To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

nula - Sob 06 Sie, 2011 17:58

Kochane ! Babunia bardzo dziękuje za wszystkie miłe słowa pod jej adresem cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Na szczęście woda sodowa jej nie uderzyła do głowy, stoi sobie skromniutko w moim robótkowym kąciku i dotrzymuje mi towarzystwa przy pracy hopla

nula - Pią 12 Sie, 2011 20:20

dzisiaj dla tych cierpliwych bo trochę się znowu uzbierało wesoło mi

no więc...... dziwoląg hahahihi

dziwoląg jest efektem robienia zakupów na zasadzie "wpuścić dziecko do sklepu z zabawkami" rotfl
Chciałabym wszystko, na nic nie mogłam się zdecydować, więc kupiłam po jednym motku tej włóczki i oczywiście trzeba było kombinować wściekły
Wyszło coś takiego - mam nadzieję, że te kolory w miarę do siebie pasują hmm

pokrowiec na dechę do prasowania pokazuję nie dlatego, że to takie dzieło sztuki jest rotfl tylko chcę się pochwalić jaki świetny materiał mi dziecię przyniosło z lumpeksu jęzorek

dwie wielkie kotary - każda z dwóch szerokości materiału, ponad 2 metry wysokości - po rozpruciu mam prawie 10 metrów tkaniny - jakościowo suuuuper !!
Mało tego , te kotary były dwuwarstwowe - pod spodem drugie tyle bladożółtego płótna - czyli znowu prawie 10 metrów.
I to wszystko za 2 zł !!!! (po 1 zł za sztukę)
A że moje dziecię wie co lubi mamusia to po prostu musiał kupić - ledwo się z tym przytargał do domu rotfl (bo mowa oczywiście o moim synu)
oprócz pokrowca już powstały nowe zasłony do kuchnio - salonu a jeszcze spooooro zostało wesoło mi

następne łapy - tym razem z hafcikami

kilka frywolnych koronek dla naszej uzdolnionej koleżanki Very Happy

beacia - napisz proszę czy o takie coś Ci chodziło, bo nie wiem czy działać dalej hmm

filcowo

nie wiem dlaczego kolor filcowych kulek wyszedł na zdjęciu ok a koraliki są strasznie przekłamane ! one tak naprawdę są ciemno - śliczno - fioletowe. I sznurek też jest fioletowy Very Happy

I koralikowo

tutaj z kolei wszystkie metalowe elementy są srebrne a nie takie jak na zdjęciu nie wiem

A na koniec kolczyki, które powstały z resztek dzwonków wietrzych, które kiedyś wisiały u mnie w kuchni. Dostałam je od dzieci i bardzo lubiłam - a te smoki tak mi się podobają, że musiałam je do czegoś wykorzystać

buziaki dla wszystkich, które dobrnęły do końca tego tasiemca cmoknięcie

anna.pluta1 - Pią 12 Sie, 2011 20:47

cool cool brawo
Bożena- 2000 - Pią 12 Sie, 2011 21:04

Za buziaki dziękuję. dotarłam do końca z otwartą gębą. Tuniczka jest cudna. Nie czepiaj się. cmoknięcie kwiatek dla ciebie
Paillette - Pią 12 Sie, 2011 21:11

Ale super prace.... uklon

a tych bransoletek to Ci zazdroszę (choc mi wstyd), tak fajnie wyszły.... brawo brawo brawo

we_st - Pią 12 Sie, 2011 21:11

Dotrwałam i ja też. Odczuwam niedosyt. Chciałoby się więcej i więcej. A pójdę sobie coś wydziergać...
katrinka - Pią 12 Sie, 2011 21:12

nula napisał/a:
buziaki dla wszystkich, które dobrnęły do końca tego tasiemc

O ile dobrze policzyłam to już trzy przetrwały wesoło mi
Prace cudne,za biżu brawo koralikowe podziwiam,ja ciągle mam z nimi problem brawo brawo brawo

Kamoni - Pią 12 Sie, 2011 21:42

Łał ale cudeńka narobiłaś brawo brawo brawo
marysia54 - Pią 12 Sie, 2011 22:03

nula spokojnie zebalek każda z nas wyrwa do końca a może nawet i dalej hahahihi

Super wszystkie prace a bluzeczka śliczna i bardzo ciekawie zrobiłaś to połączenie kolorów
wielkie brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo za całokształt robótkowania uklon uklon uklon uklon uklon

Jarka - Pią 12 Sie, 2011 22:20

Paillette napisał/a:
Ale super prace....
cool cool cool cool cool
Madzia - Pią 12 Sie, 2011 22:24

Ludzie, ludzie cuda w tej budzie!!!!!!!!!!! Tzn u Nuli, ale się nie rymowało. brawo brawo brawo brawo brawo
Grażyna - Pią 12 Sie, 2011 22:57

Wszystko - śliczności niesamowite cool
maranta - Pią 12 Sie, 2011 23:05

Nacieszyłam ślipka, nasyciłam widokiem świetnych prac cool brawo

Bluzeczka fajna- właśnie w ten sposób powstają niepowtarzalne rzeczy, też wiele razy musiałam kombinować wesoło mi

Wszystko ogromnie mi się podoba uklon

lamika88 - Pią 12 Sie, 2011 23:12

Różnorodnie i cudownie uklon uklon uklon Dziwoląg jest ekstra cool cool cool
grzewa - Pią 12 Sie, 2011 23:26

Ekstra prace. brawo brawo brawo
Violetta21 - Sob 13 Sie, 2011 00:03

ja też dotrwałam do końca hopla i muszę przyznać że same cudeńka tu są zebalek brawo brawo
nula - Sob 13 Sie, 2011 07:50

bardzo, bardzo dziękuję !!! cmok cmok cmok
Po takich komentarzach aż łapki swędzą, żeby działać dalej hopla

Bozenka7 - Sob 13 Sie, 2011 08:00

kwiatek dla ciebie nula kwiatek dla ciebie , piękne to wszystko cool cool cool
bean - Sob 13 Sie, 2011 11:21

wiedziałam, że muszę tu zajrzeć jeszcze przed naszym spotkaniem hahahihi

śliczności nula, śliczności zrobiłaś brawo brawo brawo i mam nadzieję, że będziesz miała większość tych prac ze sobą dzisiaj Smile

anle - Sob 13 Sie, 2011 11:30

Śliczne wszystkie prace cool cool brawo brawo brawo
teris - Sob 13 Sie, 2011 11:50

Fajny ten dziwoląg wesoło mi cool brawo bransoletki super brawo brawo brawo brawo
moslamawe - Nie 14 Sie, 2011 10:01

Nuluś piękne wszystko brawo brawo brawo
karmelek - Nie 14 Sie, 2011 23:09

Dziwoląg jest super!!! Te warkoczyki świetnie łączą bluzkę w całość Smile

Łapki śliczne!!! I biżuteria wszelkiej maści też !!!! Patrząc na kolczyki - smoki przypomniała mi się historia kosmetyczek uszytych z kieszeni starych spodni. Nula musi wykorzystać wszystko do końca brawo brawo brawo a nie tam żadne rozrzutne marnotrawstwo!

Ale z synka to możesz być dumna!!!! wesoło mi tyle materiału za 2 zł !!!!!

Pysiatom - Pon 15 Sie, 2011 15:46

Obejrzałam i zaniemówiłam , wszystko jest fantastyczne. brawo brawo brawo
ciapara - Pon 15 Sie, 2011 15:58

Swietny dziwoląg. Dla nie będących w temacie celowo zestawiona włóczka moim zdaniem. Fajnie podkreśla talię.
Genialne to Twoje dziecię ze umiało tak rozeznać sie w temacie udanego zakupu Smile
Kolczyki b oryginalne, koralikowe bizu przecudne... a filcaczki b mi sie podobaja.
Deska... hm... wlasnie wymiana materialu mnie czeka...pieknie sobie poradziłas z nowym pokrowce.
Podladki kuchenne cudowne!!
Wielkie brawa dla pracowitosci Twojej brawo brawo
I drugie za wszechstronnosc brawo brawo