To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - Pilne-ogromne wyzwanie

barbara 1 - Pią 16 Paź, 2015 11:45

we_st napisał/a:
Dwa kołnierzyki i dwie obróżki w jeden dzień taaaaak, bardzo powoli..

no nie to mi zajęło trzy dni

AlaJ - Pią 16 Paź, 2015 12:23

Tak, tak to jest to szydełko już bez "turbo" Wink.
Ale tak na poważnie - kołnierzyki śliczne, ale te obróżki to takie bardziej "cool" do tego przedsięwzięcia.
Ciekawe, co zlecająca wybierze.

barbara 1 - Pią 16 Paź, 2015 15:38

AlaJ napisał/a:
Ciekawe, co zlecająca wybierze.

na tych obróżkach nie koniec,klientka sama potem sobie dobierze odpowiednią, a wysyłam wszystkie.
Odebrałam dzisiaj już wszystko,mam stelaż i kordonek.Teraz tylko próbki na jakim szydełku będzie powstawać koronka i od jutra biorę się ostro do pracy.Trzymajcie mocno kciuki

Madzia - Pią 16 Paź, 2015 18:22

Trzymam kciuki Basiu, ale kto jak nie Ty dałby radę takiemu projektowi? wesoło mi
we_st - Pią 16 Paź, 2015 20:51

barbara 1 napisał/a:
we_st napisał/a:
Dwa kołnierzyki i dwie obróżki w jeden dzień taaaaak, bardzo powoli..

no nie to mi zajęło trzy dni

to mnie trochę uspokoiło, a kciuki to będę trzymać

Debra - Pią 16 Paź, 2015 21:47

Ja od dłuższego czasu robię sukienki w stylu vintage i często wzoruję się na V. Montoro http://club.osinka.ru/top...4?&start=11670. Może te inspiracje w trakcie pracy dadzą ożywcze tchnienie .A pamiętasz kiedyś w wątku online była sukienka z przewiązką w pasie i fajnie w niej odchodziły rękawy w stylu retro.
Elżbieta P. - Sob 17 Paź, 2015 12:38

Basia, trzymam kciuki, na pewno się uda!
Aurelia - Sob 17 Paź, 2015 14:10

Ja bym zamówiła sobie formę, papierową, spódnicy, tam gdzie zamówiłaś stelaż , byłoby Ci łatwiej. radocha
barbara 1 - Sob 17 Paź, 2015 14:45

Aurelia napisał/a:
Ja bym zamówiła sobie formę, papierową, spódnicy, tam gdzie zamówiłaś stelaż , byłoby Ci łatwiej.

ja już kochana wszystko mam i działam,mam pierwsze koronki zrobione

lamika88 - Sob 17 Paź, 2015 17:30

Cudeńka już zrobiłaś cool Zapowiada się wspaniałe dzieło sztuki wesoło mi
vichta - Sob 17 Paź, 2015 21:31

cool cool cool
Kciuki trzymamy i wiernie kibicujemy

we_st - Nie 18 Paź, 2015 11:32

Basiu mam prośbę. W miarę możliwości pokazuj postępy. Bo nie ukrywam, że zżera mnie ciekawość. A kciuki ciągle trzymam ( z przerwami na robótkowanie Wink )
AlaJ - Nie 18 Paź, 2015 11:40

we_st napisał/a:
Basiu mam prośbę. W miarę możliwości pokazuj postępy. Bo nie ukrywam, że zżera mnie ciekawość. A kciuki ciągle trzymam ( z przerwami na robótkowanie Wink )

O to, to! Też miałam taką myśl - no chyba, że zlecająca wyznaczyła jakieś obwarowania.

barbara 1 - Nie 18 Paź, 2015 11:57

we_st napisał/a:
Basiu mam prośbę. W miarę możliwości pokazuj postępy. Bo nie ukrywam, że zżera mnie ciekawość. A kciuki ciągle trzymam ( z przerwami na robótkowanie )

Zlecająca jest z zagranicy
Robię z cotton folet

do przerobienia tyle i coś mi się wydaje,że będzie mało

stelaż wygląda tak.Będzie jeszcze szyfon na pół obwodzie,ale dopiero po skończonej spódnicy

Robię z taśm,mam do przerobienia całą masę i jeszcze inne wzory.Na chwilę obecną wyglada to tak(wszystko jeszcze luzno przypięte nie połaczone)

najdłuższe taśmy będą na 3,80 m. długie

Debra - Nie 18 Paź, 2015 12:40

No naprawdę duże wyzwanie.Podziwiam i kibicuję brawo
AlaJ - Nie 18 Paź, 2015 14:30

Zwróć tylko uwagę na jedną rzecz Basiu - ja robiłam z maxi w zeszłym roku suknię z taśm i - chociaż to podobno tylko ja widziałam - taśmy po połączeniu filetem skręcały się w jedną stronę, tak jak przy drutowych robótkach, kiedy włoczka ma zły skręt.
Nie wiem, czym to było spowodowane i pierwszy raz mi się to zdarzyło. Z tym, że moje taśmy były "w pionie".

kabyr - Nie 18 Paź, 2015 14:33

barbara 1 napisał/a:
Robię z cotton folet

Dokłanie z tego koloru robiłam wdzianko.

barbara 1 - Nie 18 Paź, 2015 14:41

AlaJ napisał/a:
ja robiłam z maxi w zeszłym roku suknię z taśm

maxi jest bardzo sztywna i dlatego jest z cotton filet z której robiłam tą sukienke,taśmy były w pionie

i nic się nie skręcało.Ta suknia nie będzie miała z przodu koronek ,tylko tak do przykrycia majtek,tak jak pokazywałam na pierwszej fotce str.1
AlaJ dzięki za cenne uwagi, dlatego pokazuję co robię bo czekam na wasze spostrzeżenia cmoknięcie A projekt i tak ma być szalony

Ala z Byczyny - Nie 18 Paź, 2015 19:34

O łałłł.. dołączam się do widowni, jakie Ty robisz cuda!!!!! kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
we_st - Pon 19 Paź, 2015 11:51

Wow, czuję się jak małe dziecko słuchające nowej bajki. ciągle chcę więcej i więcej...
wiesia-kal - Pon 19 Paź, 2015 13:03

Podziwiam Twoje prace i trzymam kciuki za to ostatnie wyzwanie cool
Nikola5 - Pon 19 Paź, 2015 18:23

Umieram z ciekawości wesoło mi
http://stylowi.pl/36927961
piekna stójeczka

M. Bieleń - Pon 19 Paź, 2015 20:29

Super projekt, będę śledzić i trzymać kciuki Smile
mięta - Wto 20 Paź, 2015 18:46

barbara 1-Toż to mega projekt szczęka Podziwiam nieustająco brawo
Dopisuję się do grona wielbicieli i trzymających kciuki .

**
I korzystając z okazji to małe pytanko mam. Czy taka sukienka jak ta czerwona z pionowych taśm,tylko np.w innym kolorze i taka w kolanko, nadawałaby się na uroczystość komunijną? Moja córka ma komunię w tym roku szkolnym i nie wiem jaki typ sukienki się nadaje i jaki kolor.
Ja po prostu kocham spodnie wesoło mi
I z góry przepraszam, że to nie w temacie kwiatek dla ciebie

qrystyna216 - Wto 20 Paź, 2015 20:21

Podziwiam i dołączam do kibiców.