To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace ciachoo

Bernadka - Pon 25 Cze, 2007 21:35

ciaachoo, śliczna góra od topikai ponczo też superaśne cool brawo
ciaachoo - Śro 27 Cze, 2007 18:56

bardzo Wam dziękuje cmoknięcie kwiatek dla ciebie

prosta bluzeczka ,wzór taki jak w topie córki,najprawdopodobniej pojedzie do galerii Desika

dla siebie zrobię z tego samego wzoru,z tej samej sonaty,tyle ze coś dłuższego,jak starczy włoczki oczywiście Very Happy

pozdrawiam serdecznie

Bernadka - Czw 28 Cze, 2007 18:21

ciaachoo, bardzo ładna i dobrze że prosta tym ładniejsza brawo brawo brawo
maranta - Pią 29 Cze, 2007 19:45

Ilonka, śliczna tunika, z tymi frędzlami ciekawie wygląda brawo brawo brawo
Bernadka - Sob 30 Cze, 2007 15:47

ciaachoo, brawo brawo brawo brawo śliczna brawo
ciaachoo - Nie 01 Lip, 2007 13:29

dwa topy zrobione dość dawno,ale teraz dopiero pozszywane

a to nowa tunika,kiedyś jak szalona nakupiłam żółtej włoczki puknąć się ,na szczęście już sie skończyła wesoło mi

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Nie 01 Lip, 2007 20:31

Jarka korzystałam z tego wzoru
http://bbs.bianzhirenshen...tid-120360.html

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Pią 17 Sie, 2007 15:49

spódniczka ze znanego wzoru,nigdzie nie mogłam dostać zielonej podszewki,ale myślę,ze z czarna nie wygląda tak najgorzej

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Nie 19 Sie, 2007 10:42

bardzo Wam dziękuje cmoknięcie
wczoraj nawet już była premiera,teraz to sie nawet ciesze,ze nie znalazłam zielonej podszewki,bo rzeczywiście z czarna wygląda super zebalek

pozdrawiam serdecznie

maranta - Nie 19 Sie, 2007 11:12

Fantastyczna spódnica, super cool cool cool
ciaachoo - Pią 24 Sie, 2007 11:01

dziękuje Wam bardzo za mile słowa kwiatek dla ciebie

dobrze żarło i zdechło wściekły ,robiłam sweter,robiłam,robiłam,skończyłam a jak założyłam i sie zobaczyłam to sie przestraszyłam,w worku na ziemniaki chyba by lepiej było,poszedł w kat,kolejna rzecz ,która pewnie spruje

a to ogromna chusta(kolor strasznie przekłamany,nie wiem czemu,bo ona jest zielona)zrobiona jako prezent urodzinowy dla mojej przyjaciółki(prezentuje moja młodsza Very Happy )

robiłam już z tego wzoru chustę dla siebie
a z resztek takie zwykle ponczo,może sie kiedyś przyda(także moja młodsza)kolor także przeklamany

pozdrawiam serdecznie

Bernadka - Wto 28 Sie, 2007 09:25

ciaachoo, śliczne rzeczy brawo brawo brawo brawo
ciaachoo - Wto 18 Wrz, 2007 11:08

dziękuje Wam serdecznie cmoknięcie

aniołki dla małych dziewczynek

smok dla malej królewny
[/URL]

tamten swetro-worek sprułam i teraz mam taki rozpinany,tyle ze guziki muszę jakieś inne kupić,bo takie miałam tylko w domu i gdzieś mi nie pasują:)

i zaczęłam sobie robić nowa spódniczkę z maxi ,

ciaachoo - Śro 10 Paź, 2007 10:17

Bardzo Wam dziękuje kwiatek dla ciebie
opis swetra i poncza,wstawię później,przepraszam.
skończyłam spódniczkę,ale chorowałam i nie miałam jak porobić i powklejać zdjęć.Jeszcze tylko muszę kupić podszewkę

prosiaczek ,ale na razie bez uszu,bo mam niepełny schemat,to ma być breloczek do plecaka malej do szkoły

słonik Zuzia młodszej córki

w swoim domku

a później będzie jeszcze słonik Maja,ale jest teraz w szkole ze starsza córka:D jęzorek

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Śro 10 Paź, 2007 17:20

bardzo,bardzo Wam dziękuje kwiatek dla ciebie cmoknięcie
drugi słonik wrócił ze szkoły

a to torebka zrobiona z resztek,ale gdy jeszcze nie była skończona już ja sobie "przygarnela" moja starsza córka

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Czw 11 Paź, 2007 17:52

bardzo wam dziękuje za mile słowa kwiatek dla ciebie cmoknięcie
dla Asi S
INSTRUKCJA WYDZIERGANIA SŁONIKA

Zaczynamy od tułowia – od strony szyi

Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 6 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka,
Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (12 półsłupków)
Rząd 3 – półsłupek w każdym oczku (12 półsłupków)
Rząd 4 – (półsłupek w każdym z trzech pierwszych oczek, 2 półsłupki w następnym oczku ) x 3 (15 półsłupków)
Rząd 5 & 6 – półsłupek w każdym oczku (15 półsłupków)
Rząd 7 – (półsłupek w 2 pierwszych oczkach, 2 półsłupki w następnym oczku) x 5 (20 półsłupków)
Rząd 8 – 11 - półsłupek w każdym oczku (20 półsłupków)
Rząd 12 – (półsłupek w dwóch pierwszych, 2 następne półsłupki razem) x 5 (15 półsłupków)
Rozpocznij wypychanie tułowia 
Rząd 13 – półsłupek w każdym oczku (15 półsłupków)
Rząd 14 – (półsłupek w pierwszym oczku, 2 następne półsłupki razem) x 5 (10 półsłupków)
Rząd 15 (2 półsłupki razem) x 5 (5 półsłupków)
Zakończyć zostawiając nitkę do zszycia

GŁOWA

Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 6 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka,
Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (12 półsłupków)
Rząd 3 – (półsłupek w pierwszym oczku, 2 półsłupki w następnym oczku) x 6 (18 półsłupków)
Rząd 4 – (półsłupek w 2 pierwszych oczkach, 2 półsłupki w następnym oczku) x 6 (24 półsłupki)
Rząd 5 & 6 – półsłupek w każdym oczku ( 24 półsłupki)
„wywrócić” głowę żeby był owal
Rząd 7 – półsłupek w 2 pierwszych oczkach, 2 półsłupki w każdym z następnych trzech oczek, półsłupek w każdym z następnych 9 oczek, 2 półsłupki w każdym z następnych 3 oczek, półsłupek w każdym z pozostałych 7 oczek (30 półsłupków)
Rząd 8 – półsłupek w każdym z pierwszych czterech oczek, 2 półsłupki w każdym z następnych dwóch oczek, półsłupek w każdym z następnych 13 oczek, 2 półsłupki w każdym z następnych dwóch oczek, półsłupek w każdym z pozostałych 9 oczek (34 półsłupki)
Rząd 9 & 10 – półsłupek w każdym oczku (34 półsłupki)
Rząd 11 – Półsłupek w każdym z trzech pierwszych oczek, (dwa następne półsłupki razem) x3, półsłupek w następnych 11 oczkach, (dwa następne półsłupki razem) x3 , półsłupek w każdym z pozostałych 8 oczek (28 półsłupków)
Rząd 12 – (półsłupek w 2 pierwszych oczkach, następne 2 półsłupki razem) x 7, (21 półsłupków)
Rząd 13 – (półsłupek w pierwszym oczku, następne 2 półsłupki razem) x 7 (14 półsłupków),
Rząd 14 – (dwa półsłupki razem) x 7 (7 półsłupków)
Zakończyć, zostawić nitkę do zszycia, wypchać, nie zamykać jeszcze głowy

TRĄBA
Część 1
Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 6 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka, (6 półsłupków)
Rząd 2 & 3 – półsłupek w każdym oczku (6 półsłupków)
Zakończyć, zostawić nitkę do przyszycia…

Część 2
Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 8 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka (8 półsłupków)
Rząd 2 – półsłupek w każdym oczku (8 półsłupków)
Zakończyć, zszyć z pierwszą częścią trąby 
Przyszyć trąbę do głowy, nad trąbą oczy

BRWI zrobić 2 – 5 oczek łańcuszka, zakończyć, przyszyć nad oczami
BRWI zrobić 2 – 5 oczek łańcuszka, zakończyć, przyszyć nad oczami

USTA – 2 oczka łańcuszka, 3 półsłupki w drugim od szydełka oczku od łańcuszka, zakończyć zostawiając nitkę do przyszycia ust do głowy

USZY – zrobić 2
Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 5 półsłupków w drugim od szydełka oczku łańcuszka (5 półsłupków),
Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (10 półsłupków),
Rząd 3 – (półsłupek w pierwszym oczku, 2 półsłupki w następnym oczku) x 5 , (15 półsłupków)
Zakończyć zostawiając nitkę do przyszycia ucha do głowy. Jeżeli chcesz większe uszy zrób 5 dodatkowych półsłupków w każdym rzędzie aż ucho będzie tak duże jak chcesz 

RĘCE – zrobić 2
Rząd 1 - 2 oczka łańcuszka, 6 półsłupków w drugim od szydełka oczku (6 półsłupków),
Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (12 półsłupków),
Rząd 3 – Przerabiać tylko w tylnej pętelce oczka: półsłupek w każdym oczku (12 półsłupków),
Rząd 4 – półsłupek w każdym oczku (12 półsłupków),
Rząd 5 – (półsłupek w każdym z dwóch pierwszych oczek, dwa następne półsłupki razem) x 3 (9 półsłupków),
Rząd 6 – Oczko zamykające w trzech pierwszych oczkach, półsłupek w dwóch następnych oczkach, półsłupek z narzuconą nitką w następnych dwóch oczkach, półsłupek w pozostałych dwóch oczkach (9 oczek),
Rząd 7 – powtórzyć rząd 6
Rząd 8 – Oczko zamykające w trzech pierwszych oczkach (czyli w oczkach zamykających poprzedniego rzędu), półsłupek w 6 pozostałych oczkach (9 oczek),
Rzędy 9 – 11 – Półsłupek w każdym oczku (9 półsłupków)
Wypchaj rękę
Rząd 12 – (półsłupek w dwóch następnych oczkach razem) x 3 (6 półsłupków)
Zakończyć pozostawiając nitkę do przyszycia.
Wyszyć paznokcie 

NOGI – zrobić 2
Rząd 1 – 2 oczka łańcuszka, 5 półsłupków w drugim od szydełka oczku (5 półsłupków),
Rząd 2 – 2 półsłupki w każdym oczku (10 półsłupków)
Rząd 3 – (półsłupek w pierwszym oczku, 2 półsłupki w następnym oczku) x 5 (15 półsłupków),
Rząd 4 – Przerabiać tylko w tylnej pętelce oczka – półsłupek w każdym oczku (15 półsłupków),
Rząd 5 – Półsłupek w dwóch pierwszych oczkach, (dwa następne półsłupki razem) x 5, półsłupek w następnym oczku, dwa następne półsłupki razem (9 półsłupków),
Rząd 6 & 7 – półsłupek w każdym oczku (9 półsłupków),
Rząd 8 – Półsłupek w pierwszych 4 oczkach, 2 półsłupki w następnym oczku, półsłupek w każdym z następnych 4 oczek, 2 półsłupki w ostatnim oczku (11 półsłupków),
Rząd 9 – Półsłupek w każdym oczku (11 półsłupków),
Wypchaj nogę 
Rząd 10 – (dwa półsłupki razem) x 5 (6 półsłupków)
Zakończyć zostawiając nitkę do przyszycia.
Wyszyć paznokcie.

Zszyć wszystkie części SŁONIKA razem…
Dorobić ogon łańcuszkiem.

a to sweter ,który robiłam,ale niestety nie posiadam skanera,nie wiem czy tak ze zdjęcia będzie coś wiadomo

Sowa,ponczo robi sie mniej więcej tak,postaram sie wytłumaczyć,chociaż nie wiem co z tego wyniknie
robisz łańcuszek i zamykasz w kółeczko,ilość oczek zależy od Ciebie,jak szeroki chcesz mieć dekolt

w pierwszym oczku robisz 2 słupki 2 oczka łańcuszka i znowu 2 słupki,ja zaznaczam sobie nitka(żółta) środek ,tam później tez będą 2 słupki ,2 oczka łańcuszka i 2 slupki

omijamy 2 oczka łańcuszka i w następnych dwóch oczkach robimy 2 słupki...

odwiązać żółtą (w tym przypadku:D) nitkę i zrobić 2 słupki 2 oczka łańcuszka i 2 słupki

i tak do okola.

jak coś to pisz,postaram sie pomoc i przepraszam,za moje nieudolne tłumaczenie.

a to kaszkiecik dla mojej malej

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Czw 11 Paź, 2007 23:05

Asia,proszę bardzo,miłego dziergania:)
Dziękuje za mile słowa kwiatek dla ciebie
w zeszłym roku kopiłam córce w Reporterze taki kaszkiet,był już na szczęście przeceniony,z 40 zł na 20,bo niestety pompon sie rozpada i ogólnie traci na wyglądzie ,

wiec tym większa moja radość,ze mała ma komplet za cale 5 zł,tak to można robić:D

robiąc kaszkiet korzystałam z tego opisu,polecam
http://maranta.livenet.pl...opic.php?t=2668
4 post

pozdrawiam serdecznie

maranta - Pią 12 Paź, 2007 10:42

Wszystkie prace bombowe i na medal, słoniki słodkie brawo brawo brawo
ciaachoo - Pią 12 Paź, 2007 18:40

dziękuje Wam za cieple słowa cmoknięcie kwiatek dla ciebie
jestem straszny zmarzluch,wiec zrobiłam sobie cieple golfisko.teraz to już chyba nie zmarznę:D robiłam z poczwórnej nitki,wiec będzie cieplutko.

na 10 urodziny córki zrobiłam dla niej taki album ze zdjęciami z najpiękniejszych chwil jej dotychczasowego życia.Oglądam piękne albumy na forum gazetowym i trochę mnie one zainspirowały,chociaż wiem,ze daleka droga przede mną,ale córce bardzo sie podobał.Corka ma na imię Matylda,ale mówimy na nią Mati.Album jest dość gruby,wiec wkleję tylko kilka zdjęć stron.

a to okładka albumu dla mojej przyjaciółki

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Sob 13 Paź, 2007 18:51

dziękuję bardzo cmoknięcie kwiatek dla ciebie

zrobiłam sobie śliwkowy komplecik,ale kolory wyszły przekłamane szczególnie na kaszkiecie

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Nie 14 Paź, 2007 21:47

Viola mnie tez opis przerazal,bo nie umialam tych slupkow robic,ale znalazlam tlumaczenie Ani
http://maranta.livenet.pl/slupek.htm#3
i potem już jakoś poszło.Super sie robi,koniecznie musisz sprobować.
Pozdrawiam serdecznie.

ciaachoo - Pon 15 Paź, 2007 19:50

dziękuje Wam serdecznie cmoknięcie
Viola koniecznie wesoło mi

dokupiłam dwa motki i powiększyłam sobie chustę,teraz jest ogromna i cala sie nią otulę wesoło mi

i zrobiłam poszewkę na poduszkę,jest biała,tyle ze jak zwykle przekłamane zdjęcie

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Śro 17 Paź, 2007 17:41

dziękuje bardzo cmoknięcie
czas kaszkietów

pozdrawiam serdecznie

ciaachoo - Czw 18 Paź, 2007 07:30

dziękuje Wam cmoknięcie
Madzia,nie usztywniam,tylko robie mniejszym szydełkiem,czarny robiłam szydełkiem 6,a daszek 2.Bezowy szydełkiem 5,a daszek 1.5.Dlatego w miarę sztywno sie trzymają.
Pozdrawiam.

Bernadka - Czw 18 Paź, 2007 21:04

brawo brawo brawo za wszystkie nowości , a kaszkiet bardzo mnie interesuje może jakiś schemat z którego robiłaś można by poprosić ?? chyba że z głowy robiony no to wtedy klops brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo