Papierowe cuda - Papierowa wiklina maggii
siebusania - Wto 23 Paź, 2012 12:42
maggii, świetne prace tylko gratulować talentu
maggii - Śro 24 Paź, 2012 07:48
No i jeszcze ostatnio takie wazoniki na bazie słoików powstały:
pozdrawiam
Jarka - Śro 24 Paź, 2012 09:53
Wszystkie prace są super
kabyr - Śro 24 Paź, 2012 10:00
| siebusania napisał/a: | | maggii, świetne prace tylko gratulować talentu |
Dokładnie.Też jestem pod wielkim wrażeniem.
moslamawe - Śro 24 Paź, 2012 17:26
Maggii cudowne rzeczy robisz , ja bardzo chciałabym nauczyć sie robić tej choineczki ale nie mam jak niestety
ABA - Śro 24 Paź, 2012 21:47
Maggi wszystkie Twoje prace z papierowej wikliny obejrzałam z rozdziawioną buzią. Najbardziej nabrałam ochotę na naukę choinki. Może dlatego, że na czasie? Takie cuda robisz. że zastanawiałam się czy wielką trudnością by było wykonanie aniołka. Takiego aniołka jako czubek na choinkę.
ABA - Śro 24 Paź, 2012 21:49
Maggi wszystkie Twoje prace z papierowej wikliny obejrzałam z rozdziawioną buzią. Najbardziej nabrałam ochotę na naukę choinki. Może dlatego, że na czasie? Takie cuda robisz. że zastanawiałam się czy wielką trudnością by było wykonanie aniołka. Takiego aniołka jako czubek na choinkę.
maggii - Czw 25 Paź, 2012 08:47
Dziękuje za miłe słowa
Choinki nie sa trudne do zrobienia, natomiast anioł czy to stojący, czy jako czubek na choinkę (Aba - super pomysł ) to juz troszke trudniejsze zadanie, bo wymaga nieco wprawy i znajomosci kilku splotów. Ale wykonalne.
Spróbuje cos takiego upleść a Wy ocenicie czy nadaje sie jako czubek
PS jeśli Ktos z Was mieszka na Pomorzu to zapraszam na moje bożonarodzeniowe kursy - najblizsze na początku listopada.
Szczegóły na maila: magdakomar@onet.eu
Można również otrzymac film instruktażowy - kontakt j.w.
papapa !
ABA - Czw 25 Paź, 2012 11:05
Maggi to ja proszę o film instruktażowy jak zrobić choinkę. Jak możesz to napisz na pw.
Będę czekała z wielkim zaciekawieniem na tego aniołka. Zrób go w kolorze złotym lub białym.
maggii - Czw 25 Paź, 2012 13:13
Powoli robię ozdoby choinkowe. W tym roku zaczynam od serduszek, które poszły na wymiankę i jako wzór na niedawne warsztaty:
pozdrawiam
Jarka - Pią 26 Paź, 2012 08:49
śliczne rzeczy pleciesz
siebusania - Pią 26 Paź, 2012 09:44
maggii, kolejne piękne prace nie mogę sie napatrzeć jakie piękności robisz
maggii - Pon 29 Paź, 2012 08:15
I znowu świątecznie.
Pierwsze dzwoneczki zrobione w tym roku poleciały jako mała niespodzianka do moich wymiankowych partnerek:
oczywiscie na tych dzwoneczkach nie poprzestanę 8-) to tylko tak na dobry początek.
cedra - Pon 29 Paź, 2012 08:41
Piękne rzeczy robisz! Podziwiam za cierpliwość i pomysłowość.
Runa - Pon 29 Paź, 2012 09:47
Dzwoneczki są piękne, cudne, superaśne
Czy są trudne? Marzy mi się taki na drzwi wejściowe, ciekawe czy dałabym radę zrobić
ABA - Pon 29 Paź, 2012 09:50
Magdalenko dzwoneczki cudowne.
maggii - Pon 29 Paź, 2012 10:32
Bardzo dziekuję
Dzwoneczki nie sa najłatwiejsze bo mała forma, plecie sie bez wzornika, trzeba umieć zrobic wyplatane dno, trzeba miec dobrze opanowany podstawowy splot ósemkowy.
Ale efekt fajny i warto sie pomeczyć
Nie polecam ich jednak osobom początkujacym.
I wcale nie chcę Was zniechecać, wiem jak jest bo robie troszke kursów i wiem, ze znacznie łatwiej na poczatek poradzić sobie z choinką.
pa
Runa - Pon 29 Paź, 2012 10:35
Dzięki, chyba poradze sobie z dzwonkiem w inny sposób
kabyr - Pon 29 Paź, 2012 10:48
maggii, przecudne są dzwonki.
Jarka - Pon 29 Paź, 2012 17:13
| kabyr napisał/a: | | przecudne są dzwonki. |
maggii - Wto 30 Paź, 2012 08:55
A dziś "stare" wianki, jeszcze powarsztatowe:
Każdy wianek upleciony tym samym splotem spiralnym, ale z inna ilością rurek. Mnie najbardziej podoba się ten "rzadki" - jaśniutki, a Wam?
pozdrawiam
kabyr - Wto 30 Paź, 2012 09:56
maggii, piękne te wianki.
Chyba je widziałam gdzieś na Twoim blogu.
Dla mnie pierwszy jest najładniejszy.
Runa - Wto 30 Paź, 2012 10:04
Dla mnie też pierwszy co nie znaczy, ze pozostałe nie są śliczne
Jarka - Wto 30 Paź, 2012 14:19
| maggii napisał/a: | | dziś "stare" wianki, jeszcze powarsztatowe: | , ale jakie śliczne
siebusania - Wto 30 Paź, 2012 14:35
dzwoneczki świetne i wianki tez ja się wyłamie bo mi najbardziej podoba sie ostatni za kolejne wspaniałości
|
|
|