To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - Prace Lacrimy

maranta - Nie 06 Maj, 2007 18:18

Marzenka, śliczne brawo brawo brawo

Co to jest to tajemnicze coś zielone pod motylkami, jakiś papier, czy ręcznie jakoś taki efekt uzyskałaś??? hmm

Lacrima - Nie 06 Maj, 2007 18:21

HA!!!!! Kiedyś weszłam do znajomej kwiaciarni w poszukiwaniu jakiś ciekawych papierów i Pani mi oświadczyła, że teraz, w co innego się pakuje kwiaty jest to rodzaj fryzeliny podobny do papieru ryżowego. Mama go w białym, lila, fiolecie i zielonym kolorku jako tło jak dla mnie super. hopla
maranta - Nie 06 Maj, 2007 18:38

Świetny pomysł i świetne tło, od razu mi w oko wpadło Very Happy
mordka - Nie 06 Maj, 2007 18:56

No faktycznie Marzenko teraz lepsze kwiaciarnie pakują kwiaty we FLIZELINY rozne (wiem bo jestem z zawodu bukieciarką po kursie już pare lat) , a Twoje prace śliczne qrcze zazdroszcze naprawde coraz bardziej podoba mi sie ta technika tylko przeraza cena tych potrzebnych dodatkow puknąć się
bjanna - Nie 06 Maj, 2007 19:11

świetny pomysł cool hopla cool ciekawa jestem czym jeszcze nas zaskoczysz bye
Natalia - Nie 06 Maj, 2007 20:45

brawo brawo brawo brawo

poprostu przesliczne Smile ale byl owocny wieczor Smile))

------------
pozdrawiam

Violetta21 - Pon 07 Maj, 2007 09:21
Temat postu: Prace Lacrimy
Marzenka super się prezentują te wiadereczka - doniczki hopla cool brawo
Ania Frania - Pon 07 Maj, 2007 10:04

NO!!!!! Za to zielone (podobne do glonów) 10 punktów!!!!
Pomysł rewelacyjny- muszę iść do mojej Pani z kwiaciarni "porozglądać się" gały i uprzedzam, ze jak coś znajdę to wykorzystam!!!!! daję nogę

Halkuk - Pon 07 Maj, 2007 18:40

Cudne ! cool brawo radocha
finnabair - Wto 08 Maj, 2007 11:32

Ha, swietny pomysł z tą fizeliną, naprawdę radocha
wygląda bardzo efektownie, rewelacja po prostu....że tez ja na to nie wpadłam puknąć się

Lacrima - Wto 08 Maj, 2007 18:17

Nawet nie wiecie jak to cieszy ,że nawet taki laik jak ja jest w stanie czymś was zaskoczyć i to pozytywnie zaskoczyć. Żeby nie było nasze szaleństwo trwało 12h i oto kolejny efekt maratonu. Dokończyłam Krak na jajku pokazuje 1 stronę bo na tej drugiej nie do końca jest to co chciałam ale ogólnie jestem zadowolona i tylko tą strona będzie stało w pokoju i nie pozwolę tykać a więc będzie ok.

Tą misę kupił mi mąż 4 lata temu i do tej pory stała w zakamarkach garderoby pełna wełen tutaj dałam bejce moja ukochaną trawkę i złocenia. Miała iść do szwagierki ale syn powiedział ze bez walki nie odda że ma być dla nas a on będzie trzymał w niej orzechy. Teraz pytanko wiem ze dajecie mase warstw lakierów żeby nie było czuć faktury ale przy tej fryzelinie to po prostu grzech ona pod lakierem jest tak cudowna w dotyku a więc dalej lakierowa czy cieszyć się efektem?

Jest jeszcze rozpoczęta szkatułka ale w całkowitych powijakach. Już nie mogę doczeka się kolejnego szaleńczego maratonu.

maranta - Wto 08 Maj, 2007 18:51

Marzenka, to jest śliczne cool cool cool

Lacrima napisał/a:
a więc dalej lakierowa czy cieszyć się efektem?

Ja tam bym się cieszyła efektem jaki jest, dodatkowa korzyść- mniej trucia siebie i rodzinki śmierdziuchem wesoło mi

Natalia - Wto 08 Maj, 2007 19:37

brawo brawo brawo brawo brawo

jak dla mnie bomba !!!!!

----------
pozdrawiam

Tosia - Wto 08 Maj, 2007 20:56

kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie Piekna misa, z wielkim smakiem
asia12 - Śro 09 Maj, 2007 06:23

super prace Lacrima cool cool
halszka - Śro 09 Maj, 2007 08:19

Lacrimo - piękne prace , cool cool cool w takiej misie to ja bym nie tylko orzechy trzymała ( jak bym taką miała hi hi )
Ania Frania - Śro 09 Maj, 2007 08:38

Śliczna, nie maltretuj jej lakierem zbytnio-przecież nie wszystko musi mieć gładkość porcelany!!! brawo
Violetta21 - Śro 09 Maj, 2007 09:21
Temat postu: Prace Lacrimy
Marzenka ta misa jest super cool brawo brawo
Bećka - Czw 10 Maj, 2007 22:15

Też jestem zdania że szkoda chować tej fizeliny pod lakierem bo straci swój niezaprzeczalny urok cool wygładzona to już nie będzie to.
szyszka - Czw 10 Maj, 2007 22:15

Misa jest super !! Ja osobiście zostawiłabym tak jak jest, zawsze to pewien rodzaj oryginalności wesoło mi
Zygfryd Smarzyk - Czw 10 Maj, 2007 23:37

Oczy otworzyłem, i... zamknąć nie mogę. Gdzie ja byłem kiedy takie talenty rozdawano?! Mam tylko miski...
Z tysiącem serdeczności

Lacrima - Pią 11 Maj, 2007 09:23

Wszystkim bardzo dziękuje za pochwały to mobilizuje do dalszej pracy

Teraz czekam na poprawe pogody aby lakierować poliuretanowym lakierem a robie to w ogrodzie bo strasznie śmierdzi.

summer21 - Pią 11 Maj, 2007 09:58

pRZYznam ze wszytsko bardzo mi sie podoba cool cool brawo brawo radocha
Bećka - Pią 11 Maj, 2007 10:22

Lakrima z tym lakierowaniem w ogrodzie to uważaj noo ja tylko raz coś takiego zrobiłam i do dziś żałuje.Pełno paprochów sie poprzyklejało , a na jednej z prac zrobiły się pęcherze niczym po ciężkim poparzeniu wściekły
Lacrima - Pią 11 Maj, 2007 15:00

Bećka, widzisz okazuje sie że mam wiecej szczęścia niż rozumu. Wprawdzie robiłam w to w cieniu ale o paproszkach jakoś nie bardzo myślałam. Przeniosę się do piwnicy ale blondynce trzeba wybaczyć. love