Galerie prac użytkowników forum - Eve
Eve - Śro 20 Wrz, 2006 18:08 Temat postu: Eve tez sie chwali :) Wszyscy maja swoje tematy do chwalenia to ja tez sobie zrobie . Moze nie mam tak ekspresowego tempa jak niektore Panie, ale co jakis czas bede sie czyms nowym chwalic. Przynajmniej mam taka cicha nadzieje
Moj debiut juz widzialyscie:
Jakis czas temu wydziergalam taka chuste (pierwsze dzielo, w ktorym chodzilam):
A dzisiaj prawie skonczylam bolerko:
(tutaj jeszcze nie wykonczone - widac niteczki, ktorych juz dzisiaj nie ma. Nareszcie )
Teraz musze przyszysc haftki czy zatrzaski i kupic jakas ozdobe na zapiecie (guzik/przypinke czy cos w tym stylu) i wtedy wrzuce zdjecia bolerka na modelce (czyli na mnie )
Bolerko jest z takich samych elementow jak top. Motyw ten mam juz opanowany do perfekcji
LadyKingfisherg - Śro 20 Wrz, 2006 18:22
wszystko jest piekne Eve,jaka dokladnosc wzorkow,super!!!
cekamy na zdjecia na wlascicielce i wiecej sie chwalic prosze
ewcia - Śro 20 Wrz, 2006 18:40
super prace czekamy na dalsze
ja chyba też sobie założę temat do chwalenia
agniechak - Śro 20 Wrz, 2006 19:17
No proszę ! Eve się chwali i od razu powala na kolana
Piękne rzeczy zrobiłaś. Szczególnie mnie zachwyciła chusta. Może wrzuciłabyś gdzieś wzorek? Bo śliczny
Eve - Śro 20 Wrz, 2006 19:38
agniechak, wzor zaczerpniety byl z sukienki do chrztu , ktora wyglada tak w oryginale:
Tutaj jest schemat:
Male objasnienie do schematu, bo sie lampa blyskowa odbila od tego papieru blyszczacego:
kropka (.)- oczko lancuszkowe
kreska pionowa (|) - oczko scisle
kreska pionowa z daszkiem (T) - polslupek
Reszte widac.
Nie pamietam czy wprowadzalam jakies zmiany, bo chuste robilam chyba z 4-5 lata temu (ale ten czas szybko leci...)
Pozdrawiam
Madzia - Śro 20 Wrz, 2006 22:15
Chusta jest cudna, ja robię z podobnego wzorku tylko więcej dziurek. Też mam zamiar zrobić dookoła falbankę zamiast frędzli. Cudne jest również bolerko, ale to już musisz zrobić fotkę na sobie.
Pani Mama - Śro 20 Wrz, 2006 22:33
rzeczywiście chusta z falbanką super wygląda
Ula_K - Śro 20 Wrz, 2006 23:49
Eve same slicznosci wydziergalas i to jeszcze z elementow.... wielkie
gosias - Czw 21 Wrz, 2006 07:03
śliczne prace
teris - Czw 21 Wrz, 2006 07:23
Twoje prace są śliczne
Violetta21 - Czw 21 Wrz, 2006 09:21 Temat postu: Eve też się chwali :) Eve super prace bardzo mi się podobają
Eve - Czw 21 Wrz, 2006 10:02
Dziekuje, dziekuje
Widze, ze musze dzisiaj jechac po wloczke i dziergac dalej
Gdzie sie kupuje szydelka z turbodoladowaniem? Takie jakie maja niektore Panie na forum?
maranta - Czw 21 Wrz, 2006 10:28
Eve, wspaniała kolekcja
pika15 - Czw 21 Wrz, 2006 11:15
Eve, śliczne prace , a te szydełka to ciężko dostać , tylko niektóre forumowiczki je mają i nie zdradzają tej tajemnicy
Hala72 - Czw 21 Wrz, 2006 16:12
śliczne prace , bardzo podoba mi się bolerko a na modelce jeszcze ładniejsze będzie
Eve - Czw 21 Wrz, 2006 17:28
| maranta napisał/a: | wspaniała kolekcja  |
To jeszcze nie kolekcja . Panie, ktore na forum dluzej sa, to dopiero maja sie czym chwalic.
| Hala72 napisał/a: | | bardzo podoba mi się bolerko a na modelce jeszcze ładniejsze |
Zeby zobaczyc na modelce to trzeba bedzie troche poczekac. Pol miasta dzisiaj schodzilam za kolkami metalowymi do toreki i jakims ozdobnym zapieciem do bolerka, ale nic ciekawego nie znalazlam. Sa fajne broszki w YES, ale... hmmm 157 zl... to sie musze jeszcze zastanowic...
| pika15 napisał/a: | | szydełka to ciężko dostać , tylko niektóre forumowiczki je mają i nie zdradzają tej tajemnicy |
No wlasnie szukalam i szukalam, ale nie znalazlam
Elżbieta P. - Czw 21 Wrz, 2006 21:07
Eve bardzo ładne rzeczy
barbara 1 - Czw 21 Wrz, 2006 23:26
Eva sliczne prace Bardzo podoba mi sie bolerko
Eve - Pią 22 Wrz, 2006 00:18
Mam pytanie.
Czy tutaj moge tez dawac drutowe dziela, czy powinnam to robic w dziale drutow?
barbara 1 - Pią 22 Wrz, 2006 08:45
Eva w swojej galerii,pokazój wszystkie prace.Obojetnie na czym beda robione
Eve - Pią 22 Wrz, 2006 09:49
Ale drutowe prace to beda rzeczy mojej mamy. Bo ja wole dziubac szydelkiem, a ona dokladnie na odwrot.
Mam cala szafe (no moze pol ) ubran wydzierganych przez kochana mame, a nastepne sie tworza. Odkad tylko pamietam to zawsze miala cos przez mame zrobione i nikt takich nie mial! 8-)
magnolia - Pią 22 Wrz, 2006 10:46
Eve wielkie super rzeczy jak na pierwszy pokaz mody
Mamutka - Pią 22 Wrz, 2006 15:16
| Eve napisał/a: | Ale drutowe prace to beda rzeczy mojej mamy. Bo ja wole dziubac szydelkiem, a ona dokladnie na odwrot.
Mam cala szafe (no moze pol ) ubran wydzierganych przez kochana mame, a nastepne sie tworza. Odkad tylko pamietam to zawsze miala cos przez mame zrobione i nikt takich nie mial! 8-) |
Tak jak bym czytała o sobie
Piękna jest ta chusta bolerko też wyszło bardzo ładne. Pieknie dziergasz
Eve - Pią 22 Wrz, 2006 16:54
Mama Eve robie takie rzeczy:
ten sweterektroche juz ma
od zeszlej zimy chodze w takim:
ten niedawno skonczony, jeszcze nie noszony:
To sweterki w moim ulubionym kolorze. Potem wrzuce inne, bo na razie nie ma kto mi zdjec porobic
barbara 1 - Sob 23 Wrz, 2006 17:54
Eve przekaż mamie,że zrobiła śliczne sweterki Pokazój szybciutko nastepne.
A moze tak mama dołaczy do nas na forum
|
|
|