To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

Jarka - Pią 20 Cze, 2014 08:37

uklon cool cool uklon
weronika5810 napisał/a:
ŚLICZNE CUDEŃKA

Apak - Sob 21 Cze, 2014 21:02

maranta, milken, Jarka, bardzo Wam dziękuję, jej... !!!
cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Aktualnie pracuję nad poduszką - sową, chciałabym zdążyć do czwartku....

Sektencja - Nie 22 Cze, 2014 14:39

Jakie śliczne! ;u;
Ojej, poducha! Ja raz robiłam poduchę, teraz też jestem w trakcie robienia drugiej. Wink Powodzenia!

sbb - Pon 23 Cze, 2014 07:15

mam spore zaległości jak widzę, bo dawno mnie tu nie było ale prace jak zawsze śliczne.
Torby małe i duże bardzo pochwalam, ja takie kompkety wypróbowałam 18lat temu-sprawdza się. Brawo

Apak - Nie 29 Cze, 2014 11:59

Sektencja, sbb, - bardzo dziękuję!!! Poducha już gotowa, wczoraj została przedpremierowo zaprezentowana na spotkaniu maranciaków - teraz jeszcze zdjęcia muszę zrobić i pokażę ją wszystkim wesoło mi
sbb - Nie 29 Cze, 2014 18:57

no to czekamy na zdjęcia
Runa - Pon 30 Cze, 2014 09:31

pokazuj, pokazuj Smile
żabka - Pon 30 Cze, 2014 18:21

Tak podejrzewałam, że ta śliczna poducha jest Twojej roboty wesoło mi
Apak - Wto 08 Lip, 2014 18:59

Poducha jeszcze nie przeszła zapowiadanej sesji foto....

Więc póki co mała migawka z cyklu "Z szydełkiem w podróży". Właśnie mam za sobą pierwszy wakacyjny wyjazd w Pieniny. O dziwo, miałam sporo czasu na szydełkowanie. Powstała m.in. baza do kolejnej sowiej poduchy. A w krótszych chwilach spod szydełek koleżanki i mojego wyfruwały ptaszki. Ten widoczny na zdjęciu nazwany został DERKACZEM PIENIŃSKIM, bo w sąsiedztwie naszej kwatery rzeczywiście jakiś derkacz miał swoją siedzibę i skrzeczał nam (derkał? Smile ) przez całe noce.
W tle - zamek w Niedzicy.

Apak - Czw 10 Lip, 2014 21:07

Moje ptaszki doczekały się wreszcie wyeksponowania. Nosiłam się z zamiarem umieszczenia ich w oknie na wiklinowej ramce już dawno - wreszcie znalazłam na to czas. Przysiadły na lawendzie tylko dla potrzeb zdjęcia Smile

sbb - Czw 10 Lip, 2014 21:20

teraz to widze te ptaszki , bo przedtem jako ich nie widziala. Czy to konkurencja dla sowek? Ladne sa...
Krakowianka - Czw 10 Lip, 2014 22:35

są śliczne, takie delikatne i kruche uklon uklon brawo a liliowy gdzie? pofrunął na zamek w Niedzicy hahahihi
Madzia - Czw 10 Lip, 2014 22:35

Ślicznie wyglądają ptaszki. cool brawo
Z Pienin mam bardzo miłe wspomnienia, to był mój pierwszy wyjazd w góry i byłam zachwycona.

żabka - Pią 11 Lip, 2014 12:03

Ślicznie skomponowane ptaszorki brawo brawo brawo

Moje czekają na krochmal i chyba się w końcu nad nimi zlituje jak wrócę z wyjazdu wesoło mi

chesseva - Pią 11 Lip, 2014 12:48

sbb napisał/a:
teraz to widze te ptaszki , bo przedtem jako ich nie widziala. Czy to konkurencja dla sowek? Ladne sa...

tego w pieninach też nie poznałam, a na ramce są śliczne!

misia0808 - Pią 11 Lip, 2014 13:27

Jejku ale te Twoje ptaszki cudnie wyglądają. Bardzo fajna kompozycja powstała z ich udziałem
brawo brawo

Elżbieta P. - Pią 11 Lip, 2014 17:28

śliczne ptaszki !!! pięknie je ułożyłaś do fotki brawo
Pysiatom - Sob 12 Lip, 2014 13:02

Przepiękne ptaszki w super oprawie. brawo brawo brawo
Runa - Nie 13 Lip, 2014 08:53

Piękne cool
alszka - Nie 13 Lip, 2014 11:37

Ptaszki wyglądają, jakby zaraz miały gdzieś pofrunąć... cudne są cool
Jessi - Nie 13 Lip, 2014 13:56

Apak cudne rzeczy cool cool a do tego kompleciku z falbankami mogę pożyczyć modelkę haha cool super komplecik chyba i mojej małej coś podobnego zrobię hopla
Apak - Pon 14 Lip, 2014 22:33

sbb, Krakowianka, Madzia, żabka, chesseva, misia0808, Elżbieta P., Pysiatom, Runa, alszka, Jessi, - bardzo serdecznie Wam dziękuję! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Ptaszki to ostatnio mój podręczny projekt "do torebki" - starczy mały kłębuszek, szydełko, składane nożyczki i wzór już w głowie. wesoło mi

A dzisiaj spod szydełka przyleciała PSZCZÓŁKA bye bye

I została zaanektowana jako część breloczka

Jessi - Wto 15 Lip, 2014 09:21

super pszczółeczka, taka energetyczna cool cool
nismon - Wto 15 Lip, 2014 10:03

Piękne ptaszki i pszczólka brawo
A'propos lawendy-jak Ci sie udało wyhodować taka piękną-ja kupiłam kilka sztuk w Lidlu i wszystkie padły wściekły

Dżastii - Wto 15 Lip, 2014 10:45

Apak, cudowna pszczółka i jeszcze lepszy pomysł z torebkowym pakiecikiem Smile