I inne zwierzaczki - Jakie macie jeszcze zwierzaczki?
Pilar - Nie 26 Sie, 2007 21:22
Wcześniej miałam psa a po przeprowadzce mam 5 szynszyli
skrzacik - Śro 26 Wrz, 2007 15:08
oprocz posiadanych 4 psich ogonow plci meskiej oraz 12 kotow plci obojga u siostry na stanie sa jeszcze: dwie kosztaniczki, jedna szynszyla, jedna swinka morska rozetkowa (wyglada jakby ja ktos w kilku miejscach plasnal w futerko i tak jej zostalo), jeden krolik miniaturka (angorek), jeden zolw stepowy - wszystko zgarniete z ulicy, schorniska lub od ludzi, ktorzy chcieli zwierzatka uspic. poza tym sa trzy akwaria a okresow (zioma) na strych wprowadza sie lasica. latem na dokarmianie wpada rodzinka jezowa: mama, tata i dwoje dzieci. w zalesnosci od zapotrzebowania na pokarm przychodzi kocurek bialo bury, ktory za zadne skarby swiata nie da sie do siebie zblizyc i chyba tylko dzieki temu zyje.
acha, zapomnialabym o mezu, dwojce dzieci i naszej mamie
la_femme - Nie 01 Cze, 2008 03:17
A ja mam tygrysio pręgowanego kocurka dachowego Maćka. Marzy mi się jeszcze jedno kocisko, zakochałam sie w rasie maine coon, to dopiero są tygrysy....
siebusania - Pon 09 Lip, 2012 17:26
ja mam rybki , jedna papuzke falista( bo druga zdechla )mam jeszcze lizze czyli mojego kucyka
cedra - Wto 10 Lip, 2012 12:03
To i ja przedstawię moją gromadkę.
Pies - Drops- ma 1 rok i 3 miesiące i ogrom energii ot taki wulkan na czterech łapach ( mieszanka terierów kilku)
kot - czarny dachowiec- Florian -ma chyba cztery lata i bardzo silny charakter-nie specjalnie przejmuje się Dropsem, ale bawić się z nim nie lubi
Bażanty- 2 koguty łowne i pięć kurek, złotego koguta i kurkę, 24 szt. młodzieży ( jeszcze nie wiem ile kurek ile kogucików) w tym bananowe, srebrne, diamentowe, złote i łowne.
Kury Brahmy olbrzymie, Koguta Wayedotta ( ma na imię Jurand, bo stracił oko w walce przez siatkę woliery z bażantem złotym ) Parkę seramek Laurę i Filona, a poza tym 16 blondynek - gąsek. Kilka bażantów łownych (dzikich) odwiedza nasze podwórko wcześnie rano. Kogucik i dwie kurki to pewnie te wypuszczone przez nas wczesną wiosną ( taki mały wkład w środowisko naturalne). Poza tym kurki nioski i ich dzieci.
Anisa - Wto 10 Lip, 2012 13:15
Ja tylko kotkę Migotkę
cedra - Wto 10 Lip, 2012 14:07
W myśl powiedzenia: " psy mają panów, koty opiekunów" - posiadanie kota/kotki to nie takie tylko.
Kelmuska - Sob 14 Lip, 2012 11:13
A ja jako, że mam małe dzieciaczki zwierzęta też muszę mieć. Pierwszy był pies terier, jest z nami już 9 lat. Kolejne były ptaszki zeberki, niestety jedna uciekła, a druga z tęsknoty zdechła. No to żeby uzupełnić braki pojawił się królik, który po dwóch miesiącach padł na zawał. I znowu zakup tym razem parka chomików, o zgrozo z dwóch po pewnym czasie miałam 14. Dzieci zadowolone, mama już nie tak bardzo. Jednej nocy zdechły wszystkie, podobno marchewka miała za dużo fosforanów czy czegoś podobnego, tak stwierdził weterynarz. Kolejny zakup owczarek niemiecki, najukochańszy pies jakiego mieliśmy i na tym skończyłam kupowanie kolejnych zwierzaków.
Krakowianka - Sob 14 Lip, 2012 21:34
a u mnie "na stanie" jest czarny kundelek bardzo stary... nie wiem jak stary bo przygarnięty zimą jakieś 10 lat temu /z Zakopianki/ a powiedzenie wierny jak pies" idealnie tutaj pasuje.
Mam też moją pieszczoszkę TABIĘ złota coko spanielka oraz rudo-białego kocura ma na imię SZPONER.
No to te mieszkające w domku a od 2 tygodni mam 4 kaczuszki które co rano przynoszę do ogrodu i już biegają za mną jak pieski ,i są superrrr!
no i właśnie wczoraj dostałam 5-tą no właśnie nie jestem pewna czy kaczuszkę
ponieważ ktoś znajomy z Krakowa mi ją przywiózł podobno odebrano to pisklę kotu z pyszczka!???
zastanawiam się co z tego urośnie ot takie "brzydkie kaczątko???"
jutro zrobię mu/jej zdjęcia
marzenatejs - Nie 22 Lip, 2012 20:28
A u nas dzięki mojej nastoletniej córce jest jamniczka już 10 letnia ,od roku są dwa ...tak dwa nie popełniłam tu błędu gramatycznego... koszatniczki bo to oni czyli dwaj faceci,na papugi się nie zgodziłam ,krolika tez omijami w rozmowach nie wspomnę o rybach ,które w rozmowach wracają jak bumerang
BeniaJ - Pią 27 Lip, 2012 22:14
Ale macie fajną menażerię. Ja mam : suczkę Nesti i kota Maćka. Oba zwierzaki przywiezione pewnego dnia z wrocławskiego schroniska. Zwierzaki rewelacyjne. Kot jak kot chodzi własnymi drogami, ale oba się bardzo lubią. Kot zaczepia psa, pies zaczepia kota, a jak trzeba to pies wyliże dokładnie kota. Czasami wieczorem nie trzeba telewizora, wystarczy popatrzeć na biegające zwierzaki i rozrywka gwarantowana
ququ - Wto 28 Paź, 2014 14:50
2 szczurki
Są bardzo inteligentne i szybko się przyzwyczajają do ludzi
izetta - Wto 28 Paź, 2014 17:39
No to i ja się pochwalę
Mamy dwie suczki, kocura, 6 królików, 14 kurki, myszy, których nasz kot nie łowi, bo "domowe", papug szkarłatka królewska
japoneczka01 - Śro 12 Lis, 2014 08:02
A ja mam rybiki w łazience i nie wiem jak się ich pozbyć, raczej nie polubię takich zwierzątek. Brrrrr....
izetta - Śro 12 Lis, 2014 17:25
japoneczka01, ale to znaczy, że masz zdrową łazienkę
zygfryt3021 - Śro 18 Lis, 2015 08:56
ja mam rybki i chomika:)
|
|
|