To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Sieć - Jak założyc bloga ?

Violetta21 - Nie 06 Sty, 2013 12:20

Lidka podaj mi adres email na priv to Ci napiszę co trzeba zrobić bye
ciapara - Pon 11 Mar, 2013 07:51

Mam pytanie odnośnie bloga do osób bardziej kumatych w temacie niż ja. Pod postami na blogu mam takie ikonki
MBTFG
które oznaczaja
M- wyslij poczta mail
B-wrzuc na bloga
T twitter
F facebook
G Publicznie polecaj w google plus
Mam serdeczna prosbe... moze ktoś wie jak to dziadostwo wyłączyć?
Czy to w ustawieniach bloga
Czy w koncie google...
Bardzo prosze o pomoc, wczesniej tego nie mialam i nie chce miac tych komunikatów przy postach na blogu
Pozdrawiam cmoknięcie

anle - Pon 11 Mar, 2013 08:05

Aga wejdź w układ, pośrodku masz "Posty w blogu" wciśnij edytuj i odznacz "Pokaż przyciski udostępniania"
ciapara - Pon 11 Mar, 2013 11:13

dorzuciłam punkcik za pomoc Smile dziekuję !!!
siebusania - Wto 19 Mar, 2013 10:33

załozyłam sobie bloga na onecie ale nie mogę go ogarnac, dobra strona na bloga? czy lepiej skasowac i załozyc na innej?
ciapara - Wto 19 Mar, 2013 11:51

siebusania, to na onecie jest blogger? Nawet nie wiedzialam.
siebusania - Wto 19 Mar, 2013 23:29

ciapara, bloger nie ale onetblog i beznadziejnie sie tam kozysta dzis założyłam na blogspot
ciapara - Śro 20 Mar, 2013 07:50

siebusania, na blogspot moge podpowiadac to i owo
siebusania - Śro 20 Mar, 2013 08:52

wiec wrazie mojej niewiedzy zgłosze sie do ciebie na onecie juz usunełam
ciapara - Śro 20 Mar, 2013 11:35

siebusania, to na pw pytaj dalej Smile
Kalima - Pon 12 Sie, 2013 11:42

witam,
założyłam bloga na blogspocie i nawet w miarę sobie radzę, ale....
oczywiście zawsze jakieś musi być hopla
czy możecie powiedzieć mi jak to zrobić aby np tekst o prawach autorskich był pełny, bo mi ucina i tak samo w opcji o mnie nie mogę za wiele umieścić a widziałam na innych blogach, że nie mają z tym problemu i jeszcze nie wiem jak umieścić info gdzie dokonuję zakupów materiałów i jak to zrobić, żeby widzieć skąd są Osoby odwiedzające bloga....uffff to chyba tyle z dręczących mnie kwestii. Aaaa, jeszcze jedno czy to dobry pomysł, żeby do gadgetów dodać opcję tłumacz? i co w ogóle warto w tych gadgetach uruchomić.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc uklon

siebusania - Wto 10 Gru, 2013 16:19

a ja mam chciałam miec na blogu prace w toku ale nie wiem jak to zrobic i jeszcze mam problem z dodaniem np jakis wyróznień które dodałam pomoze ktos?
dubo123 - Wto 10 Gru, 2013 17:05

Zajrzyj tu:http://truscaveczka.blogspot.com/2013/02/jak-zrobis-paseczki-z-postepem-prac.html
siebusania - Wto 10 Gru, 2013 20:30

nie da sie zrobic tak jak tam jest opisane wg nie ma czegosc takiego do edytowania
ciapara - Wto 10 Gru, 2013 21:54

siebusania, ja ci podesle na pw jak to zrobic, ale nie dzisiaj sory...
moze jutro, mam to gdzies , daj mi moment

siebusania - Śro 11 Gru, 2013 17:02

ciapara, z góry dziekuje i cierpliwie poczekam kwiatek dla ciebie
jokul - Pią 13 Gru, 2013 08:17

Wiecie? Jakoś tak mnie naszło i postanowiłam założyć bloga, ale chyba się do tego nie nadaję. Przeglądałam Wasze blogi i są tam takie fajne zakładki, etykiety, tagi i inne cuda, a ja już drugi dzień ślęczę przy komputerze i nie umiem sobie nawet podzielić tego dziadostwa na proste zakładki typu "druty", "szydełko" itp. A ta pomoc, co jest na blogerze, to mi nic nie pomaga wrrrr szewska pasja komputerowca
ciapara - Pią 13 Gru, 2013 09:14

jokul, odezwij sie co konkretnie chcesz na pw Smile
pomoge Ci jesli tylko zdołam

siebusania - Pią 13 Gru, 2013 09:14

jokul, dasz rade ja wiele nie pomoge bo sama raczkuje w tych wszytkich dodatkach ale pytaj napewno inne osoby pomoga
Sektencja - Pon 16 Gru, 2013 21:20

Ja też mogę pomóc, blogów już miałam z 5, aktualnie prowadzę dwa. Wink Blogger jest właśnie łatwy w obsłudze, pamiętam jak się z onetem użerałam... :<
jokul - Śro 18 Gru, 2013 12:10

ciapara, dziękuję za Twoją pomoc - posłałam Ci za nią punkt. Blogiem jeszcze się nie chwalę, bo chcę go dopracować.
ciapara - Śro 18 Gru, 2013 12:21

jokul, a wlasnie ze powinnas, bo ja musialam szukac w PW adresu Twojego bloga.
Podaj linka pod swoim nickiem pod picassami pod nickiem i nie stresuj sie, kazdy wie ze obslugi bloggera sie uczysz Smile a latwiej Cię znaleść Smile

Sektencja - Śro 18 Gru, 2013 20:46

Dokładnie! Blogiem trzeba się chwalić! A początki zawsze są trudne i głupie, a potem jakoś leci i jest dobrze! Mnie blog się podoba, ale zapomniałam napisać jednej rzeczy - wg. mnie [pytałam też o to kilka osób] blogi są czytelniejsze tylko z jedną 'belką' po lewej lub prawej stronie postów. Po dwóch stronach to tak miesza człowiekowi w oczkach, przynajmniej ja tak mam. :< I jakoś tak czytelniej. Może zmiana? Nie zmuszam, zachęcam. Wink
jokul - Czw 19 Gru, 2013 08:28

Dziękuję za sugestie. Przemyślę sprawę - obiecuję. A blogiem pochwalę się jeszcze w tym roku.
jokul - Sob 21 Gru, 2013 09:37

No i już jest hurrraaa . Jeszcze nie całkiem doskonały, ale mój. Zapraszam.