To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Hurtownia RUMENTO w Częstochowie

Ada - Wto 27 Mar, 2007 22:52

alienor,a foto tych próbek nie dałoby sie tu pokazać?
alienor - Śro 28 Mar, 2007 12:20

W zasadzie można , ale dopiero jutro po wizycie pana naprawiacza od komputerów. Mój aniołek , którego mam w awatarku to i owo usunąl z komputera i poza czytaniem to ja już niewiele mogę zrobić , ani ściągać ani drukować ani wstawiać fotek. Pan zaproszony ,gotówka odłożona , to i fotki będą .
Jeżeli ktoś jest zainteresowany może zwrócić się bezpośrednio do biura i dostanie foto na maila wszystkiego co chce .

mordka - Pią 30 Mar, 2007 08:32

A ja dostałam pocztą tradycyjna próbki te które chciałam cool
alienor - Pią 30 Mar, 2007 17:27

melanże 36zl zł wełna i akryl poł na pół

[img=http://images21.foto...73ef8f205m.jpg]

diva15 4 tex 90% akryl 10% poliester 28 zł / kg

fotosik ma dziś chyba cięzki dzień i tylko tyle fotek był łaskaw pobrać , próbak jest więcej i wrzucę je jak tylko będzie to możliwe

alienor - Pią 30 Mar, 2007 19:39

turkus mohair 35zl/kg
róż i czarny akryl drapany po 28 zł

akryl 32/2 w cenie od 17,80 do 20,50 w sprzedaży ponad 80 kolorów

alienor - Pią 30 Mar, 2007 19:54

[/URL]
czarny i bordo to kotek rudy to kocurek wszystkie po 23 zł/lg

boucle 133 tex 90%akryl i 10% poliester po 26,50/kg w sprzedazy ponad 20 kolorów

kornelia po 35/kg

alienor - Pią 30 Mar, 2007 20:07

frizze 66 tex 50% akryl 40%wiskoza i 10% poliamid 22,50zł / kg w sprzedaży ponad 20 kolorów widziałam piękne beże i czekoladowe brązy , ja mam białą , robię potrojną nitka , podwójną też jest ładnie , zależy co się komu podoba wrzucę foto jak uporam się z probkami

alienor - Pią 30 Mar, 2007 20:16

Perła - akryl 90% poliamid 10% 26zł/kg

alienor - Pią 30 Mar, 2007 21:00

regata wiosenna 90% akryl + 10% poliester chwyt bawełny 28 zł / kg jeszcze nic z niej nie robiłam , ale bardzo mi się podoba , jest bardzo przyjemna w dotyku

LadyKingfisherg - Pią 30 Mar, 2007 21:01

alienor, ogromne dzieki za fotki,wlasnie napisalam na maila do pana i czekam na odpis bo mam wielka chec zamowic kilogramy !!!! hahahihi maz mnie zakatuje jak sie dowie hahahihi
alienor - Pią 30 Mar, 2007 21:13

Lady robisz dużo więc pewnie dużo kupisz , ja jestem zadowolona bardzo i mam ochotę na kilka kg , czekam na bawełnę , która jakoś szybko im schodzi , tak , że nie mogę się załapać .Ceny są rewelacyjne , przynajmniej w relacji co do cen u mnie i nici bardzo wydajne.Jeżeli będzie zaintertesowanie to zapewne wkrótce powstanie temat " zamienie nici zielone na czerwone wesoło mi "
wesoło mi U nas w domu 3 kobiety , więc jast na kogo kupować , mąż jak mąż też marudzi , ale fotki porobił , po nici jak brakuje do sklepu pojedzie dziecka przypilnuje jak coś pilnie trzeba zrobić to i Twój przeboleje i przywyknie , bo tak naprawdę to oni są dumni , z tego co robimy

LadyKingfisherg - Pią 30 Mar, 2007 21:26

alienor napisał/a:
U nas w domu 3 kobiety , więc jast na kogo kupować , mąż jak mąż też marudzi , ale fotki porobił , po nici jak brakuje do sklepu pojedzie dziecka przypilnuje jak coś pilnie trzeba zrobić to i Twój przeboleje i przywyknie , bo tak naprawdę to oni są dumni , z tego co robimy

SWIETE SLOWA cmoknięcie

barbara 1 - Sob 31 Mar, 2007 16:48

Polecam bardzo regate,mam w trzech kolorach hurrraaa super nitka
Grażyna - Sob 31 Mar, 2007 16:52

Nadaje sie to regate na szydełko? Jeśli tak, to na jaka grubośc szydełka?
alienor - Sob 31 Mar, 2007 19:29

Tex 167 ja bym użyła szydełka w przedziale 1,75 do 2,5 bardziej skłaniając się ku tej wyzszej numeracji . Wydaje mi się , że Basi bluzeczka wiatraczkowa jest właśnie z regaty. Ja nie mam żadnych negatywnych doświadczeń z nićmi będącymi połączeniem akrylu i wiskozy. moja sugestia na co zwracać uwagę to faktura tych nici .
Lucilla - Czw 05 Kwi, 2007 08:16

Zamówiłam w hurtowni w Częstochowie włóczkę regata-kolor beż, dostałam za 2 dni plus bardzo dużo próbek z cenami. Szpula 1,40 kg razem z przesyłką zapłaciłam 57 zł.Przesyłka
ok.17 zł.Włóczka wygląda bardzo fajnie, jest miła w dotyku.Może być na druty i na szydełko. Czy któraś z koleżanek forumowiczek dziergała z regaty? proszę o ewentualne spostrzeżenia /nr szydełka,wzór itd./ pozdrawiam wiosennie i ciepło ze Śląska.

wienia - Pią 06 Kwi, 2007 11:45

Już szykuję kasę na zakup nici. Wysłałam maila i czekam na odpowiedź. Właśnie sobie utyskiwałam, że w moim małym miasteczku brakuje wyboru nici. I proszę , natrafiłam na tę stronę. Dzięki Basiu za zaangażowanie. cmoknięcie kwiatek dla ciebie
gabrysia - Czw 12 Kwi, 2007 14:32
Temat postu: zamówienie
właśnie złożyłam zamówienie na czarną falkę i beżową regatę, przez telefon dowiedziałam się wszystkiego tak szczegółowo, jakbym była w sklepie, jestem pod wrażeniem, już czekam i wybieram wzory,
Ada - Czw 12 Kwi, 2007 17:18

Lucilla napisał/a:
Zamówiłam w hurtowni w Częstochowie włóczkę regata-kolor beż, dostałam za 2 dni plus bardzo dużo próbek z cenami. Szpula 1,40 kg razem z przesyłką zapłaciłam 57 zł.Przesyłka ok.17 zł.

Przyznam,ze trochę mnie przeraża kwota wysyłki.Przyznacie,ze 17 zł za półtorakilową paczkę to dużo.Koszt 1 kg włóczki należy wtedy podnieść w tym przypadku o ok.12 zł.Czy to było za zaliczeniem pocztowym,czy z przepłatą?Ale nawet za zaliczeniem pocztowym to trochę drogo.A jak było u innych jeśli chodzi o koszty przesyłki?

alienor - Czw 12 Kwi, 2007 18:16

Ja też płaciłam 17 zł , to jest opłata za przesyłkę za pobraniam. Pan Tomek w mailu uprzedził mnie o tym i wspomniał , że z czasem może się to zmienić na wpłatę na konto i wtedy koszty odpowiednio się mogą zmniejszyć. Wydaję mi się , że opłacalność zakupów zależy od cen jakie macie w swoich miejscowościach . U mnie pasmanterii mało , nie specjalnie zaopatrzone a ceny zwalają z nóg, tak że koszt regaty mojej - szpula 1,20 to było chyba 51 zł ale nadal bardzo opłacalne.
Ja długo szukałam tańszego zaopatrzenia i teraz robię wyłącznie zakupy w Chorzowie u przemiłej pani na Floriańskiej i w Rumento , zależnie od tego co mi jest potrzebne. Wydaje mi się , że nie głupio byłoby gdyby dziewczyny , które się spotykają , albo mieszkają blisko siebie łączyły swoje zakupy. Ja zamawiam dla siebie i koleżanki i wtedy z 17 robi się 8,50 Smile

gabrysia - Czw 12 Kwi, 2007 18:36

17 zł. to opłata pocztowa za paczkę o wadze 2-5 kg, tego nie można przeskoczyć, chyba że łączyć zakupy lub przelewem przy większych zakupach to i tak taniej
ata30 - Czw 12 Kwi, 2007 20:54

widzę że ta hurtownia to raj na ziemi dla nas pozytywnie zakręconych szydełkowiczek,
sama bym coś zamówiła,
tylko jak i gdzie można zamawiać?

alienor - Czw 12 Kwi, 2007 21:20

biuro@rumento.pl mailem albo telefonicznie , numery są podane na ich stronie a adres do strony na pierwszej stronce tego tematu , wogole warto zajrzeć na pierwszą stronę bo Basia zamieściła sporo fotek z samej hurtowni
gabrysia - Pią 13 Kwi, 2007 16:29

już dostałam zamówioną paczkę, tempo niesamowite, wczoraj zamawiałam, a oprócz zamówionych włóczek mnóstwo porządnie opisanych próbek, chyba na stałe tam będę się zaopatrywać, szkoda jeszcze nie mogę w tym tempie dziergać. Polecam wszystkim
gabis - Sob 14 Kwi, 2007 09:09

Dziewczynki, dołączam się do prośby Lucilly. Kto może powiedzieć mi coś na temat regaty? Interesuje mnie długość na 10 dag, wzorki i numer szydełka. Słoneczne pozdrowienia!
kwiatek dla ciebie