Nasze spotkania - Poznan
izetta - Czw 14 Cze, 2012 14:16
Paddington, brawo!!!! tatusiowie sobie zrobią świętowanie z dziećmi a mamusie im to ułatwią wychodząc z domku jestem za
aiszka4 - Czw 14 Cze, 2012 14:56
23.odpadam, bo Dzień Ojca, bo goście na Euro.
Za to w najbliższą sobotę ma być ładna pogoda, a mąż w domu, więc gospodarki dopilnuje
W związku z powyższym planuję wyjazd do Poznania - będę w Muzeum Etnograficznym, potem na Jarmarku Świętojańskim. A potem (myślę, że 15.30-16.00) usiądę sobie gdzieś z robótką. Jeśli ktoś chce się dołączyć, będzie mi bardzo miło. Mój nr tel. znacie, więc możecie mnie łapać nawet w sobotę.
A przy okazji, jest ktoś chętny do podziału na:
http://www.swiatkoralikow...oducts_id=13867
http://www.swiatkoralikow...oducts_id=13858
http://www.swiatkoralikow...oducts_id=11521
http://www.swiatkoralikow...oducts_id=13864
http://www.swiatkoralikow...oducts_id=13790
http://www.swiatkoralikow...oducts_id=13805
Calatea - Pią 15 Cze, 2012 11:39
W związku z powyższym planuję wyjazd do Poznania - będę w Muzeum Etnograficznym, potem na Jarmarku Świętojańskim. A potem (myślę, że 15.30-16.00) usiądę sobie gdzieś z robótką. Jeśli ktoś chce się dołączyć, będzie mi bardzo miło. Mój nr tel. znacie, więc możecie mnie łapać nawet w sobotę.
Aga, jeśli zdążę do 15, to do Ciebie dołączę (jeśli nie będzie lało, bo zdaje się że mają być burze). Dam znać tel.
Paddington - Pią 15 Cze, 2012 12:13
Pytanie z innej beczki- gdzie robicie zakupy do scrapbookingu? potrzebuję kilku drobiazgów.
Szsiakm i życzę miłego sobotniego buszowania po jarmarku, ja idę w niedzielę
aiszka4 - Sob 16 Cze, 2012 22:19
Calatea, nula
Dziękuję za spotkanie. Ani burza, ani tłumy kibiców nas nie powstrzymały
nula - Nie 17 Cze, 2012 07:52
| aiszka4 napisał/a: | | ani tłumy kibiców nas nie powstrzymały |
szkoda tylko, że przegraliśmy ....
Ale najważniejsze, że udało nam się spotkać i miło spędzić popołudnie
aiszka4, Calatea,
Paddington - Czw 21 Cze, 2012 21:43
Uprzejmie donoszę, że wszystkie kociaki z koszyczka znalazły nowy, kochający dom. Jeden z nich został kociakiem forumowym (będę mogła podglądać jak rośnie z czego bardzo się cieszę)
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie kociakami i chęć pomocy. Ich mama jest już po zabiegu więc nowych futerek narazie nie będzie
żabka - Sob 23 Cze, 2012 12:38
Kobietki w najbliższych dniach będę robiła zamówienie do DREWLANDII, jeśli któraś chętna to proszę o wiadomość do przyszłego wtorku (tzn do 26 czerwca)
nula - Sob 30 Cze, 2012 09:32
dziewczynki - może zaczniemy ustalać termin lipcowego spotkania ?????
piszcie jak Wam pasuje...... już dawno się nie widziałyśmy
Paddington - Sob 30 Cze, 2012 12:33
To ja zaczynam- proponuję 7-8 lub 14-15. Następne dwa weekendy mam zaplanowane Mam nadzieję, że uda nam sie zgrać, a jeżeli nie to będę czekać na sierpniowe terminy
Pozdrawiam ceiplutko
cobrad - Sob 30 Cze, 2012 19:54
Ja chyba też bardziej 7-8, ale u mnie to nic pewnego zawsze.
żabka - Sob 30 Cze, 2012 22:28
Mi bardziej 14 pasuje, choć na 7 nie mam póki co żadnych konkretnych planów
nula - Nie 01 Lip, 2012 07:42
mi też bardziej pasuje 14 , ale ja się umówicie na 7 to oczywiście postaram się być
Calatea - Nie 01 Lip, 2012 12:13
Mnie też bardziej 7, ale i 14 na chwilę wpadnę jakby co.
Przy okazji, dla osób zainteresowanych przędzeniem, 7 lipca o 11 na trawniku przed Operą będzie nauka/pokaz przędzenia.... Coś na kształt tego, co odbyło się w czerwcu we Wrocławiu, gdzie obecna była Fanaberia/Basia.
Szczegóły tutaj:
http://yarnandart.blogspo...w-poznaniu.html
Ja się wybieram. Ktoś jeszcze?
nula - Pon 02 Lip, 2012 22:09
Gdybyście ustaliły termin spotkania na 7.07 to bardzo proszę o wiadomość sms-em bo przez najbliższy tydzień od jutra będę bez komputera
Paddington - Wto 03 Lip, 2012 16:25
Kochane, gdyby spotkanie było 14 lipca to mogłabym przyjść z moją przyjaciółką której bardzo dużo o maranciakach opowiadam bo i ona jest wciągnięta w tworzenie różności, ale nie zna naszego forum jeszcze.
Jeżeli 7 to bedę sama z równie dużą radością- postanawiajmy już bo czas leci i trzeba rezerwować.
Pytanie jeszcze mam do decoupage'ujących z WAS- chcę tej mojej przyjaciółce z okazji naszego psotkania zrobić prezent w postaci zestwu startowego do decoupage- nie wiem jak on powinien wyglądać- co musi zawierać by był dobry? i gdzie go kupić by nie "zbańczyć"? Podpowiedzcie mi proszę aby zrobić radochę jednej osóbce
Serdelkowo pzdrawiam
Uchomisia - Wto 03 Lip, 2012 17:23
Hmmm, nie jestem ekspertem w temacie decoupagu, ale wiem, że potrzebny jest klej, lakier (ostatnio kupiłam lakier altax w castoramie, ale jeszcze nie wypróbowałam) , farba akrylowa (na początek starczy jakaś kremowa i brązowa - najlepiej kupić w castoramie, ja mam emalię akrylową duluxa pastelową orchideę), pędzle (lepiej takie trochę droższe, żeby nie gubiły włosia), serwetki i coś do ozdobienia. Ewentualnie jeszcze np płyn do spękań.
Co do farb to można też kupić w małych tubkach, ostatnio w Margusie na Sobieskiego kupiłam różne kolory w tubkach po 6,5 zl za 75ml. Nie wiem czy to dużo czy nie i nie pamiętam ile kosztują takie w puszkach z Castoramy :/
A co do spotkania to nam pasuje i 7 i 14. Jak dla mnie może nawet lepiej teraz w sobotę Zawsze 14 można się spotkać drugi raz
I może spotkamy się po prostu pod pręgierzem ok. 15? myślę, że choćby w Szpilce znajdzie się miejsce ?
To co zaczynam listę:
Spotkanie 7.07
1. Uchomisia
2. Haniutka
3. Nula
Paddington - Wto 03 Lip, 2012 19:38
Spotkanie 7.07
1. Uchomisia
2. Haniutka
3. Nula
4. Paddington Miś
UszkoMisia a czy gdyby doszło do spotkania to dasz radę coś mi podrzucic do takiego zestawu (mam na myśli żebyśmy się ew. na pw zgadały i ja na spotkaniu ureguluję koszty zakupu)- pytam bo sama w poznaniu to właściwie nie bywam, a mój M choć stara się kupować o co proszę to decu z pewnością go przerośnie.
aiszka4 - Wto 03 Lip, 2012 20:06
Spotkanie 7.07
1. Uchomisia
2. Haniutka
3. Nula
4. Paddington Miś
5. aiszka4
Mam ten wątek "śledzony", a nie dostaję żadnych powiadomień, dlaczego
theli - Wto 03 Lip, 2012 20:17
| Uchomisia napisał/a: |
I może spotkamy się po prostu pod pręgierzem ok. 15? myślę, że choćby w Szpilce znajdzie się miejsce ?
|
Nie wiem, czy będę, nic nie obiecuję, ale gdybyście szukały miejsca, to polecam na Żydowskiej 3 kawiarnie obok siebie - Ptasiek, Ławka i ? między nimi (nie pamiętam nazwy) - mają ogródki, te dwie ostatnie nawet dość duże.
cobrad - Wto 03 Lip, 2012 23:46
Spotkanie 7.07
1. Uchomisia
2. Haniutka
3. Nula
4. Paddington Miś
5. aiszka4
6. cobrad - na 50% jak zdążę wrócić do miasta to stawiam się więc dajcie znać gdzie będziecie
Paddington - Śro 04 Lip, 2012 06:49
a wicie że kafe kawka ma nową siedzibę?
mozna wypróbować
PS. mam pytanie jeszcze- czy ktoś z WAS planuje zakupy w beading?? koraliki mi się kończą i muszę uzupełnić się troszkę.
Uchomisia - Śro 04 Lip, 2012 10:04
| Paddington napisał/a: | a wicie że kafe kawka ma nową siedzibę?
mozna wypróbować
|
Ja już wypróbowałam i polecam
aiszka4 - Śro 04 Lip, 2012 12:54
Spotkanie 7.07
1. Uchomisia
2. Haniutka
3. Nula
4. Paddington Miś
5. aiszka4
6. cobrad - na 50% jak zdążę wrócić do miasta to stawiam się więc dajcie znać gdzie będziecie
7. Ullak
8. Ola
aiszka4 - Śro 04 Lip, 2012 12:58
| Paddington napisał/a: |
PS. mam pytanie jeszcze- czy ktoś z WAS planuje zakupy w beading?? koraliki mi się kończą i muszę uzupełnić się troszkę. |
Napisałam na prv
|
|
|