Galerie prac użytkowników forum - Maranta
beacia-24 - Wto 24 Mar, 2009 16:35
maranta, jak przyjemnie patrzeć na te wszystkie cuda, już mniej czytać, że brakuje Ci zdrowia i humoru. Tak bardzo bym chciała zabłysnąć czymś elokwentnym, ale sama też czuję się bele jak. Nie powiem uśmiechnij się bo jak nie ma powodu do radości to z czego by tu się śmiać. W pocieszaniu najlepsza nie jestem, ale jedno wiem na pewno nie minęłam po drodze się z Twoim humorem, ale chyba obaj poszli na spacer bo mój też ostatnio u mnie nie gości. Jak bym jednak się z nim spotkała to mu przypomnę o Tobie .
Wracając do Twoich prac bo tak nagle z tematu zboczyłam. Wszystkie są piękne, zachwycające, wręcz bym powiedziała, że powalające, a to że powtórki to nic. Będę zawsze chwalić nawet jak za każdym razem będziesz wstawiać jedno i to samo (co jest niemożliwe ponieważ nawet nie ma dwóch takich samych kropel wody), gdyż ja uwielbiam Twoje prace, zawsze wprawiają mnie w zachwyt bez względu na wszystko.
1000-ce a nawet więcej braw dla Ciebie za wszystkie bajkowe frywolitki
Madzia - Wto 24 Mar, 2009 17:20
Wszystko przecudowne, już nie jesteś mistrzem Aniu, jesteś ARCYMISTRZEM!!!!!
Naprawdę.
Przykro bardzo, że tak źle się czujesz, ściskam Cię mocno Aniu!!!!
anna.pluta1 - Wto 24 Mar, 2009 18:30
same pieknosci super humorek................. jest już bo wtorek
ata30 - Wto 24 Mar, 2009 20:11
piękna biżuteria
Violetta21 - Wto 24 Mar, 2009 20:30
Andzia same cudeńka wyplotłaś
a z humorem to chyba przesilenie wiosenne więc większość z nas się czuje byle jak ....
życzę Ci dużo zdrówka
Elżbieta P. - Wto 24 Mar, 2009 20:45
śliczności jak zawsze i.... byle do wiosny
nula - Wto 24 Mar, 2009 21:32
Anulko kochana - trzymaj się dzielnie !!!!
Może w końcu wiosna do nas zawita i od razu poczujesz się lepiej !!!!
U mnie dzisiaj śniegi po kostki - normalnie zamieć !!!!!! masakra !!!!
A jeżeli się gdzieś natknę na Twój dobry humor to od razu go pogonię z powrotem do Ciebie !!!!
(mam nadzieję, że zawieruszył się tylko na chwilę !!!!!! )
bean - Wto 24 Mar, 2009 21:41
Wspaniałości plączesz wprost nie mogę się napatrzeć
Życzę Ci, by humorek szybko wrócił!!!
wiesia_33 - Wto 24 Mar, 2009 21:48
piękna biżuteria
humorek pewnie do Ciebie wróci niebawem
jola1010 - Wto 24 Mar, 2009 21:57
wspaniała biżuteria- fantastyczna ,piękna i bardzo urocza
Zula - Wto 24 Mar, 2009 23:03
ida - Wto 24 Mar, 2009 23:21
same wspaniałości, jest czym oczy nacieszyć
Bernadka - Śro 25 Mar, 2009 06:58
CUDNE , ja chyba sobie zamówię u Ciebie ten bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tak mi się podoba
Aniela41 - Śro 25 Mar, 2009 07:19
Fantastyczne prace
Krakowianka - Śro 25 Mar, 2009 13:48
podpisuję sie pod wszystkimi postami bo mi poprostu i nie mogę nic powiedzieć
Halkuk - Śro 25 Mar, 2009 14:58
Ale cudeńka
Ainer - Śro 25 Mar, 2009 15:25
Padam na kolana przed mistrzynią biżuteria rewelacja
_ulcia - Śro 25 Mar, 2009 20:03
Aniu każdy dzień ma swoje kłopoty, jutro będzie lepiej co ja plotę jutro musi być lepiej.
Frywolitki powalające bez wyjątku, sama ostatnio dłubię coś z koralikami tym większy mój podziw dla Twoich prac
iwonka - Czw 26 Mar, 2009 06:12
Aniu biżuteria plątana przez Ciebie jak zwykle zwala z nóg
a myślę że humorek już niedługo powróci czego Ci życzę z całego serca
Antonina - Czw 26 Mar, 2009 22:43
Aniu- biżuteria jak zawsze - niepowtarzalnie piękna. I jak zawsze jestem pod wrażeniem - chociaż nieczęsto się odzywam.
Kiedy córka przyjeżdza do domu zawsze zaganiam ją do komputera i pokazuję jej Twoje cudowne frywolitkowe dzieła.
jola373 - Czw 26 Mar, 2009 22:52
Aniu, jak zwykle z wielką przyjemnością oglądam Twoje dzieła!
Niezmiennie podziwiam Twój frywolny kunszt
onka15 - Czw 26 Mar, 2009 23:28
orchidea - Pią 27 Mar, 2009 08:47
Aniu zachorowałam na twój sweterek:
Zakupiłam już książki drutowe. Możesz mi powiedziec jak nazywają się te wzory bym mogła jakoś zacząc. Ty robiłaś na okrągło jak czytałam gdzie sie dało. A taki laik jak ja lepiej niech w kawałkach zrobi (oczywiście jak wyjdzie). Zamierzam zakupic włóczkę Kotek oczywiście oranżową, mają fajne kolory - dobry wybór?
CO O TYM SĄDZISZ? TYLKO SZCZERZE, JA JESTEM LAIK ALE TEN SWETEREK NIE DAJE MI SPAC.
maranta - Pon 30 Mar, 2009 20:59
| orchidea napisał/a: | Zamierzam zakupic włóczkę Kotek oczywiście oranżową, mają fajne kolory - dobry wybór?
CO O TYM SĄDZISZ? TYLKO SZCZERZE, JA JESTEM LAIK ALE TEN SWETEREK NIE DAJE MI SPAC |
Szczerze, to mogę tylko powiedzieć, że nigdy z Kotka jeszcze nic nie robiłam
Ten sweterek robiłam podwójną nitką Floria Light.
Patrząc na Kotka, powinien być dobry na ten model, jednak oceniam go tylko patrząc na ekran monitora, słyszałam, że to miękka włóczka ale lubi się mechacić, hmm...
Może niech odezwie się ktoś, kto ją zna.
Pytasz o nazwy wzorów- dołem mamy taką ażurową siateczkę-
Wyżej ażurek z bąbelkami-
Mniej więcej tak to wygląda, ten ażur, na którym są bąble, to tylko przykładowy wzór, bo to czy skos tych pasów ma być większy czy mniejszy musisz już sama dostosować wg własnego uznania.
Tam gdzie jest użyta włóczka futerkowa, to oczywiście zwykły dżersej, tyle że na prawej stronie robiłam lewe oczka bo akurat tak wychodzi gęściejsze futerko
A ja teraz kończę drugi raz taką aplikację do sukni jak już kiedyś robiłam z granatowych nici ze Swarovskim , ktoś to wypatrzył u krawcowej gdzie kiecunia powstawała i też na identyczne zachorował
Następne w kolejce są dwa komplety faszerowanych grubasów, już na samą myśl o tym mnie telepie
Dziękuję wszystkim za tyle miłych słów
orchidea - Śro 01 Kwi, 2009 07:52
Dzięki za pomoc, wkleiła bym ci pomoc ale nie wiem jak. Wygrzebię sie tylko z szycia i spróbuję popróbowac. Przy szyciu cierpliwośc mam wycwiczoną więc mogę 100x próc. Oby tylko wyszło.
Jeszcze raz dzięki.
Powodzenia i dużo zdrówka.
|
|
|