To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

Apak - Nie 03 Sie, 2014 17:44

MagdaSL napisał/a:
Od trzech dni przeglądam Twoją galerię, na razie doszłam do 80 strony. Jestem pod wielkim wrażeniem Twoich prac.Robisz piękne rzeczy wielkie brawo brawo
Mam do Ciebie kilka pytań:
- co ma w środku "piernikowy' domek robiony przez Twoją Ciocię, jakieś pudełko?
- czym wypychasz sówki?
- skąd bierzesz miotełki dla panienek?
- czy mogłabyś podzielić się wzorem zakręconych śnieżynek?
Pozdrawiam.

Madziu:
- domki mają w środku "stelaż" z tektury, dopasowany do wielkości domku
- sówki wypycham takim ocieplaczem do kurtek, kupuję na metry w hurtowni pasmanteryjnej i potem upycham - jest to o tyle dobre, że można prać , a nic się nie dzieje
- miotełki niestety tylko i wyłącznie ze Stanów, jedna dobra dusza mi od czasu do czasu podsyła...
- do śnieżynek poproszę adres mailowy na PW

bye [/quote]

MagdaSL - Pon 04 Sie, 2014 07:48

Dziękuję za odpowiedzi.
Ja swoje miotełki zrobiłam z kropidła i szaszłykowych wykałaczek. Myślałam, że masz lepszy pomysł ( mniej pracochłonny).

Kalima - Pon 04 Sie, 2014 08:23

Śliczna chusta brawo brawo
misia0808 - Pon 04 Sie, 2014 18:56

Jejku ależ cudowny Ptak! Ogromnie mi się podoba radocha brawo brawo
Ania - Wto 05 Sie, 2014 10:56

Super wyszła Ci ptaszyna Smile ...Warto było po troszeczku ją dzióbać i dotrwać do końca. Efekt końcowy jest nagrodą Razz
Apak - Wto 05 Sie, 2014 22:14

Kalima, misia0808, Ania, - dziękuję serdecznie! cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
Apak - Wto 05 Sie, 2014 22:19

Po tym, jak córeczka kuzynki dostała w prezencie 2 sukieneczki, dostałam zamówienie na kolejne wesoło mi oraz na opaski. No to zrobiłam. Dzisiaj garderoba trafiła do małej właścicielki.

Sukienka z włóczki Cotton Soft Yarn Art, szydełko 2,5.

Opaski:

A tu widać patent na to, by opaska pasowała na główkę - albo wrabiam gumkę, albo robię zapięcie na płaski guziczek.

sbb - Śro 06 Sie, 2014 06:38

super cool
siebusania - Śro 06 Sie, 2014 06:56

Apak, sukieneczka jest ekstra. Opaski fajnie i ciekawy patent na nie wymyśliłas. Ja chętnie wydziergala bym taka mala sukieneczka ale nie mam dla kogo, a o sprzedaży w necie szkoda slow
sbb - Śro 06 Sie, 2014 06:59

siebusania/podzielam twoje zdanie, ja tez oglądam i podziwiam. Póki co nie mam dla kogo robić. Na pewno by się ktoś znalazł kto by chętnie przyjął taki prezent ale ludzie chcą za darmo.
Kalima - Śro 06 Sie, 2014 08:36

I kolejne śliczności brawo brawo brawo
Haniaga - Śro 06 Sie, 2014 10:24

uklon uklon
prześliczny komplecik.

Madzia - Śro 06 Sie, 2014 12:24

Ale cudeńka! brawo brawo brawo
elcja27 - Śro 06 Sie, 2014 16:21

piękne brawo brawo brawo
Pysiatom - Śro 06 Sie, 2014 18:21

Piękna sukieneczka i wspaniałe opaski. brawo brawo brawo
żabka - Śro 06 Sie, 2014 18:48

Świetne prace brawo brawo brawo
Koniecznie przynieś je na spotkanie do pomacania i do podziwiania wesoło mi

izetta - Śro 06 Sie, 2014 20:11

cudowna Smile cool
nismon - Czw 07 Sie, 2014 12:08

Śliczna sukienka i opaski! cool brawo brawo
misia0808 - Czw 07 Sie, 2014 15:28

Sukieneczka przesłodka i opaski super. Szkoda, że nie mam w rodzinie takiej małej dziewczynki brawo uklon
Apak - Czw 07 Sie, 2014 17:19

Kalima, Kalima, siebusania, sbb, Haniaga, Madzia,elcja27, Pysiatom, żabka, izetta, nismon, misia0808, - baaardzo dziękuję!

Sukienki to chyba jedna z moich ulubionych rzeczy do dziergania hopla Dziewczyny, no ja nie wiem, jakbym nie miała takich małych dziewczynek pod ręką (a mam ich w rodzinie 6... w wieku od miesiąca do 3 lat aktualnie wesoło mi ) to chyba po prostu zrobiłabym taką sukieneczkę, odłożyła, a potem poczekała, aż się jakieś dziewczę pojawi na horyzoncie...

żabka, niestety nie przyniosę, bo ciuszki już oddane...

Apak - Czw 07 Sie, 2014 17:28

Hmmmmm... No cóż, jak wiadomo, słońce ostatnio mocno grzeje - chyba mi też coś przegrzało, skoro porwałam się na TAKIE babeczki... Wersja mikro po prostu wesoło mi

Wzór znalazłam TUTAJ - blog Repeat (Cr)after Me
i w oryginale babeczki są wykonane z włóczki. A ja zrobiłam je z nici. Co mnie podkusiło? wesoło mi

te_sia - Czw 07 Sie, 2014 17:55

Super wszystko wyszło
żabka - Czw 07 Sie, 2014 18:34

Babeczki boskie - takie na jeden ząb do schrupania wesoło mi brawo brawo brawo

Aniu gratulacje osiągnięcia 100-nej strony kwiatek dla ciebie

izetta - Czw 07 Sie, 2014 19:22

Aniu, same cudowności Very Happy ja baaardzo proszę o wzór na sukieneczkę Very Happy
Apak - Czw 07 Sie, 2014 20:20

te_sia, żabka, izetta, cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

izetta, wzorem na sukienkę podzieliła się Jessi -

TUTAJ zamieściła wzór.
Jessi prezentowała taką sukieneczkę u siebie na 13 stronie. W sumie ten wzór to jest wariacja "Gwiazdy Wostoku". Ja zaczynałam od pasa w dół, bo nie wiedziałam, jaka duża wyjdzie mi część spódniczki. Gdybym zrobiła ją o jeden rząd motywów dłuższą albo dorobiła pasek, byłaby spódniczka na moja trzylatkę wesoło mi Góra to moja kombinacja alpejska, robiłam po prostu reliefowe półsłupki nawijane i zwężałam, tak że góra jest już bardziej dopasowana do modelki.
Miałam też zapisane, że motyw to 8 oczek, więc trzeba dopasować ich wielokrotność do przewidywanego obwodu w pasie.