Galerie prac użytkowników forum - Prace Beaty61
Beata61 - Czw 14 Cze, 2007 18:26
Dziękuję wszystkim za słowa uznania i przepraszam, że tak długo się nie odzywałam. Zmieniłam pracę i mimo, że pracuję mniej godzin, to mam też mniej czasu na robótki i forum. Wcześniej miałam pracę, w której mogłam robić na szydełku czy drutach, a teraz nie mogę w pracy dziergać.
Krakowianko, spódnica jest zrobiona z bawełny,którą kiedyś się kupowało w takich motkach do zwinięcia i to sie nazywało chyba "perła", robiłam szydełkiem nr 2.
Beata61 - Czw 14 Cze, 2007 22:05
Mimo braku czasu małe co nieco wydziergałam: ponczo dla Julci, bardzo cieplutkie, ale na jesień się przyda na kwiatek Julcia sama wybrała włóczkę, a później stwierdziła, że ma być przyszyty na dole, więc jeszcze będzie poprawka
i topik z elementów dla siebie, który do pracy noszę z podkoszulką czerwoną na ramiączkach
Beata61 - Pią 06 Lip, 2007 23:08
Oto mój słodziak
Robiąc bałam się, że bedzie za mały, a okazał się trochę przyduży
Beata61 - Nie 08 Lip, 2007 23:53
Dziękuję za całą masę pochwał . Słodziaka właśnie przerabiam, źle się w nim czułam, pod pachą widać było biustonosz. Robiłam z bawełny Perła z Ariadny 200tex2, wyszło ok 25 dkg drutami nr 3, ściągacz drutami nr 2.
Beata61 - Śro 18 Lip, 2007 23:41
Dziękuję za tyle miłych słów. Słodziaka przerobiłam i czuję się w nim teraz dobrze, i takie ogromne zainteresowanie wzbudza. Chyba zrobię jeszcze jeden tylko w innym kolorze. A to mój najnowszy wyrób
Beata61 - Pon 23 Lip, 2007 21:38
Ogromne dziękuję
Tydzień urlopu zaowocował takim bolerkiem
Beata61 - Śro 25 Lip, 2007 21:11
Dziękuję za wszystkie pochwały,
Adela, podaję link do wzoru bolerka http://www.fotosik.pl/pok...196103e874.html
Bluzeczkę robiłam ze schematu , tzn. wzorek jest z ŻM, a robiąc ją dopasowywałam do wyciętego z papieru szablonu. Cieszę się ogromnie, że moje dzierganinki się podobają
Beata61 - Wto 31 Lip, 2007 22:29
Nareszcie ( bo robiony trzy miesiące) skończyłam "królewski żakiecik"
Beata61 - Wto 31 Lip, 2007 23:43
Dziękuję bardzo
Bjanna, żakiecik robiłam z perle8, wyszło troszeczkę ponad 25dkg, szydełko nr 1,6. Kolor to niby łosoś, ja uważam, że koralowy ( nr koloru to 5396).
Beata61 - Sob 11 Sie, 2007 21:53
Dziękuję za pochwały.
Sweterek z włóczki wstążkowej
Niestety był zbyt krótki, a że robiłam do niego podejście kilka razy w ciągu roku, więc nie sprułam tylko dorobiłam ściągacz
Beata61 - Nie 12 Sie, 2007 21:29
Dziękuję za tyle miłych słów.
Moja torebka jeszcze cieplutka . Jako ozdoba- broszka, ale próbuję dorobić frywolitkowy kwiatek czerwony, tylko nie wiem czy mi wyjdzie. Więcej zdjęć w dziale "torebki".
Beata61 - Nie 14 Paź, 2007 17:48
Dziękuję za wszystkie miłe słowa pod adresem moich prac
Przepraszam, że nie wszystkie prace pochwaliłam ale naprwdę jestem pod wrażeniem ogromu prac wydzierganych przez forumowiczki i podobają mi się wszystkie
Ostatnio mam strasznego lenia, który nie bardzo chce mnie opuścić, czasem coś próbuję zrobić ale nie jestem zadowolona z moich wypocin. Zresztą same zobaczcie: sweterek dla siostry sweterek dla Juleczki strusie jajo w koszulce szydełkowej chusta z czerwonej sasanki
Beata61 - Wto 23 Paź, 2007 13:48
Nie, nie pomyliły mi się święta , tylko takie zamówienie dostałam, a że własnorecznie wykonałam to się chwalę
Beata61 - Wto 23 Paź, 2007 14:27
Dziękuję, bardzo się cieszę, że jajka się podobają. Zielone jajko to w orginale wzór na bombkę, zdjęcie http://www.fotosik.pl/pok...ee2ffd2d91.html
i schemat http://www.fotosik.pl/pok...0a6b4525ec.html
Robiłam z perle 8 ze srebraną nitką szydełkiem 1,5 i wyszło ubranko na strusie jajko, więc jeżeli miałoby być na bombkę to dużą.
Beata61 - Nie 02 Gru, 2007 18:15
Dziękuję bardzo. Nowej właścielce też się jajca podobają.
Nie udzielałam się długo na forum, ale coś cały czas dziergałam i oto efekty: , robótki świąteczne wrzuciłam do tematu z ozdobami świątecznymi.
Beata61 - Wto 04 Gru, 2007 12:53
Dziękuję bardzo, cieszę sie ogromnie, że moje prace się podobają. Sweterek robiłam z wełny 100% w dwie nitki bo była bardzo cieniutka, a wzoru nie mam na niego, bo robiłam ze zdjęcia , metodą prób i błędów, chociaż muszę przyznać, że nie prułam za wiele. Służę pomocą , właściwie podpowiedzią, więc proszę pytać w razie potrzeby. Pozdrawiam Beata.
Beata61 - Śro 05 Gru, 2007 11:37
Dziękuję za pochwały. Sweterek nareszcie mi się podoba, bo najczęściej po zrobieniu czegoś to nie jest to co sobie wyobrażałam, robi się łatwo i nawet szybko, zachęcam do robienia i służę radą. Na dowód tego jak bardzo wasze pochwały motywują do pracy mastępny anioł, z którego jestem strasznie dumna i dwa małe aniołki oraz mikołajki, które już wiszą u Julci w przedszkolu
Pozdrawiam Beata
Beata61 - Nie 20 Kwi, 2008 23:42
Bardzo dawno nic nie pokazywałam, ale cały czas coś dziubałam i oto efekty kilku miesięcznego robótkowania. Nauczyłam się nawet robić na maszynie dziewiarskiej ( pozazdrościłam kroowce) To co gładko to na maszynie.
Pozostałe prace to druty, albo szydełko:
[
Przepraszam, że tak wszysko w jednym poście, ale obiecuję poprawę
Beata61 - Wto 22 Kwi, 2008 12:57
Dziękuję za taki ogrom pochwał i cieszę się, że moje prace podobały się. Zgodnie z obietnicą chwalę się na bieżąco
Beata61 - Śro 23 Kwi, 2008 21:19
Dziękuję bardzo . Kolorki starałam się dobrać do orginału i to nie moja zasługa. Tutaj jest orginał http://club.osinka.ru/vie...asc&&start=4680
Beata61 - Nie 27 Kwi, 2008 10:30
Wszyscy mają mam i ja. Tak mi się podoba biżuteria przez forumowiczki robiona, że i ja musiałam spróbować czy mi się uda i oto efekty
Beata61 - Wto 29 Kwi, 2008 11:48
Dziękuję. Jeszcze trochę pobawiłam się drucikami i koralikami:
Beata61 - Nie 04 Maj, 2008 16:16
W oczekiwaniu na lato
Beata61 - Sob 24 Maj, 2008 16:55
Kolejna porcja robótek: kapelusik dla Julci (do sweterka, który właśnie powstaje, będzie w paseczki w kolorach kwiatka na kapelusiku) i bolerko oraz dla siebie na osince nazwany "mini żakiecikiem" ( wzór dołu zmieniony na serduszka aby pasował do topiku, który ostatnio zrobiłam)
Beata61 - Pon 26 Maj, 2008 21:20
A ja rosnę i rosnę... po tylu pochwałach
Sweterek dla Julci (maszynowy) Modelka trochę umorusana czekoladą
|
|
|