To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - nie mogę znaleść

wiola29 - Pon 13 Sie, 2012 12:49

siebusania ja też dziergam tę bluzeczkę szydełkiem 1,75 i wychodzi mi całkiem nie żle wykańczam góre a w tej chwili wygląda tak
Kelmuska - Pon 13 Sie, 2012 13:43

wiola29, fajnie wychodzi cool ,
ja nie miałam cierpliwości, żeby robić z rękawkami wściekły
a z czego robisz?

wiola29 - Pon 13 Sie, 2012 13:56

Robię z ari z ariadny 120*2 na 100g /425 m dosyć grubawa ale fajnie się robi i jest przyjemna w dotyku
Kelmuska - Pon 13 Sie, 2012 16:38

wiola29, no tak tylko Ty raczej chudzinka jesteś, to na Ciebie ta nitka i szydełko 1,75 będą OK, ale jak ktoś jest "większych" rozmiarów, to może być malutki kłopot, żeby w bluzeczkę się zmieścić wściekły
wiola29 - Pon 13 Sie, 2012 20:05

Nie taka chudzinka ale nie jest źle mam nadzieje że jutro uda mi się skończyć . wesoło mi
siebusania - Pon 13 Sie, 2012 20:46

wiola29, to będziemy sobie razem dziergać tylko ja pewnie póżniej skończe bo ostatnio mam mało czasu na szydełkowe robótki. Zrobiłam jeden kwadrat dopiero, bo wcześniejsze prułam, były źle wykonane. Ślicznie Ci wychodzi, taki bielutki kolorek wybrałaś cool
wiola29 - Wto 14 Sie, 2012 08:47

siebusaniaja wzoruje sie na schematach zamieszczonych na tej stronie

http://maranciaki.pl/foru...er=asc&start=25 [/b]
P.Ania zamieściła zdjęcia z opisem jak sobie poradzić z dzierganiem tej bluzeczki . Mam nadzieję że trochę podpowiem życzę miłego dziergania . bye bye wesoło mi

siebusania - Wto 14 Sie, 2012 13:49

wiola29 napisał/a:
siebusaniaja wzoruje sie na schematach zamieszczonych na tej stronie

http://maranciaki.pl/foru...er=asc&start=25 [/b]
P.Ania zamieściła zdjęcia z opisem jak sobie poradzić z dzierganiem tej bluzeczki . Mam nadzieję że trochę podpowiem życzę miłego dziergania . bye bye wesoło mi
ja też tam zaglądam ale schemat mam z zbieramy rzeczy do zrobienia online, ze strony 34 jak dobrze pamiętam, tylko że tam nie było zaznaczone jak przechodzić w kwadracie do kolejnego rzędu. Teraz juz wiem, bo KLEMUSKA mi rozrysowała uklon dla niej. Tak że życze miłego dziergania, ja mam teraz 2 i pół kwadratu i jak tylko znajdę chwile to może dziś skończe kwadraty daję nogę
siebusania - Czw 16 Sie, 2012 10:01

ja połaczyc te elemety bo już mnie trafia wściekły siedze chyba ze 2 godziny i nic zaraz wybuchowo
wiola29 - Czw 16 Sie, 2012 13:59

Hej ja łączyłam je po kolei , ostatnim rządem drugiego kwadratu dokańczałam do pierwszego i tak dalej rozrysowałam ci ale nie wiem czy się odczytasz w miejscu gdzie są oczka łańcuszka zachaczasz o poprzedni kwadrat jak by co to pisz
siebusania - Czw 16 Sie, 2012 19:48

wiola29, cmok widać dobrze spróbuje dziś jak dzieci będą lulać, lub jutro rano jak jeszcze będą spać, a jak Ci idzie dzierganie? skończona bluzeczka?
wiola29 - Czw 16 Sie, 2012 20:36

Został się jeden rękaw do skończenia i będzie gotowa . hopla wesoło mi
siebusania - Pią 17 Sie, 2012 08:32

wiola29 napisał/a:
Został się jeden rękaw do skończenia i będzie gotowa . hopla wesoło mi
no to dziergaj i pokazuj
Ja mam kwadraty połączone i pomalutku posuwam się do góry mam dopiero 3 rzędy(musiałam pruć wściekły )

wiola29 - Pią 17 Sie, 2012 08:52

Teraz to już z górki tylko pamiętaj że jeśli chcesz z rękawami to musisz je zrobić wcześniej i jak dojdziesz z górą pod pachę musisz je dołączyć i dalej według wzoru wtedy wyjdzie ci łódka . Pozdrawiam bye
mimusia-1 - Pią 17 Sie, 2012 09:21

Ma pytanka dlaczego nie piszecie w temacie dziergamy w on-line chodzi o ta sama bluzkę prawda?
A propo wychodzi świetnie jak bede miała czas to tez udziergam sobie

siebusania - Pią 17 Sie, 2012 13:00

mimusia-1 napisał/a:
dlaczego nie piszecie w temacie dziergamy w on-line chodzi o ta sama bluzkę prawda?
czytałaś początek postu? a że nasuwały sie pytania to jak pisało nam sie tutaj jesli moderator uważa, że temat podlega przesunięciu lub modyfikacji niech to zmnieni. Czy to ta sam bluzka, czy ja wiem dla mnie to 2 różne bluzki tylko schematy podobne i podobnie sie dzierga.
Ja robie ze schematu z"zbieramy rzeczy do zrobienia on-line, ze strony 34. A Wiola raczej z "bluzka z kwadratowych ananaoswoych elementów(czy jakos tak to nazwane).
Zapraszam do dziergania cool

wiola29 napisał/a:
jeśli chcesz z rękawami to musisz je zrobić wcześniej i jak dojdziesz z górą pod pachę musisz je dołączyć i dalej według wzoru wtedy wyjdzie ci łódka
dziekuje bardzo przyda mi sie twoja rada cmoknięcie
mimusia-1 - Pią 17 Sie, 2012 13:20

Tak sobie pomslałam,że było by prościej dla innych dziergajacych. JAk dla mnie bluzeczki podobne wesoło mi
siebusania napisał/a:
Zapraszam do dziergania

Przyłaczę sie ale jak uporam się z ponczem wesoło mi

wiola29 - Wto 21 Sie, 2012 14:02

Ja swoją skończyłam a zdjęcie zamieściłam na http://maranciaki.pl/foru...p=473482#473482
siebusania - Śro 22 Sie, 2012 11:14

fajnie, mi brakło kordonka i musze domówić, niestety dopiero w przyszłym tygodniu