony
misia0808 - Nie 23 Mar, 2014 19:30
Sówki bajera!
Apak - Czw 27 Mar, 2014 16:50
misia0808, dziękuję!
Apak - Czw 27 Mar, 2014 16:56
Właściwie nie wiem, jak to nazwać - bolerko? kamizelka? kardigan? W sumie nie ma to znaczenia
Według tego wzoru zrobiłam pokazywaną wcześniej niebieską sukienkę z białymi kwiatkami. (Wzór można znaleźć na Ravelry, ale jest płatny - ja go nie kupowałam, tylko przyjrzałam się zdjęciom i pokombinowałam sama). Tym razem skusiła mnie włóczka - Red Heart Shimmer. Na zdjęciu tego nie widać, ale to biel z wplecioną delikatną błyszczącą nitką. W sam raz dla małych strojniś. Na sukienkę trochę za gruba, więc zdecydowałam się na taki ciuszek.
żabka - Czw 27 Mar, 2014 17:04
Świetne wdzianko zmajstrowałaś a modelka to druga mama i ten uroczy uśmiech
ewasd - Czw 27 Mar, 2014 17:11
Apak, bardzo fajne, no i na tym ostatnim zdjeciu widac troche,ze ta nitka sie swieci
A jaka zadowlona i usmiechnieta buzka
Madzia - Czw 27 Mar, 2014 18:13
Oprócz robótek zawsze podziwiam Twoje zdjęcia, są takie ładne! Bardzo mi się podoba to zdjęcie na fotelu. I bardzo fajny ciuszek
barbara 1 - Czw 27 Mar, 2014 18:23
Śliczne wdzianko na ślicznej modelce
Elżbieta P. - Czw 27 Mar, 2014 20:48
jaka śliczna panienka, świetny ciuszek jej zrobiłaś
marysia54 - Czw 27 Mar, 2014 20:55
Śliczna mała panieneczka w super ubranku
ABA - Czw 27 Mar, 2014 23:28
Ubranko piękne, a modelka bardzo sympatyczna.
Nie gniewaj się na mnie, bo jak patrzę na tę narzutkę to bym dołożyła 1 guziczek.
Apak - Pią 28 Mar, 2014 14:31
żabka, ewasd, Madzia, barbara 1, Elżbieta P., marysia54, ABA, - baaaardzo W am wszystkim dziękuję
ABA, no wiesz, czemu miałabym się gniewać Nie myślałam o tym guziczku więcej, ale jak teraz patrzę, to może faktycznie by się przydał. Zobaczę, jak się to "coś" sprawdzi w użyciu.
Apak - Pią 28 Mar, 2014 14:37
Pokażę Wam jeszcze moje tęczowe zające Mnożą się w niesamowitym tempie To bardzo szybki projekt, prosty i ostatnio dla mnie taki "z doskoku". Dziewczyny widziały na naszym spotkaniu, jak szybko się je robi. Naliczyłam, że mam ich już 20 - będą do rozdania na święta jako drobiazgi albo dodatki do kartek świątecznych.
Wzór znalazłam na Ravelry (darmowy), nazywa się Easter Marshmallow Bunnies, autorstwa Doni Speigle.
Pysiatom - Pią 28 Mar, 2014 15:18
Piękne wdzianko dla ślicznej małej panienki. Cudne tęczowe zajączki.
Elżbieta P. - Pią 28 Mar, 2014 19:20
rewelacyjne zajączki!!!
izetta - Pią 28 Mar, 2014 19:45
Apak, podzielisz się wzorem na zajączki? nie widziałam niestety...
Runa - Pią 28 Mar, 2014 20:02
wdzianko śliczne i pięknie prezentowane a zające
|
|
|