To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Drobne przestępstwa Izetty

misia0808 - Wto 22 Paź, 2013 12:47

Sukienka zapowiada się śliczna. Pozostałe nowości tez ogromnie mi sie podobają brawo brawo
izetta - Czw 24 Paź, 2013 07:44

misia0808, dziękuję cmok
izetta - Pon 28 Paź, 2013 11:03

Mam już 4 rzedy, razem z koronkami i .... tutaj ZONK, kompletnie nie wiem jak to połączyć. Niby mam filmiki i fotki z opisem ale jakos ta zaraza nie wychodzi puknąć się kompletne dno. Próbowałam raz i musiałam spruce. Nie poddam sie łatwo wściekły Wszystko przez to, że te rzędy różnią się iloscia motywów.

Ponieważ troszkę podniosło mi się cisnienie, to usiadłam i pierwszy sraz w życiu pozwijałam rurki z gazet na papierową wikline. Oj jakie krzywizny powychodziły... ale co tam, siedziałam i plotłam aż wyszedł malutki wieniec. Mile połechtana widokiem szybko ukończonego dzieła, i umotywowana meczem w TV, usiadłam i zwijałam rurki dalej. Teraz sobie czekaja na kolejny ciężki dzień, by cos z nich uplesć. Porosiłam niemałża by kupił złoty i zielony spray. Złoty na wieniec a zielony na choinkę Smile

Apak - Pon 28 Paź, 2013 14:23

Z łączeniem na pewno dojdziesz do ładu wesoło mi A papierowe rurki są o wiele lepsze na obniżenie ciśnienia niż jakieś farmaceutyki... bye
izetta - Wto 26 Lis, 2013 12:00

No dobra, zabrałam się za summit. Oj tak mi sie spodobał, że nie dałam rady i musiałam go zacząć.
Sukience na bal brakują jeszcze dwie koronki jeden rzad i połączenie wszystkiego w całosć.
jest nieźle Smile

izetta - Nie 15 Gru, 2013 19:07

Wreszcie zabrałam się za łączenie. Dobrze, że jestem wyspana, bo to przeliczanie i kombinowanie strasznie nadwyręża umysł Wink Dzisiaj dam rade pewnie tylko dwa rzędy połączyć ale zawsze coś. Teraz lecę kąpać chłopaków. jak tylko znajdę chwilę to wstawie fotkę z pierwszego połączenia Smile
izetta - Wto 17 Gru, 2013 09:06

Wczoraj, po 3 pruciach wreszcie pierwszy sukces. połączyłam dwa rzędy, ten na biuście i ten poniżej. zaczęłam łączenie trzeciego rzędu. Jakbym wiedziała jak mocno będę musiała ten mój "ptasi móżdżek" wysilać to w życiu bym tej sukienki nie robiła. No ale jak się powiedziało A to trzeba B itd. Teraz już pójdzie szybciej, bo wiem gdzie tkwi sedno dobrego dokładania łańcuszkowych łuków. hopla
żabka - Wto 17 Gru, 2013 10:21

Nie marudź kobieto tylko kończ tą kieckę bo bardzo jestem ciekawa efektu wesoło mi na pewno wyjdzie boska wesoło mi
nula - Sob 21 Gru, 2013 08:16

żabka napisał/a:
Nie marudź kobieto tylko kończ tą kieckę bo bardzo jestem ciekawa efektu

no i co ? gdzie efekty ????

izetta - Sob 21 Gru, 2013 10:25

dobra, dobra, już wstawiam, To pierwsze dwa rzędy.

Uploaded with ImageShack.us

teraz siedzę nad połączeniem z trzecim Smile

Jarka - Sob 21 Gru, 2013 11:44

cool cool cool
jokul - Sob 21 Gru, 2013 15:14

Wow - wygląda ekstra cool Ciekawa jestem, co będzie dalej.
nula - Sob 21 Gru, 2013 22:39

zapowiada się ekstra - czekamy niecierpliwie na efekt końcowy wesoło mi
Tak się zastanawiam, nie dało się tego łączyć od razu w trakcie roboty ?

Pysiatom - Nie 22 Gru, 2013 18:41

Poczekam cierpliwie na końcowy efekt , bo już jest ciekawie. brawo brawo brawo
izetta - Nie 05 Sty, 2014 10:37

oto sukienka, jeszcze do dokończenia ale już przynajmniej widać co ma z niej być Smile

Apak - Nie 05 Sty, 2014 15:47

WOW!!!! Ale czad!!!!! cool cool cool
izetta - Nie 05 Sty, 2014 17:49

Apak, dziękuję, szkoda tylko, że nie mój rozmiar, przynajmniej na dzień dzisiejszy Wink
nula - Nie 05 Sty, 2014 20:45

izetta napisał/a:
szkoda tylko, że nie mój rozmiar,

a ja myślałam, że robisz ją dla siebie ? hmm
już teraz pięknie wygląda cool

izetta - Nie 05 Sty, 2014 20:47

nula, no robiłam dla siebie, nawet na sobie mierzyłam, ale przed Świetami Wink
nismon - Nie 05 Sty, 2014 20:55

izetta, wygląda pięknie,cudnie,fantastycznie cool !!!!!!!!!
izetta - Nie 05 Sty, 2014 20:58

ma ktoś jakiś dobry pomysł jak skutecznie i w miarę szybko zrzucić wagę? No musze w nią wejść, bo inaczej oszaleję ze złości.
alszka - Pon 06 Sty, 2014 07:57

Hej, no i co z tą sukienką? Jaki efekt końcowy? Zajawki tak fajne, że z niecierpliwością czekam na zakończenie... wesoło mi
nula - Pon 06 Sty, 2014 08:14

izetta napisał/a:
no robiłam dla siebie, nawet na sobie mierzyłam, ale przed Świetami

izetta, nie strasz ! kazanie

izetta napisał/a:
No musze w nią wejść, bo inaczej oszaleję ze złości.

kurczę, nie wiem co Ci poradzić, ale rozumiem, że jest jeszcze trochę czasu.....
na kiedy ją potrzebujesz ?
mam nadzieję, że dasz radę i będziemy mogły podziwiać to cudo na Tobie wesoło mi

Pysiatom - Pon 06 Sty, 2014 13:06

Sukienka już jest rewelacyjna, a jak ją wykończysz to będzie fantastyczna. Wierzę w to ,że pokażesz się nam w niej. brawo brawo brawo cool cool cool
izetta - Pon 06 Sty, 2014 20:44

obecnie, po dzisiejszym dopracowaniu wygląda tak:

[IMG=http://img819.images...ssvr.jpg][/IMG]

muszę ten ostatni rząd poprawić o dorobić chyba ze dwa. a tutaj z podglądem na materiały jakie ma na podszewkę, nie wiem który wybrać. telefon trochę przekłamuje

[IMG=http://img34.imagesh...09oj.jpg][/IMG]

[IMG=http://img560.images...zp7s.jpg][/IMG]

prawdę mówiąc bardziej podoba mi się z tym winem pod spodem.....

Przepraszam, ale pokićkałam kody i wstawiłam nie te które pokazują od razu fotki. a teraz już nie umiem do tego wrócić. na blogu zdjęcia są ładniejsze