Galerie prac użytkowników forum - Co MAO wydziergało
Violetta21 - Pon 10 Mar, 2008 19:34 Temat postu: Co MAO wydziergało Gosia masz śliczny sweterek
Mao - Pon 10 Mar, 2008 19:36
Antonina, Tył brązowego sweterka ( dół w paski) jest robiony prosto jak normalny sweter tylko do wysokości przodu tak żeby te dwie części utworzyły karczek , potem dół jest doszywany( zrobiony ażurem w paski) pod biustem sznureczek

No i specjalnie dla ciebie sesja fotograficzna rudego sweterka w kilku ujęciach tylko ładnej modelki pod ręką nie miałam musi ci wystarczyć taka.
a tu dodatkowe zdjęcia przodu i tyłu

Antonina - Wto 11 Mar, 2008 09:04
Mao - dziękuję Wszystkie Twoje prace sa piękne i pomysłowe - zawsze z przyjemnością je ogladam.
Zwróciłam uwagę, że ten brąz (rudy) w paski jest ciekawie, nietypowo i pomysłowo zrobiony, dlatego dopytywałam o szczegóły.
Modelka jesteś świetną, a i większa ilość zdjęć mnie usatysfakcjonowała. Bo hmmm też przymierzałam się do zrobienia takiej tuniki, jak Twoja czerwona... i jedna wersja niedokończona leży w częściach ( chyba pójdzie do prucia, bo przestał mi sie podobać kolor w całości, a po sfastrygowaniu jakoś też nie lezy tak jak sobie to wyobrażałam). Teraz własnie przymierzałam sie do wersji z zielonej "Sasanki" - dlatego drążę temat. Jednak drutowanie z takiej cienizny na trójkach - po prostu mnie przeraża (nie byłoby szans, żeby skończyć w tym sezonie). No i impas.
A Twoja wersja jest piękna i super w niej wygladasz
Antonina - Wto 11 Mar, 2008 09:05
Nie pochwaliłam następnego sweterka - jest bardzo ładny
Nikola5 - Wto 11 Mar, 2008 09:46
Mao wszystkie Twoje prace są śliczne

Mao robiłaś śliczny szalik z LUNY mettalic - powiedz jak zachowuje się ta włóczka w trakcie noszenia i po praniu - mam na nią ochotę.
Myślałam o czymś takim z tej wełny http://club.osinka.ru/vie...er=asc&&start=0
Myślisz że będzie dobra ?
ata30 - Wto 11 Mar, 2008 10:20
alicja11 - Wto 11 Mar, 2008 16:10
Mao i tunika i sweterek pierwsza klasa i bardzo ładne kolorki ,sesja zdjęciowa i Ty w roli modelki
Mao - Wto 11 Mar, 2008 17:19
Dziewczyny dziękuję
Nikola5, "Luna " sprawuje mi się świetnie ,jest milutka ,cieplutka i nie gryzie.
Jednakże jest to włóczka cienka i bardzo lekka obawiam się ,że na taką narzutkę -sukienkę może być za lekka i delikatna .Istnieje obawa zaciągnięcia i zrobienia dziury,ja skłaniałabym sie ku nitce bawełnianej lub wiskozowej mocniejszej i cięższej
Choć mogę się mylić na szydełku zrobiony wyrób z "Luny" może być akurat ja robiłam na drutach więc nie wiem jaka jest robótka na szydełku.
Nikola5 - Wto 11 Mar, 2008 17:26
Bardzo dziękuję za odpowiedz fachowca.
Pandora - Śro 12 Mar, 2008 00:01
kolejne cudo świetny sweterek
Ula_K - Śro 12 Mar, 2008 05:41
Dawno mnie tutaj nie bylo od 45 minut przegladam Twoj watek i niemoge sie nadziwic ile Ty tego zrobilas przez ten czas.Niektore rzeczy ktore u mnie dopiero sa w planach widze ze juz dawno zrobilas i jak zwykle perfektyjnie
Dla mnie to dobrze ze nie wszyscy tutaj na forum maja takie szydelka z turboladowaniem jak Ty ,Maranta ,Basia,Dagny oraz kilka innych dziewczyn bo przez najblizszy miesiac bym musiala siedzic od rana do wieczora przed komputerem zeby obejrzyc te wszystkie prace ktore powstaly w przeciagu ostatnich miesiecy.Z przyjemnoscia obejrzalam Twoje prace sa
misia0808 - Śro 12 Mar, 2008 06:37
Cudne
małgośka - Śro 12 Mar, 2008 10:18
Mao śliczny sweterek.
elka j. - Śro 12 Mar, 2008 23:52
Świetny ten "kalinkowy" sweterek!!!
nula - Czw 13 Mar, 2008 09:31
Mao, nie wiem dlaczego umknęły mi Twoje dzieła, teraz obejrzałam i jestem zachwycona !!!
Te tuniki są rewelacyjne - wszystkie co do jednej !!!! Robisz wspaniałe rzeczy
Mao - Czw 13 Mar, 2008 14:17
Dzisiaj wam pokażę sweterek w kilku ujęciach
oraz moją pracę która pajęczyną zarosła zrobiłam 3 elementy w lipcu i leżała czekając na koncepcję i wykończenie teraz wygląda tak
Szydełko 2,5mm nitka "Kornelia"
A tak wygląda na mnie manekin chyba jednak lepiej się prezentuje
mordka - Czw 13 Mar, 2008 14:22
WOW pajęczynka bombowa
_ulcia - Czw 13 Mar, 2008 14:24
Mao, superowe bluzeczki
Antonina - Czw 13 Mar, 2008 16:11
Mao Pajęczynka jesT przepiękna!!!!!!!! ARCYDZIEŁO.
Beata61 - Czw 13 Mar, 2008 16:17
Super, super, super
alienor - Czw 13 Mar, 2008 16:17
Mao przeszłas samą siebie , C U D O
dom_Klary - Czw 13 Mar, 2008 16:24
Mao, tuniczki rewelka, bardzo śliczniutkie.Takie same dziureczki, a jakie wrażenie
Pozdrawiam serdecznie
makneta - Czw 13 Mar, 2008 16:37
Tuniczka wspaniała. Chociaż nie przepadam za szydełkowymi ubraniami, twoje są świetne.
Pandora - Czw 13 Mar, 2008 17:28
Pajęczynka wspaniała
Madzia - Czw 13 Mar, 2008 17:39
A co Ty tam bredzisz o jakimś manekinie? Manekin chyba nie pozuje tak pięknie jak Ty, a na pewno nie ma takiej ładnej buzi. Prześliczne ciuchy, prześliczne!
|
|
|