Komputer nie gryzie - Generator tonów DTMF.
barbara 1 - Sob 08 Paź, 2005 15:19
Bardzo jestem ciekawa kto? wygra tą rozgrywke słowną.KuEla trzymam kciuki
Don Emilio - Sob 08 Paź, 2005 15:40 Temat postu: Pora na relaks - dowcip komputerowy ?? Pytanie za 100 punktów o co chodzi w tym dowcipie ??
Na pracowniczy bal maskowy przyszli:
- sekretarka w masce kota,
- księgowa w masce królika,
- dyrektor w masce lwa,
- informatyk w masce 255.255.255.0
maranta - Sob 08 Paź, 2005 15:51
Maska podsieci czy coś takiego mi po głowie lata...
kuela - Sob 08 Paź, 2005 15:57
I znowu nagrodą jest 100 pkt :shock: ??? szkoda nawet żaróweczki wymieniać. To musi być naprawdę coś co zachęci do myślenia.
Anna B. - Sob 08 Paź, 2005 16:25
Można nie być fachowcem od komputerów i jednocześnie żyć nie samym szydełkiem i niteczkami. Zatem z całym szacunkiem, Specjalisto, daruj sobie takie stwierdzenia.
cytat:
> Na pracowniczy bal maskowy przyszli:
> - sekretarka w masce kota
> - księgowa w masce królika
> - dyrektor w masce lwa
- a informatyk odpalil google i stwierdzil, ze to juz bylo...
koniec cytatu
maranta - Nie 09 Paź, 2005 07:58
Dobrze dziewczyny, zostawmy to, czy to już było czy nie, skąd się wzięło i punktację za odpowiedź.
Specjalisto, temat mnie zaciekawił, każda okazja dobra, zeby się czegoś nauczyć
Ta maska podsieci tak mi wpadła na myśl, bo gdzieś kiedyś coś słyszałam, ale nie wiem gdzie, kiedy, skąd i po co. Dajmy na to, że googlać mi sie nie chcę, zresztą mam pod ręką fachowca
Skrobnij coś na ten temat pięknie proszę
Don Emilio - Nie 09 Paź, 2005 13:09 Temat postu: Maska podsieci. Maska podsieci
Składająca się z czterech bajtów liczba wskazująca podział w adresie IP na adres sieci i adres komputera w niej się znajdującego. Przykładem maski podsieci jest liczba 255.255.255.0 informująca, że adres sieci to pierwsze trzy liczby adresu IP. Gdy komputery komunikują się ze sobą, używają maski podsieci do ustalenia, czy znajdują się w tej samej czy w innej sieci (w tym drugim wypadku korzystają z rutera do przesyłania danych).
Pozdrawiam
maranta - Nie 09 Paź, 2005 13:30
Dziękuję za odpowiedź, troszeczkę mi się rozjaśniło
artnow - Pon 17 Paź, 2005 10:56
| Specjalista napisał/a: | | Generator tonów DTMF tyczy się telefonów Stacionarnych oraz budek telefonicznych. |
I tu się kolego mylisz.
DTMF jest również wykorzystywany w telefonach komórkowych.
Inaczej dzwoniąc z komórki nie mógłbyś np wykręcić numeru wewnętrznego po połączeniu z centralą jakiejś firmy.
kuela - Pon 17 Paź, 2005 11:39
to teraz klapsa naszemu errorkowi, za te męczarnie
|
|
|