To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

psotka26 - Nie 14 Cze, 2009 08:49

Bardzo ładna biżuteria
bjanna - Nie 14 Cze, 2009 09:25

zawsze z przyjemnością oglądam Twoje frywolitkowe arcydzieła brawo brawo więc pokazuj, pokazuj by cieszyć moje oczy hmm szydełkowe naszyjniczki bardzo sympatyczne brawo a sukienusia wręcz anielskiej urody uklon uklon
nula - Nie 14 Cze, 2009 09:51

maranta, kurczę, nie wiadomo co najpierw oglądać !!!!
Ale tego narobiłaś !!!
Wszystko takie cudne, że aż oczy bolą od oglądania brawo brawo brawo brawo

Susan - Nie 14 Cze, 2009 12:11

Aniu! Jesteś dla nas Mistrzynią Świata! Pieknie! Cudnie! Niesamowicie! Twoje prace to miód na mą duszę... cool cmoknięcie kwiatek dla ciebie radocha uklon
Grażyna - Nie 14 Cze, 2009 13:16

Jejku, jaka elegancja!!!!!!!!! cool Wspaniałe prace
Lucysia - Nie 14 Cze, 2009 13:32

Susan napisał/a:
Aniu! Jesteś dla nas Mistrzynią Świata! Pieknie!

Też tak uważam. brawo brawo cool cool brawo brawo

Elżbieta P. - Nie 14 Cze, 2009 17:16

śliczne prace brawo brawo
Bernadka - Nie 14 Cze, 2009 19:01

Wspaniałości Aniu zrobiłaś BRAWO ZA CIERPLIWOŚĆ brawo brawo brawo
baluu - Pon 15 Cze, 2009 09:02

Brak mi słów, Twoje prace są rewelacyjne, kolekcja wspaniałości, chylę czoła uklon uklon uklon
Ula_K - Pon 15 Cze, 2009 15:37

Aniu jak zwykle wszystko przecudne cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie normalnie dostalam oczoplasow uklon uklon uklon brawo brawo brawo brawo
Tez mam problemy z oczami wściekły ale u mnie to juz ten wiek niestety placzek

moslamawe - Czw 18 Cze, 2009 08:04

barbara 1 napisał/a:
Szczeka opada z wrażenia

a oczy mi już wypadły szczęka klekajcie narody przed Anią

mordka - Pią 19 Cze, 2009 21:53

moslamawe napisał/a:
barbara 1 napisał/a:
Szczeka opada z wrażenia

a oczy mi już wypadły szczęka klekajcie narody przed Anią

Ja sobie poprostu usiadłam na podłodze żebym z krzesła nie spadła, wesoło mi w głowie mi się zakręciło tyle śliczności, sukieneczka jak z katalogu dla małych dam cool
A najbardziej z frywolitek to u Ciebie kocham takie ESYFLORESY w każdym wydaniu TE TEŻ poprostu są niedopodrobienia i tylko Ty wiesz jak to stworzyć,
że nie wspomnę już o tej KOLII możesz zdradzić jak zrobiłaś do niej ten sznureczek że tak fajnie się skręca? uklon

Życzę Ci dużo zdrówka z całego serca, głowa do góry i dbaj o siebie kochaniutka cmoknięcie love cmok

Haniutka - Nie 21 Cze, 2009 18:43

Marantuś szczęka gały
Po prostu CUDA! uklon brawo
A możesz napisać z jakiej nitki jest sukienusia i jakie szydełko?

misia0808 - Nie 21 Cze, 2009 21:10

Aniu jestem w szoku, przepiękna kolekcja, same cuda. Sukieneczka cukiereczek cool brawo brawo
bieta - Nie 21 Cze, 2009 21:22

Wspaniałe prace brawo brawo brawo
maranta - Czw 25 Cze, 2009 11:41

Dziekuję, dziękuję, dziękuję cmoknięcie wesoło mi

Haniutka napisał/a:
A możesz napisać z jakiej nitki jest sukienusia i jakie szydełko?

Włóczka- Peonia Aniluxu (40dag) plus na wykończenie falbanek jeden motek Yumosh.
Szydełko dorwałam jakieś stare rosyjskie, sięgałam po inne a to mi w łapę wpadło i tak zostało, chyba 3mm ale to tak na oko mówię hahahihi

mordka napisał/a:
możesz zdradzić jak zrobiłaś do niej ten sznureczek że tak fajnie się skręca?

Sznureczek zwyczajny- po 6 półsłupków łapanych za przednią nitkę i tak w kółeczko, bez zamykania okrążeń oczkem ścisłym. Sznureczek sam się skręca dzięki temu, że robi się cały czas spiralnie dookoła.

Teraz walczę ze spódniorą, więcej na blogu opisałam wesoło mi

Tylko zdrowia jak nie było tak i nie ma przykro mi

beacia-24 - Czw 25 Cze, 2009 18:22

maranta, po prostu mnie zwaliłaś z krzesła. Taki hurt jest nie na moje serce, prawie zawału z zachwytu dostałam. Jak ja tęskniłam za Twoimi pracami. Czekam na kolejną dawkę takich emocji, gdyż ostatnio nic mi tyle radości nie sprawia jak oglądanie cudnych prac. Wszystkie nowe cuda są boskie cool cool cool cool
milamirka - Czw 25 Cze, 2009 18:58

Brak slow na Twoje zdolnosci Jestes wielka mistrzynia w swoich pracach cool przecudna sukieneczka i te frywolitki Twoje powalaja na kolana brawo brawo
monika_b - Pon 29 Cze, 2009 09:37

Ameryki to ja nie odkryję PRZEPIĘKNE brawo brawo brawo
alienor - Pon 29 Cze, 2009 10:10

Zachwycające ,wrazenia nie do opisania brawo brawo brawo brawo brawo
szydeleczko - Wto 30 Cze, 2009 11:24

WSPANIALOSCI CUDA PRZEPIEKNE RZECZY BRAWA PODZIWIAM ZAPAL I WYTRWALOSC cool hopla hurrraaa radocha bye bye bye uklon
maranta - Śro 08 Lip, 2009 10:39

Dziękuję

szydeleczko napisał/a:
PODZIWIAM ZAPAL I WYTRWALOSC

Tym razem przy ostatniej robótce stanowczo brakowało mi i zapału i wytrwałości Sad

Miała powstać spódnica, bardzo szeroka z pełnego koła i długa do kostek robiona wzorem takim jak ta bluzka-

Od początku było wiadomo, że włóczki nie starczy. Włóczka została dokupiona, ten sam numer odcienia jednak inna seria i wiadomo...

Miałam już spory kawałek spódnicy-

Sprułam i wykombinowałam takie coś jak poniżej. Robiłam już jednak bez zapału, całkiem straciłam serce do tej spódnicy Sad
Poszedł prawie kilogram Pearl. Spódnica ciężka, jest bardzo długa i oczywiście będzie miała tendencje do naciągania.
Nie lubię robić czegoś z czego nie jestem zadowolona. Pracy miałam bardzo dużo- guzdrałam się około miesiąca...

Teraz już tradycyjnie kilka powtórek-

i aktualnie na tapecie

Ja tu działam przy kompie a zza kwietnika dziwnie na mnie Kizia zerka...

bean - Śro 08 Lip, 2009 11:01

Szkoda, że straciłaś serce do spódnicy, bo ten wzór pięknie do niej pasuje. I miałaś fajny pomysł na wykorzystanie dwóch odcieni, może całkiem ciekawie wyglądać na ludziu.
A swoją drogą, to tak duża różnica w ramach tego samego kodu koloru i tego samego producenta jest niedopuszczalna nie wolno
maranta napisał/a:
Teraz już tradycyjnie kilka powtórek

Dla mnie każda frywolitka jest niepowtarzalna - Twoje jak zwykle cudne!

brawo brawo brawo

Ania - Śro 08 Lip, 2009 11:24

No to miałaś kawał solidnej pracy z tą spódnicą. Podziwiam za wytrwałość.

Spódnica na modelu powinna całkiem fajnie się prezentować, te dwa odcienie powinny fajnie zagrać na ludziu.

_ulcia - Śro 08 Lip, 2009 13:44

Aniu Ty jesteś taki pomysłowy Dobromir. Cokolwiek Ci nie pasuje to zawsze znajdziesz rozwiązanie. Robótki niepowtarzalne, każda ma swój urok brawo brawo brawo