To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - prace nuli - po pół roku - str.178

milamirka - Pon 15 Sie, 2011 16:07

Wszystko napisaly moje poprzedniczki ja nie mam slow za caloksztalt brawo brawo brawo brawo brawo i juz pisalam ze na ladnej modelce to wszystko slicznie lezy i pasuje cmoknięcie
nula - Pon 15 Sie, 2011 16:45

Dziękuję ślicznie !!! cmok cmok cmok

karmelek napisał/a:
Patrząc na kolczyki - smoki przypomniała mi się historia kosmetyczek uszytych z kieszeni starych spodni.

Matko kochana, ale Ty masz pamięć !!! hahahihi

karmelek napisał/a:
Nula musi wykorzystać wszystko do końca

no kurczę, tak już mam i nic na to nie poradzę rotfl

ciapara napisał/a:
Genialne to Twoje dziecię ze umiało tak rozeznać sie w temacie udanego zakupu

On w ogóle ma talent do wyszukiwania takich rarytasów - co rusz mi przynosi jakieś fajne zdobycze wesoło mi

żabka - Wto 16 Sie, 2011 09:06

Wszystkie prace śliczne i pomysłowe brawo brawo brawo
karmelek - Wto 16 Sie, 2011 10:13

nula napisała:
Cytat:
Matko kochana, ale Ty masz pamięć !!!

Bo one były barrrrdzooooo fajne Smile

Cytat:
no kurczę, tak już mam i nic na to nie poradzę

Hihihi.... i bardzo dobrze Smile Ale zobacz, teraz to już nie jest maniackie zbieranie na "kiedyś się przyda" tylko nowoczesne: ekologiczne i recyklingowe podejście do życia wesoło mi
poza tym.... przecież też zbieram i zbieram i wszystkiego mi żal wyrzucić...

makneta - Wto 16 Sie, 2011 11:01

Fajne prace, bluzeczka bardzo, bardzo udana!!!
beacia-24 - Wto 16 Sie, 2011 17:43

O żesz w mordeczkę jeżyka no. Po prostu mnie rozłożyłaś na łopatki. Nie wiem co chwalić, a nad czym się rozpływać.
Powiem może od razu, że najzwyczajniej w świecie - WIESZ CO KRÓLICZKI LUBIĄ NAJBARDZIEJ Smile
Dokładnie o to mi chodziło. Jesteś niesamowita. Koroneczki są booooskie.
I cieszę się jak diabli, że będą moje Smile

Co do nowości to powiem Ci, że hurcik jak zawsze, ale w takim wydaniu to ja lubię. Wszystko piękne i najbardziej mnie urzekł "dziwoląg". Nie dlatego, że niebieski króluje, ale dlatego, że fajnie się wszystko komponuje.
Szczerze mówiąc to zdjęcie tyłem robione jest extra. Nie zdajesz sobie kobietko sprawy jak ja bym chciała tak wyglądać. Dosłownie jak nastolatka. Wyglądasz zjawiskowo po prostu i to od tyłu i od przodu hahahihi hahahihi

Mi też by się taki pokrowiec przydał jak bym dechę miała oczywiście hahahihi

Co do udanych zakupów Twojego syna to muszę przyznać, że zazdroszczę bo ja to nie mam takiego daru by kupić coś po okazałej cenie. A tyle metrów za 2 zetka to już nie jest okazja to można powiedzieć, że prawie za darmo.

Biżuty extra. Oj porawałabym te koraliczkowe bransoletki bo ja takowych nie umiem,.
Hmmm, a może uda mi się Ciebie namówić na jakiś mały wytworek dla mnie. Jakiś w srebrnych kolorkach. Było by super. Takie małe kółeczkowe kolczyczki przywdziać.

Powaliłaś mnie na całej linii.
Wielkie buziaki za koronki. Już się nie mogę doczekać kiedy do mnie dotrą Smile hahahihi

nula - Wto 16 Sie, 2011 18:52

żabka, makneta, beacia-24, cmok cmok cmok

beacia-24 napisał/a:
Dokładnie o to mi chodziło.

to bardzo się cieszę - w takim razie działam dalej wesoło mi

A koraliczkowe bransoletki wbrew pozorom robi się bardzo łatwo - tylko trzeba mieć porządne (czytaj równe) koraliki !
Ja na razie robię z tego co mam w domu - teraz robię takiego koślawca, że hej !! hahahihi
Ale co tam, przynajmniej technikę sobie ćwiczę wesoło mi

ciapara - Wto 16 Sie, 2011 19:09

nula, a powiedz prosze na zyłce robisz te grubaski z koralikow?? Jakas technika specjalna jest do tego? Urzekły mnie...
Co do syna jak taki zmyslny do zakupow ...to moze powinnas nieodpłatnie wypozyczac go??? Na poczatek zaganianym matkom zrobi zakupy... potem oszukiwanym staruszkom w sklepach spozywczych... a na koniec bedzie przyjmowal i spisywal liste rzeczy do zdobycia dla uzytkowniczek z forum maranciaki...ja juz dzisiaj sie wpisuje na takowa liste... ładny tani materiał... zawsze i wszedzie byłby mile widziany. hahahihi
A tak na serio. Gratuluje syna. Zaradnosc w zyciu cecha b przydatną jest. brawo

beacia-24 - Wto 16 Sie, 2011 19:35

Oj tam oj tam jakoś nie wierzę by jakiś koślawiec wyszedł spod Twojej łapki Smile.Jak znam Twój upór toś gotowa koraliki szlifować ;p
Ćwicz bo super Ci to wychodzi Smile cool cool

jola373 - Wto 16 Sie, 2011 20:20

Nula, piękne wszystkie prace!!! brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Wto 16 Sie, 2011 21:32

Nula, zdolna jesteś niesłychanie wesoło mi wszystko co zrobisz jest naprawdę bardzo udane i ładne brawo
nula - Śro 17 Sie, 2011 00:51

jola373, Elżbieta P., dzięki ogromne cmoknięcie cmoknięcie

ciapara napisał/a:
Jakas technika specjalna jest do tego?

Agnieszka - to jest robione o prostu na szydełku, najpierw nawlekasz koraliki na nitkę, a potem normalnie przerabiasz oczka ścisłe wesoło mi
Ja się nauczyłam z tego filmiku
http://www.youtube.com/wa...ayer_embedded#!
Najśmieszniejsze jest to, że ja ten filmik miałam w zakładkach od dawna - znalazłam kiedyś i zapisałam sobie jako ciekawostkę - do wypróbowania - kiedyś........
A potem zobaczyłam "węże" Weroniki (weraph) i jak zaczęłam ją podpytywać jak to jest zrobione to okazało się , że to właśnie jest to !
Moje bransoletki przy jej dziełach sztuki to nieudolne twory hahahihi
beacia-24 napisał/a:
Jak znam Twój upór toś gotowa koraliki szlifować

O matko, Beatka - Twoja wiara we mnie jest osłabiająca rotfl
rozbawiłaś mnie prawie do łez - ale aż taką wariatką nie jestem jęzor

ciapara - Śro 17 Sie, 2011 17:00

Dziekuje. Zajrze sobie do tego filmiku z mila checia. A powiedz prosze jakie grube szydelko powinnam miec do takowej roboty?
nula - Śro 17 Sie, 2011 17:50

a to zależy od wielkości koralików i grubości nitki.......
czarną bransoletkę robiłam z Aidy 15 - szydełkiem 0,75 mm
a pozostałe z Altin Basak Klasik - szydełkiem 0,5 mm

Ale to zależy jak Ci pasuje - Weronika chyba mówiła, że do cieńszych używa szydełka 0,8 mm a do grubszych 1 mm (o ile czegoś nie pokręciłam)

gosias - Śro 17 Sie, 2011 18:21

nula, cool cool cool cool brawo brawo brawo brawo uklon uklon uklon uklon
ciapara - Śro 17 Sie, 2011 18:31

W takim razie nie mam takich...hm... moze to mnie zdopinguje do zakupu Smile bo robic na takich cienkich to nie dalabym rady...slepa jestem hahahihi
Paillette - Śro 17 Sie, 2011 21:08

nula napisał/a:
a to zależy od wielkości koralików i grubości nitki.......
czarną bransoletkę robiłam z Aidy 15 - szydełkiem 0,75 mm
a pozostałe z Altin Basak Klasik - szydełkiem 0,5 mm

Ale to zależy jak Ci pasuje - Weronika chyba mówiła, że do cieńszych używa szydełka 0,8 mm a do grubszych 1 mm (o ile czegoś nie pokręciłam)

ło matko!!!

toż ja grubasami robiłam 1,25 lub 1,5 wściekły

nula - Śro 17 Sie, 2011 21:35

Paillette, szczerze mówiąc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie hmm
Mi się wydawało, że jak wezmę grubsze szydełko to będzie mi nitka prześwitywać między koralikami ( te ostatnie są robione białą nitką )

Beata T - Sob 20 Sie, 2011 21:25

przepiękne cudeńka cool cool cool dziwoląg a gdzie on ja tam widzę cudo i to jakie superaśne uklon uklon uklon
nula - Nie 04 Wrz, 2011 19:26

Beata T, dziękuję Ci bardzo love
muszę przyznać, że dziwoląga fajnie się nosi i bardzo go lubię wesoło mi
Ostatnio wzięło mnie totalnie na bransoletki hahahihi
Chyba doszłam do wniosku, że przy prawie 90 parach kolczyków mamy z córą stanowczo za mało ozdóbek na rękę hmm
no to trochę przybyło rotfl

szydełkowe węże :

węże na razie robione z tego co akurat mam w domu, czyli koślawych koralików - ale nie grymaszę !!! jęzorek - mi się podobają i jestem z nich zadowolona wesoło mi

makramowe dla córy :

A dzięki dobrej wróżce - czyli karmelkowi, która zaopatrzyła mnie zarówno w cieniowane nici jak i następnego kociaka - powstała taka bransoletka - mam teraz komplet do kocich kolczyków hopla

i z tych samych nici jeszcze frywolny komplecik

karmelku - bardzo, bardzo Ci dziękuję !!!!! cmok cmok cmok

milamirka - Nie 04 Wrz, 2011 19:39

Nula zdolniacho wszystko u Ciebie jest piekne uklon uklon uklon brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
żabka - Nie 04 Wrz, 2011 20:24

Świetne pracki - masz teraz co nosić na swoich zdolnych łapkach brawo brawo brawo
Violetta21 - Nie 04 Wrz, 2011 20:26

o proszę jakie cudeńka piękne i ten frywolny komplecik cudny a kotkowa bransoletka mrrr to jest to co koty lubią wesoło mi
katrinka - Nie 04 Wrz, 2011 20:28

O jejku jakie cuda brawo brawo Dlaczego mnie te węże nie chcą wychodzić wściekły
elka j. - Nie 04 Wrz, 2011 22:14

nula - A u Ciebie ciągle coś nowego, podziwiam za różnorodność technik Smile Super węże, frywolitki, a najbardziej wpadły mi w oko makramki. bye cool cool cool
Od jakiegoś czasu za mną właśnie makramki chodzą, ale jakoś nie mogę się zmobilizować . Możesz powiedzieć, czego użyłaś do makramowych bransoletek, czy to jest rzemień, czy jakiś sznurek woskowany?
Z wiekiem wzrok mi się pogarsza i nie mogę dopatrzeć bye wesoło mi