Galerie prac użytkowników forum - Kath - na drutach a czasem szydełkiem
kath - Nie 05 Paź, 2008 13:30
Dzisiaj prezentuję małą formę - mitenki (być może odważę się na zrobienie pięciopalczastych rękawiczek;))
Druty 3,5, włóczka z odzysku. Większe zdjęcia w galeriach
kath - Nie 26 Paź, 2008 18:32
Zatem prezentuję samuraja (robiłam go nieco lekkomyslnie więc część pracy musiałam wykonać dwa razy) - troche to trwało, ale jestem z niego ogromnie zadowolona
To model z któregoś z Phildara, włóczka Elian Klasik w kolorze śliwki, druty 4mm.
Większe wersje fotek w albumach, a informacje o modyfikacjach w blogu
kath - Nie 14 Gru, 2008 22:15
Wrzucę hurtem wszystko co ostatnio robiłam. Trochę wstrzymywałam się ze względu na kłopoty forum. Na szczęście wszystko wraca do normy
Wszystkie szczegóły dotyczące projektów starałam się spisywać na bieżąco w blogu. Zatem w kolejności powstawania:
Twiggy Tunic - sweterek, którym zaraziłam się od Kroowki (to ona pierwsza postanowiła
go robić ze zdjęcia) - robiony z podwójnej nitki Ultra Kasmir:
Kapelusiki dla siostrzenicy. Pierwszy z bawełny z odzysku, drugi z limonkowej Virginii, robiony podwójną nitką:
Szal celtycki - wg wzoru zakupionego od Doroty, zakochałam się w nim po obejrzeniu go
w galerii Inter-Foxu. Wykonany z Oliwii, na drutach 4mm:
Najświeższe dzieło - Rambling Rose Cardigan z Interweave Knits, wykonany na drutach 3,5 mm oraz 4mm z Merino 2000.
Więcej zdjęć/większe zdjęcia tradycyjnie w moich galeriach (przyznaję, że ostatnio więcej zdjęć wrzucałam na galerię Flickr)
kath - Nie 21 Gru, 2008 16:26
Tym razem prezentuję model, w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia
Darcy z książki Heartfelt - The Dark House Collection
Wykonany na drutach 3,5 mm z Elian Klasik w moim ukochanym kolorze bordo + zieleń
(nabytej w niezawodnych Zamotanych)
kath - Nie 04 Sty, 2009 11:17
A ja znowu na drutach.
Z włóczki Kidlana Lana Grossa (niecałe 5 motków) na drutach 5,5 mm
kath - Sob 17 Sty, 2009 15:29
Ogromnie mi miło
Z tym sweterkiem trochę się gramoliłam i strasznie na niego marudziłam. Na szczęście nie walnęłam nim w kąt, jak wielokrotnie miałam ochotę:
To wzór z ostatniego Knitty
w mojej wersji z włóczki Chainette, na drutach 3,5 mm.
kath - Pią 06 Lut, 2009 17:39
Asiu, niestety wiem ile- to była Sonata z odzysku. Mnie Sonaty z reguły bardzo mało schodzi. Na biały kardigan
http://kyrelka.blogspot.c...ce-starcie.html
zeszło mi 300 gram, więc tutaj pewnie poniżej 200.
kath - Nie 15 Lut, 2009 19:51
Malutki, króciutki, rękaw 3/4. Z włóczki Austral, na drutach 3,5 mm:
Tradycyjnie większe fotki w galeriach i na blogu
kath - Nie 15 Mar, 2009 20:25
Dłuuugo marudziłam z kolejnymi robótkami, ale w końcu są:
Oba z albumu Kim Hargreaves "Nectar":
Joy
Harmony
Joy z włóczki Austral, Harmony z włóczki Mississippi.Oba na drutach 4 mm.
|
|
|