To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Maranta

Anisa - Pon 27 Lip, 2009 08:54

Śliczna bluzeczka brawo , nawet nie próbuj jej pruć, bo dzięki temu dołowi wygląda ładnie i oryginalnie.
_ulcia - Pon 27 Lip, 2009 10:24

Aniu biżuteria cudowna siedzę i wzdycham do niej z zachwytu . Co do bluzeczki to powiem troszkę inaczej niż koleżanki. Bluzeczka jest fajna, ma ładny wzorek ale ja zrobiłabym prosty dół. Serdecznie pozdrawiam bye
Antonina - Pon 27 Lip, 2009 10:26

Bluzeczka ma interesujące rozwiązanie góry - pięknie wygląda. Przychylam się do zdania Uli - chyba prosty dół lepiej by pasował.
Sukienka dla Mamy fantastyczna brawo A bizuteria, jak zawsze, cudna.

maranta - Pon 27 Lip, 2009 10:43

Ulcia i Antonina, chyba właśnie o to chodzi, bo tak jak teraz to jest za bardzo przekombinowana- za dużo wszystkiego w jednym plus ten kolor, który już sam w sobie za bardzo wzrok przyciąga puknąć się
Ainer - Pon 27 Lip, 2009 10:53

Taka śliczna nie wolno koniec jej pruć to barbarzyństwo cuda świata są do podziwiania radocha cmoknięcie
Grażyna - Pon 27 Lip, 2009 12:56

Ja też jestem za tym, zeby dół bluzeczki wyprostować, bo te "czuby" są za obszerne i nie daja delikatnosci całemu wyrobowi, a kombinacja wzorków moim zdaniem jest wspaniała. Ten żółciutki kolor rozświetla ci twarz. Ma ładny odcień (przynajmniej u mnie na komputerze). cool
jola373 - Pon 27 Lip, 2009 13:07

Aniu, śliczne nowości (dla nas)! cool cool cool brawo brawo brawo

Co do bluzeczki - uważam , że niekoniecznie musi być prosty dół, jednak
Grażyna napisał/a:
"czuby" są za obszerne
, więc ewentualnie zmień je na mniejsze.
Ula_K - Pon 27 Lip, 2009 15:46

brawo brawo brawo swietne prace i kolorek na czasie. Aniu wszystko zalezy od tego jak Ty sie w takiej bluzce czujesz. Kazdy ma niestety inny troche gust ja bym ten dol w bluzce zmienila gdybym oczywiscie robila dla siebie. idę na imprezę
Halkuk - Pon 27 Lip, 2009 18:00

Sukienka dla Mamy śliczna , bluzeczka całkiem ładna i biżu cudowne brawo
Elżbieta P. - Pon 27 Lip, 2009 19:17

wg mnie dół jest trochę zbyt "zębaty", bo góra, a właściwie do pasa, bluzeczka jest świetna i akurat ten kolor bardzo Ci pasuje cool brawo
bean - Pon 27 Lip, 2009 19:42

brawo brawo brawo Sukienki są wspaniałe cool
Co do żółtej bluzeczki, to wydaje mi się, że prosty dół będzie lepiej pasował do fantastycznej góry. A kolorek, potwierdzam - bardzo Ci pasuje Smile

milamirka - Pon 27 Lip, 2009 19:48

Piekna kanarkowa bluzeczka i wlasnie z tymi rogami taka niespotykana nie ma jej nikt brawo cool brawo
maranta - Pon 27 Lip, 2009 19:59

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Prawda jest taka, że jak wzięłam szydełko, to od razu przyszła mi na myśl taka właśnie góra, byłam ciekawa czy to w ogóle wyjdzie.
Zrobiłam górę, przymierzyłam, stwierdziłam, że leży fajnie no i zonk... kompletna pustka w głowie jeśli chodzi o dół.
Myślałam o brugijce, albo taki sam wzór jak górą tylko w układzie pionowym, ale w sumie żadne rozwiązanie mi nie pasowało i dalej nie pasuje nie wiem

Rogi są faktycznie za masywne, fajnie się nimi można bawić i to wszystko (szczególnie kotka jest nimi zainteresowana) hahahihi

Violetta21 - Pon 27 Lip, 2009 20:16

Aniu kolorek stworzony dla Ciebie cool bluzeczka super ale zębiska bym troszkę skróciła bye
irenka10 - Pon 27 Lip, 2009 20:25

Bluzeczka sliczna te rogi moze rzeczywiscie troche zmniejszyc chociaz niekoniecznie koloreksuper i do twarzy Ci w nim .Bizuteria cudo szkoda ze nie umiem takiej zrobic .Pozdrawiam cmoknięcie brawo
buziaczek - Pon 27 Lip, 2009 22:20

jak dla mnie bluzeczka jest rewelacyjna, nikt takiej nie ma brawo cool
Viola - Wto 28 Lip, 2009 19:32

buziaczek ma rację takiej bluzeczki nikt nie ma , dla mnie jest fantastyczna ale najważniejsze jest samopoczucie jeśli cos od początku nie pasuje to trudno się przyzwyczaić ,tylko nie pruj całej bo szkoda a kolorek poprawia humor brawo brawo brawo
Pani Mama - Wto 28 Lip, 2009 22:07

buziaczek i viola maja racje,ja tez uwazam ze nikt takiej nie ma i nie zmienialabym cool cool cool
mala100gosia - Śro 29 Lip, 2009 09:02

bluzeczka interesująca a co do biżuteri to musze sobie powzdychac z zachwtyu Smile radocha
ata30 - Śro 05 Sie, 2009 18:12

Maranto mam spore zaległości w przeglądami forum i przez to przegapiłam zbiórkę pieniążków za co bardzo przepraszam. Następnym razem nie zapomnę.

A co do Twoich prac to cóż ja mogę powiedzieć, wszystko jest prześliczne po mistrzowsku wykonane, fantastyczne brawo

maranta - Nie 23 Sie, 2009 15:04

Dziękuję cmoknięcie

Z żółciochą jeszcze nic nie robiłam, w ogóle mało robiłam, tylko to co musiałam. Na nic nie mam chęci, nawet na pisanie przepraszam

Wrzucę tylko parę fotek a troszkę więcej skrobnęłam na blogu, bo też kurzem sie pokrył...

Od Frywolitki "3D" 2009
Od Frywolitki "3D" 2009
Od Frywolitki "3D" 2009
Od Frywolitki "3D" 2009
Od Frywolitki "3D" 2009

Długa spódnica ananasowa- 90cm

Od Szydełko- spódnice
Od Szydełko- spódnice
Od Szydełko- spódnice
Od Szydełko- spódnice
Od Szydełko- spódnice

Włóczka to resztka tego melanżu, z którego powstała sukienka dla mamy, szydełko 3mm.

Niżej narzutka na ramiona- projekt osoby dla której powstała-

Od Druty- poncho
Od Druty- poncho
Od Druty- poncho
Od Druty- poncho
Od Druty- poncho
Od Druty- poncho
Od Druty- poncho

Skromna obróżka z krzyżykiem i bardzo szeroka bransoleta-

Od Frywolitki- biżuteria frywolitkowa jesienna

szajajaba - Nie 23 Sie, 2009 15:19

Ogromnie ładna ta białą biżutka i narzutka cudo, musi byc szalenie miła w noszeniu Smile
_ulcia - Nie 23 Sie, 2009 15:24

Aniu wszystko co zrobisz jest śliczne ale biżuterią frywolitkową jestem zauroczona. Nigdzie w sieci nie widziałam piękniejszej, Twoja jest naj naj naj cool cool cool brawo brawo brawo
jadzia59o - Nie 23 Sie, 2009 15:38

maranta twoje prace to dziela, piekne fryfolitki, ktore mi sie bardzo podobaja bizuteria, wszystko poprostu CUDO
brawo brawo brawo brawo

www.jadzia59.fotosik.pl

Bernadka - Nie 23 Sie, 2009 16:36

Aniu kolejne śliczności , sukienka dla twojej mamy świetna w bluzeczce żółtej wyglądasz super a biżuteria jak zwykle CUDNA cool cool cool