To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - Debiut

Haniaga - Sob 05 Sty, 2013 10:31

Kulejeczko, cmoknięcie
a jak Tobie idzie szycie?

Pozdrawiam
Hania

mirka-zet - Nie 06 Sty, 2013 15:04

Oniemiałam z zachwytu. Szykuje się coś bardzo ładnego!
kulejeczka - Pon 07 Sty, 2013 07:09

Idzie po trochu. Mam mniej więcej połowę. Myślę, że skończę do końca stycznia. W międzyczasie robię chustę na drutach (po raz pierwszy, nigdy nie robiłam chust i kilka razy musiałam pruć) i narzutkę na szydełku. Jak zmobilizuję moje dzieci, to wstawią zdjęcia różnych poprzednich prac. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewczyny cmok
Ginia - Pon 07 Sty, 2013 16:14

Patrzę Ci ja , patrzę... a tu nowa hardangerzanka. Myślę sobie: zacznie od serwetki bratkowej, albo od jakiegoś maleństwa... A tu-BACH i wielka serweta na debiut. Dałaś czadu kulajeczko! Podziwiam i trzymam kciuki
kulejeczka - Czw 10 Sty, 2013 06:31

Giniu, obrusik jest spory, ale nie ma tam skomplikowanych wzorów, więc nie jest trudny jak na debiut bye
elapok - Czw 10 Sty, 2013 15:11

Kulejeczko jak widać jesteś wszechstronna i druty i szydełko i igiełka. Sama się naucz wstawiać zdjęcia, zobaczysz to nic trudnego.
kulejeczka - Pią 11 Sty, 2013 07:46

Elapok, umiem wstawiać zdjęcia, ale jestem leniem i nie chcie mi się i robić i się bawić. Natomiast moja córka chodzi do szkoły, gdzie ma zajęcia z filmu i fotografii, to niech sobie ćwiczy. bye bye
elapok - Pią 11 Sty, 2013 15:49

A to słusznie, niech latorośl ćwiczy i pomaga dzięki temu rodzicielce lekko zaleniuszkowanej!
kulejeczka - Pon 25 Lut, 2013 11:03

Witam dziewczyny! Sto lat mnie tutaj nie było, ale to nie znaczy że nic nie robię. Jestem na ukończeniu obrusika. Wprawdzie liczyłam na koniec stycznia, ale dostałam wypowiedzenie w pracy i szukam nowej, a to trochę czasu zajmuje. Mam wyszyty cały brzeg, ale postanowiłam zrobić też jakiś środek, a że nie było tego we wzorze, to sama coś kombinuję i obliczam. Jeszcze około tygodnia i będzie koniec. Pozdrawiam cmoknięcie
Furba - Pon 25 Lut, 2013 20:00

kulejeczka, jeszcze się z Tobą nie witałam, więc teraz to robię Smile
Może pokarzesz jakieś zdjęcia rosnącego obrusa? Oglądałam początki i bardzo podoba mi się wykończenie brzegu.
Co do problemów, to co tu dużo gadać... znam ten ból, więc współczuję i powodzenia!

Haniaga - Śro 27 Lut, 2013 09:33

Oj, długo Cię nie było. love

Czekam zatem na efekty w szyciu obrusa.

Pozdrawiam
Hania

kulejeczka - Nie 03 Mar, 2013 19:27

Huraa!!! Skończyłam mój zielonkawy obrusik. Wygląda tak:

Witaj Furba Smile

Nikus4 - Pon 04 Mar, 2013 09:16

Ale piękności!! brawo brawo brawo ale z ciebie zdolniacha.
kulejeczka - Pon 04 Mar, 2013 09:20

Dzięki Nikus love Kończę teraz chustę na drugach, moją pierwszą, a następne dzieło hardangerowe będzie dużo mniejsze i w kolorze żółtym. Zapraszam do obejrzenia moich paru obrazków w galerii.
Pozdrawiam serdecznie.

Haniaga - Pon 04 Mar, 2013 11:18

Piękny obrusik w moim ulubionym kolorze brawo brawo

Prace w galerii śliczne.Gratuluję. uklon uklon

Pozdrawiam
Hania

Halina46 - Pon 04 Mar, 2013 15:37

Obrusik śliczny, na tym dywanie wyglada jakby dwoma odcieniami zieleni były haftowane.
A jak mozna ogladnąc zdjęcia w galerii bo albo nie wiem albo mie cos przycmiło.

mirka-zet - Pon 04 Mar, 2013 17:43

Piękny obrusik.
alszka - Pon 04 Mar, 2013 17:57

I to niby ma być debiut, tak? No to ja też tak chcę debiutować!!! wesoło mi Rewelacyjny obrus i w moim najulubieńszym kolorze brawo brawo brawo Dobrze, że widzę tylko zdjęcie, a nie mogę pomacać, bo pewnie jak bym go wzięła w łapki, to już bym go nie oddała... wesoło mi

Przy okazji - prace w galerii również prześliczne! uklon

kulejeczka - Wto 05 Mar, 2013 16:08

Dzięki za miłe słowa, następny będzie chyba znowu za trzy miesiące bye
elapok - Śro 06 Mar, 2013 15:51

Ale cudownie wyszedł, taki prześliczny kolor zieleni!!!
kulejeczka - Czw 07 Mar, 2013 08:53

Kolor w rzeczywistości jest ładniejszy, bardziej zbliżony jest na zdjęciach poprzednich, tych z początku robótki. bye
mróweczka - Pią 08 Mar, 2013 18:16

Bardzo ładny obrus. Ja robiłam chyba w takim samym kolorze. Wielkie radocha radocha radocha
kulejeczka - Pon 11 Lis, 2013 20:08

Witam ponownie. Całe wieki mnie tu nie było. Pamiętacie mnie jeszcze? cmoknięcie
Nikus4 - Wto 12 Lis, 2013 07:33

No pewnie cmoknięcie A co ciebie słychać? Czemu się nie odzywałaś? nie wolno