To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

Ainer - Wto 15 Lip, 2014 11:59

super prace brawo brawo cmoknięcie
Kalima - Wto 15 Lip, 2014 12:28

No brawo brawo brawo jak zwykle wszystko śliczne brawo brawo
lamika88 - Wto 15 Lip, 2014 16:17

fajna pszczółka wesoło mi cool
Elżbieta P. - Wto 15 Lip, 2014 18:22

super pszczółka, a jakie ma zalotne oczki wesoło mi brawo
ainohia - Śro 16 Lip, 2014 09:33

Piękne brawo
Apak - Śro 16 Lip, 2014 11:47

Jessi, nismon, Dżastii, Ainer, Kalima, lamika88, Elżbieta P., ainohia, - bardzo dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Pszczółka już poleciała w świat wesoło mi
Apak - Śro 16 Lip, 2014 11:48

nismon napisał/a:
Piękne ptaszki i pszczólka brawo
A'propos lawendy-jak Ci sie udało wyhodować taka piękną-ja kupiłam kilka sztuk w Lidlu i wszystkie padły wściekły

Lawenda była prezentem i od razu była taka piękna wesoło mi Musi być jakaś podrasowana wesoło mi

Apak - Śro 16 Lip, 2014 21:44

Zapraszam na herbatkę i pyszne babeczki! Kto ma ochotę? Są bardzo zdrowe - zero tłuszczu, zero kalorii!
Mogą mieć też działanie terapeutyczne - np. zawsze, kiedy przyjdzie mi ochota na słodycze, zamiast zjeść babeczkę, mogę jedną wyszydełkować...
:

hahahihi ŻARTUJĘ hahahihi Osobiście najchętniej i zjem jedną, i zrobię drugą niejadalną wesoło mi

Wzór DROPSa. Tam zalecają włóczkę, a ja zrobiłam z nici i będą z tego breloczki.

Kalima - Czw 17 Lip, 2014 08:23

Piękne brawo brawo I wyglądają baaardzo apetycznie wesoło mi
nismon - Czw 17 Lip, 2014 10:21

Sa fantastyczne
-a właśnie wczoraj podziwiałam takie cuda na facebooku https://www.facebook.com/...&type=1&theater

Pysiatom - Czw 17 Lip, 2014 11:55

Śliczna pszczółka, a babeczki bardzo apetyczne. brawo brawo brawo
Dżastii - Czw 17 Lip, 2014 12:08

Apak, cudowne babeczki Smile Jesteś mistrzynią brawo brawo brawo brawo brawo
PS. Widzę znajome kieliszki Smile Ostatnio tez je wykorzystywałam a widzę że są dobre do wszystkiego Smile kwiatek dla ciebie

lamika88 - Czw 17 Lip, 2014 12:12

Rewelacyjne babeczki cool cool cool
chesseva - Czw 17 Lip, 2014 14:41

jakie to cudne i maleńkie! i pszczółka też.
Elżbieta P. - Czw 17 Lip, 2014 18:35

super babeczki i bardzo fajne zdjęcia brawo
Madzia - Czw 17 Lip, 2014 22:45

Nie, no jakbym chyba spróbowała, żeby się przekonać czy faktycznie niejadalne są!
Bo śliczne to na pewno! cool cool cool brawo

Jessi - Czw 17 Lip, 2014 23:21

super apetyczne babeczki cool cool
Apak - Pią 18 Lip, 2014 08:31

Kalima, nismon, Pysiatom, Dżastii, lamika88, chesseva, Elżbieta P., Madzia, Jessi, bardzo dziękuję cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie Mam jakieś takie dziwne wrażenie, że te babeczki wzmagają apetyt na słodkie.... wesoło mi
misia0808 - Sob 19 Lip, 2014 17:42

Madzia napisał/a:
Nie, no jakbym chyba spróbowała, żeby się przekonać czy faktycznie niejadalne są!
Bo śliczne to na pewno! cool cool cool brawo
próbowałaś? serio są niejadalne??? szkoda, boi tak pysznie wyglądają zebalek
Sektencja - Nie 20 Lip, 2014 12:49

Wow! Wspaniałe. Wink
emma40 - Nie 20 Lip, 2014 22:54

Ptaszki na tym stojaczku cudne cool brawo , pszczółka urocza cool ,a babeczki rewelacja brawo brawo brawo .
siebusania - Pon 21 Lip, 2014 09:18

Apak, dawno mnie u ciebie nie było a tu tyle pieknych drobiazgów powstało, wszystko sliczne a te twoje zdjecia zawsze swietne ujecia
Apak - Pon 21 Lip, 2014 10:01

misia0808, Sektencja, emma40, siebusania, - bardzo dziękuję! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie W weekend zrobiłam babeczki z włóczki, jeszcze czekają na fotki.
Apak - Pon 21 Lip, 2014 10:29

Mamy nową dziewuszkę w rodzinie, więc zrobiłam dla niej sukienkę. Zaczęłam od pasa w dół, bo nie wiedziałam, jaka wyjdzie duża - zresztą nie lubię robić sukienek bez modelki pod ręką, bo rozmiar to loteria... W każdym razie szybko przekonałam się, że ten dół pasowałby jako spódniczka dla mojej 3-latki... wesoło mi Dlatego robiłam górę słupkami reliefowymi, bo one są trochę "ściągające" i stopniowo zwężałam. Sukienka została przymierzona i jest tylko troszkę za luźna, ale mama modelki stwierdziła, że będzie świetna na chrzest za miesiąc - więc maleństwo zdąży do niej dorosnąć.

Czekam jeszcze na zdjęcia z maleństwem.

Natomiast buciki to dół "krokodylków". Podeszwę zrobiłam z grubszej włóczki, żeby była sztywniejsza. Ale nie oszukujmy się - na maleńkiej stópce nie utrzymały się nawet 10 sekund - są zdecydowanie za szerokie.

Robiłam całość z włóczki YarnArt Cotton Soft szydełkiem Clover 2,5.

Pysiatom - Pon 21 Lip, 2014 11:12

Przesłodkie buciki i sukienusia. brawo brawo brawo