Galerie prac użytkowników forum - Halkuk
Halkuk - Sob 11 Lis, 2006 16:37
Kolejna praca właśnie się wysuszyła po praniu
Znowu gruby akryl (nie znam nazwy) , na mój rozmiar trzeba było szydło nr 6
Dla miłośniczek ananasków dołączam schemacik ( ściągnięty gdzieś z chińskich stronek)
Przód tył
Na mnie schemat
alwisia - Sob 11 Lis, 2006 16:49
Bardzo ładna
sylwia12 - Sob 11 Lis, 2006 17:07
Śliczna
Elżbieta P. - Nie 12 Lis, 2006 16:28
Halinko śliczne ananaski
Halkuk - Nie 12 Lis, 2006 16:31
Alwisia, Sylwia12, Fruzia, dziękuję bardzo
Hala72 - Pon 13 Lis, 2006 16:11
czekam na zdjęcia na modelce
alienor - Pon 13 Lis, 2006 16:56
Halkuk piękne anansy
Hala 3-cia fotka jest na modelce, tylko modelka w taki sposób wyeksponowała swoją pracę , że z niej samej tak malutko zostało
teris - Pon 13 Lis, 2006 17:05
Halhuk piękne rzeczy dziergasz
agniechak - Pon 13 Lis, 2006 17:32
Piękna kamizeleczka
A ja tez mam coś grubego - może to i akryl... Co by tu z niego zrobić...
barbara 1 - Pon 13 Lis, 2006 17:42
Halinka robota pali Ci sie w rekach ,ale pozytywnie
Pani Mama - Pon 13 Lis, 2006 18:16
Halinko superowa kamizelka
Madzia - Pon 13 Lis, 2006 19:29
Halinko, bardzo ładnie ci to wyszło Też mam ten schemacik w swoich zbiorach, jak myślisz na rozmiar 36 czym by to zrobić?
Anusiaczek - Pon 13 Lis, 2006 19:36
Bardzo ładnie te ananasy wyszły! Super!
magnolia - Pon 13 Lis, 2006 19:38
sliczna ananaskowa kamizelka
Halkuk - Wto 14 Lis, 2006 13:07
Hala72, Alienor, Teris, Agniechak, Barbara 1, Pani Mama, Anusiaczek, Magnolia, dziekuję Wam wszystkim bardzo serdecznie
| madzia napisał/a: | | Też mam ten schemacik w swoich zbiorach, jak myślisz na rozmiar 36 czym by to zrobić? |
Madziu -dziękuję Ci bardzo . Co do Twojego pytania , to wszystko zależy od grubości włóczki .
Szydełko dopasowywałam w ten sposób ,że zrobiłam początkowy łańcuszek szydełkiem nr 4, ale stwierdziłam że za mały . Więc powtórzyłam to samo z szydełkiem nr 5 - też sprułam . Dopiero szydełko nr 6 było na mój rozmiar idealne . Wiesz tę kamizelkę chce robić teraz moja Mama dla siebie , ale ona to już będzie potrzebowała szydło nr 7 .
Myślę że powinnaś w ten sam sposób zrobić - żeby uzyskać Twój rozmiar zacząć próbować od szydełka np nr 3 . Powodzenia , robi się ją szybko i bardzo przyjemnie .
Madzia - Wto 14 Lis, 2006 17:23
Halinka bardzo ci dziękuję za to proste rozwiązanie. Teraz już będę wiedziała jak zabierać się do tych zagranicznych schematów. Choć jakoś boję się do wszystkiego podejść, więc na razie robię bezpieczne serwetki i aniołecki.
Violetta21 - Śro 15 Lis, 2006 09:51 Temat postu: Prace Halkuk Halinka śliczna etola i widzę cudne ananaski
Halkuk - Śro 15 Lis, 2006 15:02
Madziu wiecej wiary w siebie !
Moja Mama ciągle powtarza że "bez prucia niczego się nie nauczysz" i to fakt czasem trzeba trochę spruć żeby wyszło dobrze . Czasem inne szydełko daje całkiem inny efekt - bo przecież robimy z innych włóczek niż w gazetkach proponują .
Violu dziekuję Ci bardzo
Hala72 - Pią 17 Lis, 2006 16:01
| alienor napisał/a: | Halkuk piękne anansy
Hala 3-cia fotka jest na modelce, tylko modelka w taki sposób wyeksponowała swoją pracę , że z niej samej tak malutko zostało |
mnie chodzilo na tobie bo ta modelka to jakas dziwna
23atyde - Pią 17 Lis, 2006 16:23
HALKUK piękna
Halkuk - Pon 04 Gru, 2006 22:24
23atyde, dziękuję Ci bardzo
Czas pokazać co ostatnio robiłam . Nie ma tego dużo
Kolejna torba bo ostatnia po praniu skurczyła się tak że już z nią nie chodzę . Okazało się że cały dół niebieskiej torby to była wełna i po wypraniu rozciągałam ją - wpychając w nią nogę - żeby choć trochę ją naciągnąć W każdym razie wylądowała w kącie .
Kupiłam taką gotową torbę i obrobiłam sobie anilaną - mam nadzieję że w końcu ta będzie ok

Na 18 urodziny siostrzenicy męża zrobiłam sweterki dla niej i jej siostry . Oba są ozdobione koralikami .

Dziewczyny były zadowolone ale ponieważ robiłam to jako niespodziankę i nie było jak zrobić przymiarki , to okazało się że rękawki były za krótkie i siedząc przy stole na przyjeciu urodzinowym musiałam dorabiać po kilka rzędów do każdego
Biały to akryl "Peonia" czarny to "Kocurek" Szydełko nr 2,5 - wyszło niecałe 20dag na każdy
No i na koniec jeszcze nie krochmalone ozdoby choinkowe które robiłam w szpitalu . Tak wyszło że musiałam 1 noc spędzić w szpitalu zakaźnym no i zabrałam z sobą szydełeczko .Miałam szczeście że na mojej sali była jeszcze jedna maniaczka i dłubałyśmy do samej północy przy lampie nad umywalką . Aż przyszła pielęgniarka i pogoniła nas spać
Czerwona gwiazda wyszła ogromna - więc chyba dorobię jeszcze jedną i wyjdzie bombeczka . Choinka bedzie ozdobiona koralikami . Jak będą nakrochmalone i ozdobione to Wam pokażę oczywiście .
magdalena - Pon 04 Gru, 2006 22:28
Halkuk piękne prace!
Widzę,że nie tylko ja mam zboczenie dłubania w szpitalu.
fatum - Pon 04 Gru, 2006 22:32
Halkuk, chyba się zakochałam w tych sweterkach - białym i czarnym.
są naprawdę przepiękne.
pozdrawiam!
Iza
alienor - Wto 05 Gru, 2006 08:17
Piękne sweterki
super ozdóbki na choinkę
Violetta21 - Wto 05 Gru, 2006 08:44 Temat postu: Prace Halkuk Halkuk śliczne sweterki i ozdóbki choinkowe i świetny pomysł z tą torebką
|
|
|