Galerie prac użytkowników forum - Po długim czasie ...
Elżbieta P. - Nie 27 Paź, 2013 17:39
świetne prace
pozdrowienia dla męża
Krakowianka - Nie 27 Paź, 2013 20:27
śliczne prace bardzo ciekawe są te białe listki
dużo cierpliwości dla męża, trzeba czasu ale na pewno doczekacie się że ręka wróci do sprawności czego życzę
izetta - Nie 27 Paź, 2013 20:54
Jarka, jakie piękne liście pogody duch życzę dla Ciebie i męża, będzie dobrze
Awenturyn - Nie 27 Paź, 2013 22:30
Jarka prace piękne
a mężowska ręka wygląda całkiem całkiem
siebusania - Pon 28 Paź, 2013 07:06
Jarka, sliczne pracki a mężowi zdrówka życze
nula - Pon 28 Paź, 2013 08:44
Nowości świetne
Listki fantastyczne
Mężowi życzę dużo cierpliwości przy rehabilitacji i szybkiego powrotu sprawności ręki !!!
Pysiatom - Wto 29 Paź, 2013 12:30
Piękne prace, a liście są świetne.
Dla mężą dużo zdrówka i cierpliwości w powrocie do pełnej sprawności ręki. (wiem coś o tym )
Jarka - Pon 04 Lis, 2013 19:34
Szukam wzoru, lub wskazówek jak zrobić takie bolerko, które kiedyś dawno temu dziergałam dla swojej chrześnicy i niestety została mi tylko fotka, ale jak zrobić, nie mam pojęcia bo poszła w świat, a wzór się gdzieś zapodział chciałam teraz wydziergać dla bliżniaczek pomóżcie proszę, pamiętam, że bardzo fajnie i łatwo się robiło
I jeszcze jedna prośba Proszę zdradźcie mi kilka wskazówek dotyczących robienia zamotków na młynku dziewiarskim, po kilku miesiącach jego posiadania wczoraj udało mi się z pomocą kuzyna tak tak dobrze przeczytałyście kuzyna zaskoczyć jak kręcić te sznurki.
A teraz kilka pytań technicznych:
1. Kręcicie te sznurki jeden w całości, czy kilka (jakiej długości), różnej długości, czy wszystkie równe ?
2. Łączycie w kółko pojedyncze sznurki i potem wszystkie razem ?
3. Czym potem wykańczacie, żeby nie było widać łączenia sznurków ?
Ja narazie zrobiłam 7 sznurków ok. 1.20 m chcę je pozakańczać i połączyć pojedynczo i wszystkie razem i jak założę na szyję to raz je okręcę jeszcze wokół szyi, czy to tak ma być ???
ewasd - Pon 04 Lis, 2013 19:54
| Jarka napisał/a: |
A teraz kilka pytań technicznych:
1. Kręcicie te sznurki jeden w całości, czy kilka (jakiej długości), różnej długości, czy wszystkie równe ?
2. Łączycie w kółko pojedyncze sznurki i potem wszystkie razem ?
3. Czym potem wykańczacie, żeby nie było widać łączenia sznurków ?
|
Jarka, ja zrobiłam kilka takich naszyjników. W zależności o włóczki, robiłam je różnej długości, generalnie jestem zwolenniczką niezbyt długich sznurków, bo te długaśnie nieładnie mi się skręcały. Gotowe sznurki zakładałam na szyję, ładnie je ułożyłam i później końcówki sznurków zszywałam, żeby się nie porozlatywały. Na koniec szydełkiem dorobiłam taki paseczek, jakby obrożę, żeby zakryć miejsca zszycia/łączenia sznurków na karku. I doszyłam ją, żeby nie latała, ale ładnie siedziała na jednym miejscu. To moja metoda
siebusania - Wto 05 Lis, 2013 11:21
czy o cos takiego ci chodziło?
Jarka - Wto 05 Lis, 2013 13:36
| siebusania napisał/a: | | czy o cos takiego ci chodziło? | tak właśnie tak, a schemat ??? pliisss
Jarka - Wto 05 Lis, 2013 15:00
Mam, mam znalazłam
siebusania - Czw 07 Lis, 2013 06:19
Jarka, masz juz schamacik? nie wysłałam od razu bo zdjec mi nie chciało wrzucac a potem nie chciało połaczyc mi z interenetam az do teraz jesli jeszcze czegos ci brakuje to podaj e-mail to dodesle ci fotki jakie mam na temat tego bolerka
Jarka - Czw 07 Lis, 2013 13:11
| siebusania napisał/a: | | masz juz schamacik? | już mam dzięki Ci bardzo ta Twoja fotka mi pomogła
siebusania - Czw 07 Lis, 2013 15:27
| Jarka napisał/a: | | już mam dzięki Ci bardzo ta Twoja fotka mi pomogła | to dobrze ja próbowałm kiedys zrobić to bolerko ale nie wytrawałam do końca teraz sobie przypomniałam ze zakładałam nawet na jego temat wątek
Bożena- 2000 - Nie 24 Lis, 2013 18:24
Piękne prace Jareczko. Sweterek i liście rzucają na kolana.
Jarka - Nie 15 Gru, 2013 10:28
Pokażę Wam trochę zamotków, które ukręciłam na młynku w tym roku pod choinką będzie zamotkowo moja jedyna bombeczka, którą sfotografowałam, bo reszta rozdana poszła do ludzi i choneczki też idą w świat już jedna poszła , to narazie tyle jeszcze trochę mam do wykończenia muszę zdążyć przed świętami.
nula - Nie 15 Gru, 2013 10:38
ale się "zamotałaś"
Fajne zamotki - na pewno wszystkie obdarowane będą szczęśliwe z takich prezentów
dekoracje śliczne
Pysiatom - Nie 15 Gru, 2013 11:02
Piękne zamotki, bombeczka i choineczki śliczne.
Madzia - Nie 15 Gru, 2013 13:50
No, no zamotana jesteś na całego! Bardzo fajne te zamotki i pozostałe rzeczy też.
siebusania - Nie 15 Gru, 2013 15:17
Jarka, | Pysiatom napisał/a: | | Piękne zamotki, bombeczka i choineczki śliczne |
Beata T - Nie 15 Gru, 2013 15:56
Świetne zamotki
Atka - Nie 15 Gru, 2013 18:23
fajne zamotki, też bym takie chciała pod choinkę Świetne prace.
żabka - Pon 16 Gru, 2013 06:37
Świetne prace - wszystkie bez wyjątku
ewasd - Pon 16 Gru, 2013 15:38
Tyle fajnych rzeczy zrobilas
|
|
|