To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Druty - PRZYWITALNIA

calicja - Sob 25 Maj, 2013 11:15

Dorocie, witaj i powodzenia - dasz radę! Ja wróciłam do drutowania po 20 latach przerwy i... to jak jazda na rowerze - nie zapomina się Smile
princes7412 - Sob 25 Maj, 2013 21:22

Witam Serdecznie
Siedze i placze dzisiaj zazdroszcze wszystkim Paniom umiejetnosci Sad Sad Sad Sad od rana zmagam sie z proba zrobienia malutkiej serwetki na drutach i nic mi nie wychodzi wściekły
Pomocy
Pozdrawiam

Ada - Nie 26 Maj, 2013 08:42

Witaj! Początki są trudne, a w serwetach w szczególności. Czytałaś tutaj?
http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=8868

princes7412 - Nie 26 Maj, 2013 14:51

Dziekuje Serdecznie Ada:)
Informacje super i przydatne,ale ja chyba za ciezki orzech do zgryzienia bo zmagam sie z takim problemem ze
na poczatku pisze nabrac 8 oczek na kazdy drut po dwa

a schemat sie zaczyna rzd pierwszy tylko jedno oczko prawe wiec jak jak gdy zaczynam mam juz dwa? wściekły
Dziekuje z gory za pomoc kwiatek dla ciebie

Dorocie - Nie 26 Maj, 2013 17:51

Calicjo droga, dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy kwiatek dla ciebie Masz rację, że drutowania się nie zapomina i coś tam pracowicie dłubię (a czasem i pruję też, co wydziergałam). W każdym razie staram się nie zrażać niepowodzeniami. Pozdrawiam serdecznie
Ada - Nie 26 Maj, 2013 18:38

princes7412 napisał/a:
Dziekuje Serdecznie Ada:)
Informacje super i przydatne,ale ja chyba za ciezki orzech do zgryzienia bo zmagam sie z takim problemem ze
na poczatku pisze nabrac 8 oczek na kazdy drut po dwa a schemat sie zaczyna rząd pierwszy tylko jedno oczko prawe wiec jak jak gdy zaczynam mam juz dwa? wściekły
Dziekuje z gory za pomoc kwiatek dla ciebie

Odpowiem Ci tu
http://maranciaki.pl/foru...r=asc&start=525

Snedronningen - Czw 12 Wrz, 2013 09:33

Dzień dobry,

Forum podczytywałam od pewnego czasu az postanowiłam się zarejestrować.
Na drutach robie już od jakiegoś czasu ale niedawno nauczyłam się robić coś więcej niz oczka prawe i lewe przez co wpadłam w manie robienia chust z czego niekoniecznie cieszą się mieszkające ze mną suka i kotka.

Pozdrawiam

joka - Czw 12 Wrz, 2013 14:46

Witam i pozdrawiam Smile
Karolina_008 - Śro 09 Paź, 2013 14:18

Witajcie,
ja również należę do osób podczytujących i postanowiłam w końcu się zarejestrować i oficjalnie przywitać. Mam nadzieję, że będę mogła czasem na forum pomóc lub tą pomoc uzyskać. Nie mam wielkiego stażu w dzierganiu (może z rok, dwa) lecz coś tam już potrafię Wink A co najważniejsze, uwielbiam to co robię!

Pozdrawiam serdecznie życząc miłego dnia!

Ada - Śro 09 Paź, 2013 14:49

To teraz rozgośćcie się u nas, zapraszamy.
umbra - Czw 16 Sty, 2014 21:27

Witajcie!

Zarejestrowana jestem już dość długo, ale czas się w końcu przywitać oficjalnie kwiatek dla ciebie
Zaczęłam sobie przypominać o co chodzi w robieniu na drutach i póki co mnie to wciągnęło wesoło mi
Co prawda mam nadzieję, że dam sobie radę, ale w razie co będę wołać o pomoc sztrikuję
Pozdrawiam cmoknięcie

bryanka0 - Pią 17 Sty, 2014 14:56

Witamy-życzymy miłego spędzania czasu z nami i drutami. bye
lizbetka - Nie 19 Sty, 2014 11:16

Dzień dobry!
Ja tak samo jak poprzedniczka "Umbra" , dość dawno znalazłam to forum i się zarejstrowałam, a teraz wreszcie nadszedł czas by się przywitać. Witam więc wszystkie Forumowiczki bardzo serdecznie cmoknięcie .
Mam nadzieję, że ja również przydam się komuś czasami ze swoją "drucianą" wiedzą. A teraz tak jak "Umbra" przypominam sobie robienie na drutach i muszę przyznać, że bardzo dużo mi w tym pomogłyście. A druty?..... cóż zawładnęły moim całym czasem. Wystarcza mi go teraz tylko na spacery z psem, a przecież mam go dużo, bo jestem emerytką.

umbra - Nie 19 Sty, 2014 21:08

Witaj Lizbetko kwiatek dla ciebie

Ja na nadmiar czasu nie narzekam, ale zauważyłam ostatnio, że robienie na drutach bardzo dobrze działa u mnie na odstresowanie i "odmóżdżenie" w przerwach między nauką do egzaminów - całkowicie się wtedy wyłączam sztrikuję zebalek

jadzia59 - Śro 22 Sty, 2014 17:00

Witajcie cieszę się ,że do Was trafiłam,nie drutowałam dobrych kilka lat.Mam nadzieję,że przy Waszej pomocy postaram odnowić moje szare komórki i pokaże Wam co uda mi się stworzyć kwiatek dla ciebie

ania_b - Śro 22 Sty, 2014 17:33

Witaj, rozgość się. bye
storno - Czw 06 Lut, 2014 16:29

Dzień Dobry...jestem tu nowa ale dawno się rejestrowałam...do drutów wróciłam po jakiś 20 latach niedziergania i odświeżam sobie w necie ale więcej uczę się...hmmm chce otworzyc dział dziewiarski w już istniejącym sklepie ale nie wiem czy bedę w stanie wszystko pogodzic. Pozdrawiam
bryanka0 - Nie 09 Lut, 2014 07:56

Witaj i czuj się jak we własnym sklepie a może nawet lepiej. bye
bogumila7486 - Nie 09 Lut, 2014 10:35

Witajcie wszystkie nowe marancianki. kwiatek dla ciebie storno napewno sobie poradzisz. Wierzę w Ciebie. Jak się czegoś bardzo chce udaje się wszystko choć czasami jest bardzo trudno. Jestem z Tobą.
Metaxina - Pon 03 Mar, 2014 13:39

Dzień dobry Smile Znalazłam to forum poszukując wzorów, już na pierwszy rzut oka bardzo mi się tu podoba i mam nadzieję, że dzięki wam poszerzę swoje (na razie skromne) umiejętności dziergania Smile
Rozglądam się po forum, mam nadzieję, że szybko się połapię w zasadach, pisanych i niepisanych, ale w razie czego proszę o wyrozumiałość, jeśli zamieszczę jakiś post nie tam, gdzie trzeba, czy coś w tym rodzaju Wink

dom_Klary - Pon 03 Mar, 2014 18:35

Nie ma sprawy, pisz, gdzie chcesz, ważne że nas znalazłaś cmoknięcie
Metaxina - Pon 03 Mar, 2014 20:50

Dzięki za miłe przyjęcie! love
Agnieszka_B - Pon 05 Maj, 2014 09:36

Dzień dobry!
"Podglądam' Was, drogie Panie, już od dawna ale zarejestrowałam się dopiero niedawno. Jestem pod wrażeniem atmosfery panującej na forum, Waszej życzliwości. Podziwiam pięknie wykonane prace. Cieszę się, że mogę do Was dołączyć. Pozdrawiam

zamia - Pon 05 Maj, 2014 11:37

Witaj i chwal się swoimi pracami
ania_b - Pon 05 Maj, 2014 12:24

Zostań z nami na dłużej kwiatek dla ciebie