To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

milamirka - Wto 14 Lip, 2009 10:32

Aniu piekne prace tworzysz brawo Pan Bog Cie widzi i napewno wyjdziesz z tego ty taka dobra duszyczka, a tak apropo szumu w uszach a moze sprobuj Venoforton mnie on duzo pomogl jest to lek natury takze nie powinien zaszkodzic doradzila mnie dobra duszyczka w aptece bo myslalam ze zwariuje ciagle ten szum w glowie a jednak od paru miesiecy jestem nowonarodzona.Glowa do gory zycze zdrowka cmoknięcie
rzenia - Wto 14 Lip, 2009 21:07

Aniu bardzo przykre co piszesz o Swoim i Taty zdrowiu. Wiedz, że całym serduchem jestem z Tobą. W życiu bywa bardzo różnie, niekiedy tak ,że wydaje nam się, że nie ma już wyjścia, że świat się wali- naprawdę wiem co piszę. Mnie pomogli wyjść z wielkiego kryzysu najbliżsi mąż i syn - zobaczyłam, że mam dla kogo żyć.
Życzę Ci byś zobaczyła światełko, nabrała optymizmu ,bo to bardzo pomaga w przezwyciężeniu choroby
ANIU BÓG NAD TOBĄ CZUWA UWIERZ W TO MOCNO< ON DODA CI SIŁ.

maranta - Śro 15 Lip, 2009 10:27

Dziękuję za słowa pociechy.
Milamirka- dziekuję za radę, kupię te kropelki, choć z miłorzębu już cuda próbowałam bez efektu, ale może akurat choć troszkę ta mieszanka coś podziała.
Trochę jemioły sie boję, bo mam niskie ciśnienie bardzo, mam nadzieję, ze jemiołka nie za bardzo obniża.

Wczoraj skończyłam sukienkę dla mamy. Z trudem namówiłam mamę na kilka fotek, bo niestety nie ma ciemnej halki.
Tymczasem więc fotki takie bardziej robocze z jasną halką.
Włóczka- znowu problem, bo nie wiem co to jest- z daleka daje fajny efekt połyskującego brązu, z bliska jest skręcona z trzech nitek- czarnej, czerwonej i hmm albo żółtej albo seledynkawej (tzn skręcona jest w ogóle a nie tylko z bliska Wink ).

psotka26 - Śro 15 Lip, 2009 10:30

Bardzo ładna jest ta sukienka brawo brawo
Anisa - Śro 15 Lip, 2009 11:12

Śliczna sukienka brawo i dużo zdrowia życzę kwiatek dla ciebie
Anusiaczek - Śro 15 Lip, 2009 12:22

No i kolejna piękna sukienka! brawo
A włóczka fajnie wygląda, podoba mi się.

milamirka - Śro 15 Lip, 2009 12:27

sliczna sukienka na zgrabnej modelce brawo brawo Aniu wierze ze ci pomoge te kropelki moze chociaz na ten szum co jest , bo to utrapienie ciezko z nim zyc Pozdrawiam zycze duzo zdrowka
Gusia - Śro 15 Lip, 2009 13:30

Aniu kolejna śliczna robótka cool brawo cool
jola373 - Śro 15 Lip, 2009 13:43

Aniu, prześliczna sukienka! cool brawo brawo brawo

Mama z pewnością zadowolona!
Napisz, proszę z ilu elementów ją zaczynałaś i ile pochłonęła włóczki.
Robiłam do niej kilka podejść i zawsze kończyło się pruciem, niestety. wściekły

maranta - Śro 15 Lip, 2009 15:07

Dziękuję cmoknięcie

jola373 napisał/a:
Napisz, proszę z ilu elementów ją zaczynałaś i jakim szydełkiem robiłaś i lie pochłonęła włóczki.

Ile tej włóczki poszło, to musiałabym ją zważyć, ale to też niewiele da, bo nie wiem ile metrów przypada na 100g- nic o niej nie wiem nie wiem

Zaczynałam od 20 motywów (łańcuszek 240 oczek). Po cztery motywy na rękawki i pozostałe 12 motywów środkowych leciałam dookoła na wysokość jednego motywu po czym zgubiłam po bokach po jednym motywie i już cały czas robiłam 10 motywów.
Szydełko góra- 3mm a od pasa w dół 4mm z tym, że robiłam troszkę luźniej, sukienka wyszła bardzo elastyczna.

beacia-24 - Śro 15 Lip, 2009 17:47

maranta, śliczna kiecuszka - wyglądasz bardzo ładnie radocha radocha radocha
mala100gosia - Śro 15 Lip, 2009 19:12

perfekcyjna Very Happy brawo cool brawo
gabis - Śro 15 Lip, 2009 19:19

maranta, sukienki cudowne!!! A co do reszty to życzę choć odrobiny zdrówka i pogody ducha!!!
Elżbieta P. - Śro 15 Lip, 2009 19:42

śliczną sukienkę zrobiłaś mamie brawo brawo brawo
Violetta21 - Śro 15 Lip, 2009 20:09

Aniu sukienka dla mamy jest super i włóczka jest bardzo ciekawa cool hopla
a Tobie życzę pogody ducha i zdrówka dużo zdrówka cmoknięcie

reni - Śro 15 Lip, 2009 20:21

rewelacyjna cool cool cool brawo brawo
Magda2702 - Śro 15 Lip, 2009 20:47

Sukienki śliczne! I twoja i mamy.
Życzę zdrowia i wiary, że będzie lepiej.

maranta - Nie 26 Lip, 2009 23:28

Dziękuję uklon uklon uklon

Mama już ma nową czarną haleczkę i dopiero teraz sukienka piękniej się prezentuje.
Może jutro cyknę jakąś fotkę.

Tymczasem poradźcie- pruć czy życie ocalić...
Bawiłam się szydełkiem, dałam się mu całkiem ponieść i nie ingerowałam w to co robi hahahihi Na dodatek wygrzebałam resztki jakiejś wściekłej żółciochy Wink

Mam teraz dylemat, bo szydełko przekombinowało i wyszło takie bógwico, że moim zdaniem zasługuje tylko na sprucie i na to się nastawiłam.

Gdy toto powstało, to od razu w kąt ciemny wciepnęłam i nawet nie mierzyłam, bo mi się nie podobało, dziś zrobiłam przymiarkę i kilka fotek i siedzę i dumam- pruć... nie pruć... hmm...

Podpowiedzcie, proszę co z tym fantem zrobić puknąć się

Na deser kolejne grubaski- bransoletka i dwie pary kolczyków-

reni - Nie 26 Lip, 2009 23:32

maranta napisał/a:
Gdy toto powstało, to od razu w kąt ciemny wciepnęłam i nawet nie mierzyłam, bo mi się nie podobało, dziś zrobiłam przymiarkę i kilka fotek i siedzę i dumam- pruć... nie pruć... hmm...

nawet się nie waż pruć lanie bluzeczka jest super cool cool brawo brawo

biżu rewelacja cool cool cool cool brawo brawo

Truskaweczka - Nie 26 Lip, 2009 23:41

Bluzeczka przecież całkiem zgrabna, a co tu pruć? brawo
Biżuteria fantastyczna brawo brawo brawo

elka j. - Pon 27 Lip, 2009 00:08

Śliczne sukienki cool Nie wiem, o co chodzi z żółtą bluzeczką, dlaczego miałabyś ją pruć, nie widzę w niej nic przekombinowanego, jest bardzo ładna bye Fajna biżu cool Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę bye
maranta - Pon 27 Lip, 2009 07:35

Dziękuję, chyba ocalicie życie żółtki, poszła do szafy i niech sobie tam siedzi na razie Wink

elka j. napisał/a:
wiem, o co chodzi z żółtą bluzeczką, dlaczego miałabyś ją pruć, nie widzę w niej nic przekombinowanego

a tak mi jakoś góra z dołem nie pasuje, myślałam, żeby choć sam dół spruć i jakiś inny do tej góry dorobić, ale jakoś brakuje mi pomysłów nie wiem

katarzyna341 - Pon 27 Lip, 2009 07:48

To jest fantastyczna bluzeczka !! Nie pruj , tylko noś , niech Ci wszyscy zazdroszczą !!! cool cmoknięcie
bjanna - Pon 27 Lip, 2009 07:51

maranta, fikuśna bluzeczka cool cool
biżu jak zwykle powalająca brawo brawo brawo

andzia35 - Pon 27 Lip, 2009 08:13

żółciutka jest cudowna radocha radocha za żadne skarby świata nie wolno jej spruć koniec a biżu cudo nad cudami pozdrawiam i zdrówka życzę cmoknięcie cmoknięcie