Porozmawiajmy o drutach - Druty
ciapara - Pon 17 Sty, 2011 19:00
Aniela41Drewniane KP. Wcale sie nie dziwie ze jestes z nich zdowolona. Ja je kupilam z ciekawosci bo Mao je polecala mi na PW kiedys. I zgadzam sie z Toba naprawde fajnie sie na nich robi.
jadwisia - Pią 21 Sty, 2011 23:56
Aniela41, ciapara,
Też kupiłam druty komplet KP akrylowe(54zl).Dokupiłam same druty nr3drewniane -są super.Akrylowymi jeszcze nie robiłam bo są 4,5,6-za grube do swetra,ktory teraz robię.
Wydatek dość duży ,ale się opłaca.Może gdzieś sa tańsze?Ja kupiłam w BIFERNO.
M. - Sob 22 Sty, 2011 08:23
no mam i ja swoje KP
na razie (tylko macając) nie czuję większej miękkości żyłki, ale mają jeden feler wg mnie, brak oznaczenia numeracji !!!
Addi oznaczenie długości żyłki i nr ma umieszczone na zyłce,
a na KP tylko na opakowaniu. Czubki w KP są cieńsze. Wziełam te z zyłką na stałe - metalowe.
Pyziulka - Sob 22 Sty, 2011 09:07
M., zarówno akryle jak i drewniane druty posiadają oznaczenie na drutach - etalowe tego nei mają. Jednak prawda jest taka że zarówno w addi jak i w KP napisy sie dosyć szybko ścierają i miarka jest bardzo pomocna
M. - Sob 22 Sty, 2011 09:33
| Pyziulka napisał/a: | Jednak prawda jest taka że zarówno w addi jak i w KP napisy sie dosyć szybko ścierają i miarka jest bardzo pomocna  |
dzięki
ciapara - Sob 22 Sty, 2011 11:27
Trzeba ewentualnie trzymac je w jakims porzadku... zeby wiedziec które sa jakie.
Ja jeszcze miarki do drutów sie nie dorobilam
M. - Sob 22 Sty, 2011 12:37
| ciapara napisał/a: | Trzeba ewentualnie trzymac je w jakims porzadku... zeby wiedziec które sa jakie.
Ja jeszcze miarki do drutów sie nie dorobilam  |
prawie mam porządek, te otrzymane jeszcze zapakowane w koszyku do robótek, reszta w jednym miejscu !!! ... w słoiku (proste).
Nie mam tych drutów na zyłce (bez oznaczeń) ich aż tak dużo, ale pewnie będę układać wszystkie po kolei, żeby celować w rozmiar... póki co
ostatnio wyparzyłam we wrzątku stare druty z pozaginanymi żyłkami, WYPROSTOWAŁY sie żyłki !
Ewa P - Śro 26 Sty, 2011 19:18
Około 10 stycznia kupowałam na ebayu bambusowe druty skarpetkowe Obiecałam poinformować o tym, jak je już dostanę. Czekałam na nie tylko dwa tygodnie, są leciutkie, gładkie i co najważniejsze mają ostre końce. Polecam
M. - Śro 26 Sty, 2011 20:11
| Ewa P napisał/a: | Około 10 stycznia kupowałam na ebayu bambusowe druty skarpetkowe Obiecałam poinformować o tym, jak je już dostanę. Czekałam na nie tylko dwa tygodnie, są leciutkie, gładkie i co najważniejsze mają ostre końce. Polecam  |
też bym chętnie kupiła, ale nie umiem sie tam poruszać
ciapara - Sob 29 Sty, 2011 11:50
ja tez sie boje transakcji zagranicznych
jakas mało kumata jestem czy co
irenka10 - Sob 29 Sty, 2011 16:52
Ja sobie kupiłam tutaj http://amelia.globalhost....roducts_id=2257
super sie nimi robi
ciapara - Sob 29 Sty, 2011 17:36
irenka10, dzisiaj je ogladałam tam gdzie podesłałas linka
Ewa P - Sob 29 Sty, 2011 17:46
irenka10, ja za cenę około 21,00zł kupiłam na ebay'u 11 kompletów drutów (po 5 sztuk z jednego numeru). Jak już pisała wcześniej Ada, za tą kwotę nie kupisz nigdzie tak dobrych drucików w takiej ilości
No i....... przesyłka gratis
| M. napisał/a: | | też bym chętnie kupiła, ale nie umiem sie tam poruszać | - w wyszukiwarce wpisujesz interesujący Cię przedmiot i przeglądasz...(np Knitting Bamboo Needles), a może lepiej gotowy link podam do tych drucików
I jeszcze taka ciekawostka...może któraś z Was dziewczyny chętna jest na kupno tej oto zwijarki do włóczki .
W jednym z naszych sklepów internetowych koszt takiego sprytnego urządzenia łącznie z przesyłką, to kwota w granicach około 150,00zł
gracha - Sob 29 Sty, 2011 17:54
Ja też je już dostałam, po niecałych 2 tygodniach od zamówienia, nawet wystawiłam komentarz już. Nigdy nie miałam bambusowych drutów ale zrobiłam próbkę i na pewno nie będzie spadać włóczka jak z metalowych. Są super i co najważniejsze tanio.
Ewa P - Sob 29 Sty, 2011 18:03
gracha, zgadzam się.....są super, robiłam już na nich mitenki dla dziecka. Gładziutkie a włóczka z nich nie spada
Dziewczyny, a z tymi zagranicznymi transakcjami jest tak samo, jak z naszymi krajowymi...wszędzie są ludzie i ludzie... przed złożeniem zamówienia sprawdzam po prostu opinie sprzedawcy wystawione przez kupujących
lamika88 - Sob 29 Sty, 2011 18:05
A ja muszę się pochwalić Zamówiłam zestaw metalowych drucików KP plus dwa mniejsze rozmiary drewniane z żyłką na stałe Wczoraj paczka została wysłana Po weekendzie powinny do mnie dotrzeć ale ja je zobaczę dopiero w czwartek bo cały czas siedzę w Zielonej Górze i kuję na sesję... Dzisiaj napisałam referat w wtorek jeszcze koło a potem masa egzaminów... Ale motywuje mnie myśl, że jak wszystko zaliczę to trochę ponad tydzień będę mogła poświęcić tylko i wyłącznie na dzierganie Al wkurzyłam się bo powiedziałam rodzince, że mają czekać na moją paczkę, zostawiłam 260 zł (no bo jeszcze sobie włóczkę zamówiłam w końcu wydałam kasę z gwiazdki ) a oni się w głowę pukają, że ja chyba jakaś nawiedzona jestem, że tyle kasy na druty wydałam A jak siostra wydała 150 zł na skok na bungee to się słowem nie odezwali Przyjdą potem do mnie żeby im coś wydziergać na tych moich cudnych drucikach to im powiem, ze się najpierw nabijają w głowę pukają a potem chcą korzystać
Ewa P - Sob 29 Sty, 2011 18:15
lamika88, będziesz z pewnością baaaardzo zadowolona z paczuszki
A z rodzinką tak jest... mądre przysłowie pszczół mówi, że jeszcze się taki nie urodził, co by drugiemu dogodził
M. - Sob 29 Sty, 2011 19:41
| Ewa P napisał/a: | irenka10, ja za cenę około 21,00zł kupiłam na ebay'u 11 kompletów drutów (po 5 sztuk z jednego numeru). Jak już pisała wcześniej Ada, za tą kwotę nie kupisz nigdzie tak dobrych drucików w takiej ilości
No i....... przesyłka gratis
| M. napisał/a: | | też bym chętnie kupiła, ale nie umiem sie tam poruszać | - w wyszukiwarce wpisujesz interesujący Cię przedmiot i przeglądasz...(np Knitting Bamboo Needles), a może lepiej gotowy link podam do tych drucików
|
no zamówiłam, ale co się naklikałam ....
irenka10 - Sob 29 Sty, 2011 19:46
Dziewczyny trzeba miec konto zagraniczne zeby zamowic bo ja nie kumata jestem
M. - Sob 29 Sty, 2011 19:56
| irenka10 napisał/a: | | Dziewczyny trzeba miec konto zagraniczne zeby zamowic bo ja nie kumata jestem |
ja pytałam o to wcześniej, NIE TRZEBA, przelicz sobie cene na mniej wiecej (raczej wiecej)
przelew środków mój pójdzie w poniedziałek w złotówkach, dałam 30zł...reszta zostanioe4 na PayPal
wróć do wcześniejszej strony! - Ada mnie pokierowała, trzeba założyc dwa konta, jedno na PayPal
https://www.paypal.com/pl...e-general&nav=0
drugie na eBay,
https://scgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?RegisterEnterInfo
później coś kliknęłam, żeby te konta były połączone,
ale środków mam na Palu zero.. bo dopiero dałam polecenie przelewu, i mi pokazało ,że możliwy przelew w poniedziałek... teraz zostało czekać
ciapara - Nie 30 Sty, 2011 10:18
| lamika88 napisał/a: | A ja muszę się pochwalić Zamówiłam zestaw metalowych drucików KP plus dwa mniejsze rozmiary drewniane z żyłką na stałe Wczoraj paczka została wysłana Po weekendzie powinny do mnie dotrzeć ale ja je zobaczę dopiero w czwartek bo cały czas siedzę w Zielonej Górze i kuję na sesję... Dzisiaj napisałam referat w wtorek jeszcze koło a potem masa egzaminów... Ale motywuje mnie myśl, że jak wszystko zaliczę to trochę ponad tydzień będę mogła poświęcić tylko i wyłącznie na dzierganie Al wkurzyłam się bo powiedziałam rodzince, że mają czekać na moją paczkę, zostawiłam 260 zł (no bo jeszcze sobie włóczkę zamówiłam w końcu wydałam kasę z gwiazdki ) a oni się w głowę pukają, że ja chyba jakaś nawiedzona jestem, że tyle kasy na druty wydałam A jak siostra wydała 150 zł na skok na bungee to się słowem nie odezwali Przyjdą potem do mnie żeby im coś wydziergać na tych moich cudnych drucikach to im powiem, ze się najpierw nabijają w głowę pukają a potem chcą korzystać  |
Ten full wypas zestaw metali zamowiłas?
Fiu Fiu na pewno bedziesz zadowolona
Ja juz dawno sie przekonalam ze dobre rzeczy musza kosztowac...
lamika88 - Nie 30 Sty, 2011 12:24
| ciapara napisał/a: | | Ten full wypas zestaw metali zamowiłas? | Tak Metalowe zamówiłam te za 180 zł Dlatego rodzinka się w głowę puka Ale mam już dość tego, że za każdym razem nie mam odpowiednich drutów a u mnie w pasmanterii ciężko dostać inne niż aluminiowe z plastikową żyłką za ok 12-14 zł Tak więc zrobiłam bardzo opłacalną inwestycję, która mi się szybko zwróci bo jak policzyć ile sobie sama i innym rzeczy zrobiłam i ile bym za to w sklepie zapłaciła to wychodzę na duży plus i ile przyjemności przy tym W czwartek będę już się mogła nimi cieszyć
Elżbieta P. - Nie 30 Sty, 2011 17:27
lamika, świetny prezent sobie sprawiłaś, ja też mam KP metalowe, nie mam porównania z innymi tego typu, ale z tych bardzo zadowolona
jadwisia - Nie 30 Sty, 2011 20:48
ciapara, Kupiłam 11 rozmiarów po 5szt.drutow drewnianych pończoszniczych na Ebayu od chinczyka.Są super.Zapłaciłam ~20zł.Przyszły z Singapuru za 2 tygodnie.
M. dobrze wyjaśniła co trzeba zrobić aby tam kupować.
calicja - Nie 30 Sty, 2011 21:44
druty drewniane są tu
|
|
|