Galerie prac użytkowników forum - Prace LadyKingfisherg
LadyKingfisherg - Pon 09 Paź, 2006 11:15
wklejam moja nowa tworczosc dwu-wieczorowa dla mojej kochanej tesciowej
LadyKingfisherg - Sob 14 Paź, 2006 19:17
zaczelam taka jesienna kolekcje robic na szydelku,troche folklorystyczna ,na razie skonczona spodnica,bolerko i biale jeszcze letnie,sorry za niedokonczona obwodke lewej strony bialego bolerka ale nitka mi sie skonczyla

LadyKingfisherg - Sob 14 Paź, 2006 20:31
jakos dziwnie ten moj aparat robi te zdjecia,ale czerwien spodnicy jest naprawde krwista wiec moze dlatego tak odbija udalo mi sie juz jak najbardziej wyraznie zrobic na sobie,a teraz lece dziergac dalej ma kolekcje

LadyKingfisherg - Wto 17 Paź, 2006 15:29
to moje najnowsze dzielo ,a w dokanczaniu takie samo tylko ze z dlugimi rekawami wiec bedzie sweterek i bolerko-duzo wloczki mialam starej

LadyKingfisherg - Śro 18 Paź, 2006 03:01
a nad tym wszak sie za bardzo nie napracowalam bo to byl stary szal z mnostwem fredzli,a ze ja nie lubie ich za bardzo a i szal nie byl dlugo noszony,to sie wzielam za sprucie kawalka szala i fredzli i powstalo cieple niby-bolerko musze tylko jakis pasek do zawiazania wymyslec bo to co na zdjeciu to taka prowizorka

maranta - Śro 18 Paź, 2006 08:14
Lady wielkie brawa za świetne prace i za pomyślunek
LadyKingfisherg - Śro 18 Paź, 2006 16:38
jak tak pieknie chwalicie dziewczyny to mi sie szydelko samo do rak przykleja
wiec nie chcialo sie odczepic podczas popoludniowej kawy no i powstalo to co sie swinka nazywa

LadyKingfisherg - Pią 20 Paź, 2006 15:34
Porky Pig
wloczka rozowa,szydelko 3.5 oraz 4.0 mm
ryjek swinki - szydelko 3.5 mm
2 oczk.lancuszka
1-5 ocz.scislych w 2 ocz.lancuszka od szydelka
2-1 ocz.lancuszka,2 ocz.scisle w kazde ocz.scisle dookola
3- 1 ocz.lan., (2 ocz.scisle w pierwsze ocz.scisle, 1 ocz.scisle w nastepne oczko)-powtorzyc dookola, razem 15 oczek
4-przerobic oczka scisle w kazdym oczku dookola ale tylko w tylnych petelkach oczek
5,6-1 ocz.lan., ocz.scisle w kazde oczk.dookola - to ostatni rzad ryjka swinki,nastepnie przechodzi sie do tulowia
7-1 ocz.lan.,2 oczk.scisle w kazde oczko dookola-razem 30 oczek
teraz najlepiej wyszyc nozdza w ryjku swinki ciemna nitka,wloczka
8-14 - 1 oczk.lanc.,oczk.scisle w kazde oczko dookola
15-1 oczk.lanc.,(oczkiem scislym zmniejszyc,oczk.scisle w nastepne 3 oczka)-powtorzyc dookola (24oczka)
16-1 oczk.lnc.,(oczkiem scislym zmnizjszyc,oczk.scisle w nastepne 2 oczka)-powtorzyc dookola (18 oczek)
17-1 oczk.lanc.,(oczkiem scislym zmnizjszyc,oczk.scisle w nastepne oczko)-powtorzyc dookola (12oczek)
wypchac przerobiona czesc robotki
18-1 oczk.lanc., oczkiem scisl.zmnizjszyc dookola (6oczek)
nie konczyc odrywajac nitke ale zrobic lancuszek z 8 oczek,oczko scisle zamykajace w drugie oczko lancuszka od szydelka,w pozostale oczka lancuszka i w pierwsze oczko tulowia,zakrecic ogonek-ewentualnie mozna zrobic dluzszy i wtedy ogonkiem zamknac dziurke na koncu tulowia przy poczatku ogonka
szydelkiem nr 4.0 mm
uszy-zrobic 2
przerabiane sa w okrazeniach
lancuszek z 7 oczek,oczko scisle w drugie oczko od szydelka, i w pozostale oczka lanuszka(6 oczek)
-1 oczk.lanc.,obrocic, oczko scisle w kazde oczko dookola
- 1 oczk.lanc.,obrocic,zmniejszyc oczk.scislym,oczko scisle w nstepne 2 oczka,oczko scisle zmnizjszajacz (4oczka)
-1 oczk.lanc.,obrocic,oczk.scisle w kazde oczko dookola
-1 oczk.lanc.,obrocic,zmniejszac oczk.scislym naokolo (2oczka)
-1 oczk.lanc.,obrocic,zmniejszac oczk.scislym (1oczko)
wypchac uszy i uformowac by byly lekko sklaniajace sie do przodu,przyszyc do glowy,powtorzyc robotke tak samo z drugim uchem
nogi-zrobic 4
przerabiane sa w ciaglych rzedach dookola,nie laczy sie ich na koncu kazdego rzedu
2 oczka lancuszka; 6 oczk.scislych w drugie oczko od szydelka,rzad 2-4:oczko scisle w kazde oczko dookola;odciac wloczke,nie zaszywac otworow w nogach tylko przyszyc do dolutulowia swinki;przyszyc z koralikow oczy lub wuszyc ciemna wloczka!
No i swinka gotowa!!
LadyKingfisherg - Sob 21 Paź, 2006 02:22
a to juz nowy przyjaciel swinki - hmmm...to ma byc hipopotam,troche chyba jednak wyszedl taki...taki inny no ale jest

LadyKingfisherg - Nie 22 Paź, 2006 01:45
no to jeszcze kurczaczek doadoptowal sie do swinki i hipcio-muminka teraz sie kaczka rodzi,ale strasznie cos powoli wylazi

LadyKingfisherg - Nie 22 Paź, 2006 08:19
oh,ostatnia wyszlam z forum i pierwsza przychodze spac powinnam!!!a tu zamiast spania topik powstal

LadyKingfisherg - Nie 22 Paź, 2006 12:06
dorobilam kolnierzyk bo maz mowi ze za wydekoldowany en topik w rzeczywistosci to nie roz tylkoostry bordo,nie wiem czemu z cyfrowki tak zmienia kolory

dziewczyny ja owszem sypiam czasem za duzo i wtedy siedze do poznych godzin,a co zrobic z czasem jak nie szydelkowac
LadyKingfisherg - Nie 22 Paź, 2006 21:53 Temat postu: opis hipcia-muminka :) a to opis hipcia-muminka
--------------------------------------------
GLOWA
---------
Kazde okrazenie laczone jest scislym oczk.zamykajacym z pierwszym oczk.scislym.
4 oczk.lancuszka,
rzad 1- 2 oczk.scisle w drugie oczko lancuszka od szydelka, oczk.scisle w srodkowe oczko, 3 oczk.scisle w ostatnie oczk.lanc. od szydelka,
teraz z tylniej strony lancuszka-oczk.scisle w srodkowe oczko, oczk.scisle w ostatnie oczko,polaczyc z pierwszym oczk.scislym
rzad 2- 1 oczk.lanc., 2 oczka.scisle w laczone oczko scisle,2 oczk.scisle w nastepne oczko,oczk.scisle w nastepne oczko,po 2 oczka scisle w nastepne 3 oczka,oczk.scisle w nastepne oczko,2 oczk.scisle w ostatnie oczko
rzad 3- 1 oczk.lancuszka,2 oczk.scisle w laczone oczk.scisle,2 oczka w nastepne oczko,1 oczko w kazde z nastepnych 4 oczek,2 oczka w kazde z nastepnych 3 oczek, oczko w nastepne 4 oczka,2 oczka w ostatnie oczk.scisle
-nastepne rzedy 4-7 przerobic nastepujaco:1 oczk.lancuszka,oczko scisle w kazde oczko dookola
-rzad 8- 1 oczk/lanc., *oczk.scisle zmniejszajace(=2oczka ominiete) x2, oczk.scisle w nstepne 6 oczek-powtorzyc wszystko *jeden raz
rzad 9- 1 oczk.lanc., oczk.scisl.zmniejszajace,oczk.scisle w nastepne 6 oczek-powtorzyc
rzad 10,11 - 1 oczk.lanc.,oczko scisle w kazde oczko dookola
wypchac glowe
rzad 12- 1 oczk.lanc., oczk.scisle zmniejszajace,oczk.scisle w nastepne 2 oczka,powtorzyc dookola zakanczajac rzad oczk.scislym zmniejszajacym w dwa ostatnie oczka
rzad 13- 1 oczk.lanc., oczk.scisle zmniejsz.dookola
zakonczyk zaszywajac dzurke glowy
USZY-2
---------
przerabiane w ciaglych okrazeniach
-2 oczka lancuszka
rzad 1- 5 oczek scislych w drugie oczko lancuszka od szydelka
rzad 2- oczk.scisle w kazde oczko dookola
oczko scisle zamykajace zw poczatkowe oczko scisle
przyszyc uszy do glowy,oraz ooczy i nozdrza uzywajac wloczki ciemnej lub koralikow albo guziczkow malych
CIALO
---------
przerabiane w ciaglych okrazeniach,najlepiej uzyc agrafki aby zaznaczyc poczatek kazdego rzedu
-2 oczk.lanc.,
rzad 1- 5 oczk.scislych w drugie oczko lancuszka od szydelka
rzad 2- 2 oczka scisle w kazde oczko dookola
rzad 3 -2 oczk.scisle w pierwsze oczko,oczko scisle w nastepne oczko-powtorzyc dookola
rzad 4 -2 oczka scisle w pierwsze oczko,oczko scisle w nastepne 2 oczka-powtorzyc dookola
rzad 5 -2 oczka scisle w pierwsze oczko,oczko scisle w nastepne 3 oczka
rzad 6,7,8 - oczko scisle w kazde oczko naokolo
rzad 9 - oczko scisle zmniejsz., oczko scisle w nastepne 3 oczka-powtorzyc naokolo
rzad 10,11,12 - oczko scisle w kazde oczko dookola
rzad 13 - oczk.scisle zmniejsz., oczko scisle w nastepne 2 oczka
zostawic troche nitki na zszycie,przyszyc glowe do ciala
NOGI-4
----------
przerabiane w ciaglych okrazeniach
2 oczk.lanc.,
rzad 1- 6 oczek scislych w drugie oczko lancuszka od szydelka
rzad 2- w tylnich petelkach oczka przerabiac oczko scisle w kaze oczko dookola
rzad 3- oczko scisle w kazde oczko naokolo
zamknac oczkiem scislym zamykajacym
przyszyc nogi do ciala
OGON
--------
4 oczka lancuszka,oczko scisle zamykajace w drugie oczko lancuszka od szydelka,oczko scisle w nstepne 2 oczka
przyszyc ogon i hipcio gotowy!!!
LadyKingfisherg - Wto 24 Paź, 2006 07:43
a to moja kamizelka z kapturem,wielkie dzieki dla Agi i Kasi za pomoc w wtlumaczeniu mi-tepej osobie jak sie kaptur robi musze cyknac fotki na sobie bo wtedy inaczej wyglada

LadyKingfisherg - Wto 24 Paź, 2006 09:32
a to juz na mnie ten wyrobek szydelkowy przepraszam za ponury wyraz twarzy ale wrocilam z biegania i to w deszczu i nie bardzo mi bylo do smiechu

maranta - Wto 24 Paź, 2006 11:38
Lady
LadyKingfisherg - Pią 27 Paź, 2006 19:31
wiem ze nie mialam sie nia chwalic ale juz nie wytrzymam,wlasnie otrzymalam w paczcz swoja suknie do koscielnego i musze wam pokazac bo to arcydzielo!!!! zaznaczam ze ja nie robilam,ja tylko wymyslilam wzor i "obudowe" a calosc zrobila jedna pani z mojego rodzinnego miasta w Polsce i jestem jest stokroc wdzieczna
przepraszam za czerwony biustonosz ale zapomnialam o nim z tej radosci
maranta - Pią 27 Paź, 2006 21:37
Będziesz wyglądała przepięknie w tej sukni
Z niecierpliwością będę czekała na fotki, sprawozdanie i oczywiście sernik
LadyKingfisherg - Nie 29 Paź, 2006 13:50
| Halkuk napisał/a: | Lady nikt nie zapytał jeszcze o wzór, a mnie aż skręca, żeby obejrzeć go z bliska Piszesz, że Ty wymyśliłaś wzór . Pamiętam ,że kiedys pisałaś o sukni z "Kalinki " . No i jeszcze ile tej włóczki wyszło , nr szydełka . Wiem, że nie Ty ja robiłaś ale jeszcze pytanie - ile czasu ona powstawała ?
A swoją drogą powinnaś zająć się poważnie projektowaniem sukni ślubnych !
Myślę, że za Tobą pójdą teraz inne dziewczyny , bo pokazałaś że taka suknia może być prawdziwym arcydziełem , a przede wszystkim niepowtarzalną kreacją !! |
Halkuk ja oczywiscie glupia baba nie zrobila kopii jak wysylalam tej pani wzor no ale jakos sprobowalam go odtworzyc dla Was otyoz kiedys na necie znalazlam ladny kroj sukni slubnej i zaczeam kombinowac jaki by tu wzorek no i tak powstala ale zeby ostateczny wyglad osiagnac to zem sto razy zmieniala,bo np. wzor rekawa rozszerzanego dalam z serwety ale pani stwierdzila ze za bardzo "serwetowy" no i dorobila swoj (obrazek nizej),a wzorek podstawowy kwiatka jest laczony na calej sukni-aha suknia robiona w calosci z rekawami,ogon jest po lewej stronie i jest robiony siateczka z podwojnych slupkow,przedzielany 4 podwojnymi slupkami wbitymi w jedno oczko-widac na skanie-wyszlo chyba takich 11 przedzielan;dol jest obrobiony polowkami kwiatkow takze widac jakby to bylo po 5 podwojnych slupkow wbitych w jedno oczko;dekolt jest obrobiony pikotkami.Bralam poltora kilo "Sonaty" ale poszlo malo ponad kilogram. Kobitka robila ja 1,5 tygodnia ale co do ceny to mama nie chciala mi powiedziec ale i tak kazalam jej zaplacic wiecej niz jest wyceniona bo sama wiem ile to roboty i dziubania!!!!!
I w ogole dziewczyny dziekuje Wam za pochwaly ale one tak naprawde naleza sie tej pani-ja ja musze namierzyc i spolke zalozyc co do projektowania sukni to ja zawsze wiedzialam ze moja slubna bedzie przeze mnie wymyslona,szczerze nigdy nie odpowiadaly mi te fasonem ze sklepow-moze ja staroswiecka ale wywodzac sie z ludowszczyzny preferuje rekodziela

przeprasza ze to scany ale siadl mi aparat akurat
LadyKingfisherg - Czw 02 Lis, 2006 18:53
no wreszcie "wskrzesilam" ten moj nieszczesny aparat wiec nadrabiam zaleglosci troche sie ich narobilo

LadyKingfisherg - Czw 02 Lis, 2006 22:59
madzia ciesze sie ogromnie ze spodniczki Ci sie podobaja i specjalnie dla Ciebie zblizenia juz kiedys taka czarna robilam na poczatku a ta jest ze srebrna nitka wykonczona i jest prezentem swiatecznym dla bratowej

LadyKingfisherg - Pią 03 Lis, 2006 13:53
to dla Was kochane dziewczyny!!!!
a z resztek wloczki po kamizelce z kapturem zrobilam takie cos,tylko kurcze ja prosta kobita pomponow robic nie umiem

Halkuk - Nie 05 Lis, 2006 10:47
Lady śliczne wdzianko
Parasolki też mi się podobają i się zastanawiałam nad tym jak to jest połączone
Na fotosiku mam już nawet album z parasolkami http://Halkuk.fotosik.pl/albumy/73767.html .
Parasolka do Twojej sukni - to całkiem niezły pomysł
LadyKingfisherg - Nie 05 Lis, 2006 18:38
a dzis zrobilam sobie taki berecik z kwiatkiem,teraz dorabiam rekawiczki i golfik- "komin"
LadyKingfisherg - Pon 06 Lis, 2006 12:49
magdalena ten berecik to zaczelam robic tak sobie sama bez schematu i prosze cos wyszlo robilam slupkami i sl.relifowymi na zmiane,sprobuje rozrysowac jak znajde chwile dzis i wrzuce tutaj
no i znalazlam chwilke,sorry za moje bazgroly ale nie umiem rysowac schematow
|
|
|