To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Co wydziergac dla osoby puszystej?

alienor - Pon 21 Sty, 2008 20:39

Mao po co ci lustro , one klamią wesoło mi bo taką jak ta w pierwszym linku Ady ,(fioletowa) zrobilam sobie latem z czekoladowej kalinki i w calej pracy to tylko wloczka jest fajana, czasami ubieram pod płaszcz , ale ludziom sie w tym nie pokazuję , żle wyglądam , a ta kobitka wręcz odwrotnie , bardzo mi się podoba
marysia96 - Pon 21 Sty, 2008 20:51

valilina, bardzo ładny sweterek brawo cool
Ada - Pon 21 Sty, 2008 22:50

http://www.streamphoto.ru/users/tatika04/ tu można znaleźć różne przyklady dla puszystych
Mao - Wto 22 Sty, 2008 13:42

alienor, ja w niczym sobie się nie podobam puknąć się zawsze coś jest nie tak przyczyna wiadoma nadmiar kilogramów i dalece posunięty samokrytycyzm hahahihi ,ale naoglądałam się tyle wspaniałości kopertowych ,że na pewno coś jeszcze zrobię i może w końcu trafię w swój fason hahahihi

No i dla mnie odwieczny problem włóczki z czego zrobić by nie wyglądać jak puchatek puknąć się .Ostatnio dziergam z "Sasanki" bo cieniutka z włosem i ciepła , mam tez "Kalinkę" i nawet świta mi jakiś pomysł co z tego zrobić choć do końca nie jestem przekonana.

A jakie wy macie spostrzeżenia i rady w temacie włóczek?

Grażyna - Wto 22 Sty, 2008 14:16

Ja noszę rozmiar 42/44 (robie bluzki na 45cm, zeby bylo jasniej zrozumiec) i juz dawno zrezygnowałam z grubych nitek. Kupuje takie, ktore maja ok. 500m/10dag. Wiem wtedy, ze nie zmarzne w sweterkach i ze one nie dodadza mi kolejnych cm.

Owszem, mam i grube swetry, ba!!!!!!, nawet z mohairu, ale zakladam je zazwyczaj, do spodni, na wyluzowane spotkanie, typu: kulig, ognicho, wycieczka. Wtedy mysle o własnym zdrowiu, a nie wygladzie.

Nie noszę golfów (chociaż mi sie podobają), nie mam ani jednego! Noszę zas bluzeczki z duzymi dekoltami, owalnymi i w serek, mam tez jedna caro, ktora bardzo lubię.

Wazne jest tez wykonczenie sweterka na dole, zauwazyłam, ze wyrobienie sweterka lub bluzeczki w "ząbki" optycznie zmniejsza brzuszek. No i wazny jest biustonosz - musi byc taki, ktory podnosi biust, a nie przykrywa, bo obnizony biust, lezący na brzuszku bardzo potęża.

Dawniej stosowałam diety - żadna na długo nie pomogła. Obecnie chodzę na aerobik wodny, spaceruję, pracuje na działce, więc mam dużo ruchu i mam w nosie, ze jestem puszysta. Tak widocznie musi być. wesoło mi

alienor - Wto 22 Sty, 2008 16:58

Ja też robie tylko z cienkich nici , grube tylko na szale i czapki. cienkie dlatego , że robotka bardziej mi sie podoba, a dwa dlatego, ze nie lubię grubych swetrow. Jeżeli coś mi zostaje to resztki wyrabiam na Michalinę .W niciach nie jestem expertem , na rynku pojawia się co rusz tyle nowości , że mozna sie pogubić.
Teraz mam ukonczona od 2 tyg. tunikę - sweter z elementow. Jest ladna , z bawelny , jeszcze nie noszona, czeka na schowanie nici . Nie odnioslam wrażenie , że mnie powiększa , ale też nie zapialam z zachwytu .
Po feriach startuję z dietą. teraz mam gości i nawet nie zaczynam .
Jak się uporam z klockami , zajmą mi jeszcze ze 2 wieczory , wezme sie za jakis kopertowy sweterk , albo tunikę z tego wątku , podoba mi sie ta we wzory geometryczne , pomysle co zaczac. kopertowy przydalby sie na wiosne . Na wszystko malo czasu .....

W sumie to ja sie ciesze , ze na forum jest wiecej osób puszystych , wiem , ze nie tylko ja sie udziobię , żeby miec cos dla siebie i jakoś tak wesoło mi

Ada - Wto 22 Sty, 2008 22:17

alienor napisał/a:
bo taką jak ta w pierwszym linku Ady ,(fioletowa) zrobilam sobie latem z czekoladowej kalinki i w calej pracy to tylko wloczka jest fajana, czasami ubieram pod płaszcz , ale ludziom sie w tym nie pokazuję , żle wyglądam , a ta kobitka wręcz odwrotnie , bardzo mi się podoba

Mnie się te tuniki podobają,Wydaje mi się,że nawet te bardzo puszyste fajnie w nich wyglądaja,o np.

Myślę,że mnie nie powieszą Rosjanki za skopiowanie zdjęć.
I ja też się do niej przymierzam,ale narazie robię tunikę w inne ananaski.
I jeszcze taka wersja

Mao - Śro 23 Sty, 2008 13:20
Temat postu: Wyszczuplaki
Dobra to ja tez dorzucę parę wyszczuplaków do wątku , które oczywiście pragnę mieć hahahihi

A tu coś dla inspiracji bez schematów może ktoś znajdzie albo ma to niech wstawi ja nie znalazłam nie wiem

Dziewczyny jak macie to wrzucajcie swoje znaleziska.

Asia S. - Śro 23 Sty, 2008 13:52

Moim zdaniem paski pionowe wyszczuplają

taka sukienka też powinna wyszczuplać

wienia - Śro 23 Sty, 2008 14:06

Przybyło mi tu i ówdzie więc mogę powiedzieć , że na pewno nie zrobię dla siebie bluzeczki z zaokrąglonymi bokami - to poszerza. Wyszczupla kolor ciemny co nie oznacza, że kolory jasne od razu pogrubiają. Można coś ozdobnego przy dekolcie zrobić a reszta wzorem prostym. puknąć się puknąć się bye bye
Jumelle - Śro 23 Sty, 2008 15:15

ech ja nosząc rozm 46-48 nie mam problemu z dopasowaniem sobie ciuchów. Dużo przymierzam, a jeszcze więcej interesuje się moda w rozm xl. Ale często jest tak że jak mi się coś bardzo spodoba a dodatkowo jest łatwe do zrobienia to i tak to robię w swoim rozm dopasowując tylko do wymiarów.
ale warto pooglądać katalogi z modą w dużych rozm żeby mieć pogląd na to co nam pasuje.

valilina - Czw 24 Sty, 2008 07:31
Temat postu: pare puszystych modelek

valilina - Czw 24 Sty, 2008 07:35
Temat postu: ..

valilina - Pią 01 Lut, 2008 07:35
Temat postu: i cos takiego...

dom_Klary - Pią 01 Lut, 2008 08:14

Sweterki są wielkiej urody, sądzę, że nie tylko dla puszystych. cool
qrka - Pią 01 Lut, 2008 08:33

valilinka to jest super cool cool
a może schemacik jakiś do tego znalazłaś??
byłabym wdzięczna
cmoknięcie cmoknięcie

szajka - Pią 01 Lut, 2008 08:33

Mi póki co umiejetnosci nie pozwalaja, jedynie moge zrobic top bez ramiaczek Wink bo nie umiem wykonczyc przy szyi, zrobic rekawow itp itd.... przydalyby mi sie korepetycje.
Poki co zrobilam bikini, stanik i próbuje spódniczke, ale sie już walnelam i 4 oczka za duzo zrobilam i za pozno sie skapnelam i teraz szkoda mi pruć bo z cienizny robie i szlak mnie trafi jak jeszcze raz bede musiala prawie z lupą siedziec.... wrrr.......

bardzo ladna ta tuniczka wyzej... ehh... moze kiedys

Trusia - Pią 01 Lut, 2008 08:35

http://www.fotosik.pl/pok...a4fd523e71.html
Mój hit jeśli chodzi o ubrania dla dużych dziewczyn Smile
A tu dodatkowo śliczna modelka:
http://www.fotosik.pl/pok...f9ad87ffad.html

valilina - Nie 03 Lut, 2008 12:04
Temat postu: :(
niestety nie mam schematu - to obrazek ściągnięty z allegro. Możnaby się jednak pokusić i dobrać coś z wzorków jakie mamy i spróbować zrobic cos podobnego...
szydeleczko - Nie 03 Lut, 2008 13:11

ostatnio lubie ogladac program << tvn style jak dobrze wygladac nago... - mozna w niego wiele wyniesc jak przy uzyciu czarodziejskiej bielizny wygladac o kilka nr mniej i pozbyc sie brzuszka (u mnie po pierwszej ciazy zostal i ciezko sie go pozbyc)
a oto moja propozycja mysle ze ciemne kolory włoczek braz, czarny ciemna zielen daja wizualne poczucie szczuplejszej sylwetki i w połaczniu z bielizna wyszczuplajaca uczynia ze bedzie wygladac sie atrakcyjnie - a oto moja propozycja tuniczka

valilina - Nie 03 Lut, 2008 18:26
Temat postu: :)))
Super tuniczka, dzieki śliczne za schemacik i zdjecie - zapisana w kolejce do zrobienia;)
valilina - Pią 28 Mar, 2008 07:37
Temat postu: pare ladnych rzeczy

hajdi - Pią 28 Mar, 2008 08:25

jestem puszvsta i bardzo mi sie podoba fioletowv sweterek z azurem bardzo bvm prosila o jakis schemat albo jakas wskazowke ucze sie dopiero na komputerze bardzo przepraszam jezeli nie napisalam tam gdzie trzeba goraco pozdrawiam bardzo serdecznie cmoknięcie cmok pax odchodzi:
gabrysia - Pią 28 Mar, 2008 12:41

hajdi przesłałam na PW, mam go też zapisany do zrobienia cool
hajdi - Pią 28 Mar, 2008 13:47

kochana gabrvsiu slicznie dziekuje jestes super cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie