Pogaduszki szydełkowe - Co wydziergac dla osoby puszystej?
alienor - Pon 21 Sty, 2008 20:39
Mao po co ci lustro , one klamią bo taką jak ta w pierwszym linku Ady ,(fioletowa) zrobilam sobie latem z czekoladowej kalinki i w calej pracy to tylko wloczka jest fajana, czasami ubieram pod płaszcz , ale ludziom sie w tym nie pokazuję , żle wyglądam , a ta kobitka wręcz odwrotnie , bardzo mi się podoba
marysia96 - Pon 21 Sty, 2008 20:51
valilina, bardzo ładny sweterek
Ada - Pon 21 Sty, 2008 22:50
http://www.streamphoto.ru/users/tatika04/ tu można znaleźć różne przyklady dla puszystych
Mao - Wto 22 Sty, 2008 13:42
alienor, ja w niczym sobie się nie podobam zawsze coś jest nie tak przyczyna wiadoma nadmiar kilogramów i dalece posunięty samokrytycyzm ,ale naoglądałam się tyle wspaniałości kopertowych ,że na pewno coś jeszcze zrobię i może w końcu trafię w swój fason
No i dla mnie odwieczny problem włóczki z czego zrobić by nie wyglądać jak puchatek .Ostatnio dziergam z "Sasanki" bo cieniutka z włosem i ciepła , mam tez "Kalinkę" i nawet świta mi jakiś pomysł co z tego zrobić choć do końca nie jestem przekonana.
A jakie wy macie spostrzeżenia i rady w temacie włóczek?
Grażyna - Wto 22 Sty, 2008 14:16
Ja noszę rozmiar 42/44 (robie bluzki na 45cm, zeby bylo jasniej zrozumiec) i juz dawno zrezygnowałam z grubych nitek. Kupuje takie, ktore maja ok. 500m/10dag. Wiem wtedy, ze nie zmarzne w sweterkach i ze one nie dodadza mi kolejnych cm.
Owszem, mam i grube swetry, ba!!!!!!, nawet z mohairu, ale zakladam je zazwyczaj, do spodni, na wyluzowane spotkanie, typu: kulig, ognicho, wycieczka. Wtedy mysle o własnym zdrowiu, a nie wygladzie.
Nie noszę golfów (chociaż mi sie podobają), nie mam ani jednego! Noszę zas bluzeczki z duzymi dekoltami, owalnymi i w serek, mam tez jedna caro, ktora bardzo lubię.
Wazne jest tez wykonczenie sweterka na dole, zauwazyłam, ze wyrobienie sweterka lub bluzeczki w "ząbki" optycznie zmniejsza brzuszek. No i wazny jest biustonosz - musi byc taki, ktory podnosi biust, a nie przykrywa, bo obnizony biust, lezący na brzuszku bardzo potęża.
Dawniej stosowałam diety - żadna na długo nie pomogła. Obecnie chodzę na aerobik wodny, spaceruję, pracuje na działce, więc mam dużo ruchu i mam w nosie, ze jestem puszysta. Tak widocznie musi być.
alienor - Wto 22 Sty, 2008 16:58
Ja też robie tylko z cienkich nici , grube tylko na szale i czapki. cienkie dlatego , że robotka bardziej mi sie podoba, a dwa dlatego, ze nie lubię grubych swetrow. Jeżeli coś mi zostaje to resztki wyrabiam na Michalinę .W niciach nie jestem expertem , na rynku pojawia się co rusz tyle nowości , że mozna sie pogubić.
Teraz mam ukonczona od 2 tyg. tunikę - sweter z elementow. Jest ladna , z bawelny , jeszcze nie noszona, czeka na schowanie nici . Nie odnioslam wrażenie , że mnie powiększa , ale też nie zapialam z zachwytu .
Po feriach startuję z dietą. teraz mam gości i nawet nie zaczynam .
Jak się uporam z klockami , zajmą mi jeszcze ze 2 wieczory , wezme sie za jakis kopertowy sweterk , albo tunikę z tego wątku , podoba mi sie ta we wzory geometryczne , pomysle co zaczac. kopertowy przydalby sie na wiosne . Na wszystko malo czasu .....
W sumie to ja sie ciesze , ze na forum jest wiecej osób puszystych , wiem , ze nie tylko ja sie udziobię , żeby miec cos dla siebie i jakoś tak
Ada - Wto 22 Sty, 2008 22:17
| alienor napisał/a: | | bo taką jak ta w pierwszym linku Ady ,(fioletowa) zrobilam sobie latem z czekoladowej kalinki i w calej pracy to tylko wloczka jest fajana, czasami ubieram pod płaszcz , ale ludziom sie w tym nie pokazuję , żle wyglądam , a ta kobitka wręcz odwrotnie , bardzo mi się podoba |
Mnie się te tuniki podobają,Wydaje mi się,że nawet te bardzo puszyste fajnie w nich wyglądaja,o np.

Myślę,że mnie nie powieszą Rosjanki za skopiowanie zdjęć.
I ja też się do niej przymierzam,ale narazie robię tunikę w inne ananaski.
I jeszcze taka wersja
Mao - Śro 23 Sty, 2008 13:20 Temat postu: Wyszczuplaki Dobra to ja tez dorzucę parę wyszczuplaków do wątku , które oczywiście pragnę mieć
A tu coś dla inspiracji bez schematów może ktoś znajdzie albo ma to niech wstawi ja nie znalazłam
Dziewczyny jak macie to wrzucajcie swoje znaleziska.
Asia S. - Śro 23 Sty, 2008 13:52
Moim zdaniem paski pionowe wyszczuplają 
taka sukienka też powinna wyszczuplać
wienia - Śro 23 Sty, 2008 14:06
Przybyło mi tu i ówdzie więc mogę powiedzieć , że na pewno nie zrobię dla siebie bluzeczki z zaokrąglonymi bokami - to poszerza. Wyszczupla kolor ciemny co nie oznacza, że kolory jasne od razu pogrubiają. Można coś ozdobnego przy dekolcie zrobić a reszta wzorem prostym.
Jumelle - Śro 23 Sty, 2008 15:15
ech ja nosząc rozm 46-48 nie mam problemu z dopasowaniem sobie ciuchów. Dużo przymierzam, a jeszcze więcej interesuje się moda w rozm xl. Ale często jest tak że jak mi się coś bardzo spodoba a dodatkowo jest łatwe do zrobienia to i tak to robię w swoim rozm dopasowując tylko do wymiarów.
ale warto pooglądać katalogi z modą w dużych rozm żeby mieć pogląd na to co nam pasuje.
valilina - Czw 24 Sty, 2008 07:31 Temat postu: pare puszystych modelek
valilina - Czw 24 Sty, 2008 07:35 Temat postu: ..
valilina - Pią 01 Lut, 2008 07:35 Temat postu: i cos takiego...
dom_Klary - Pią 01 Lut, 2008 08:14
Sweterki są wielkiej urody, sądzę, że nie tylko dla puszystych.
qrka - Pią 01 Lut, 2008 08:33
valilinka to jest super
a może schemacik jakiś do tego znalazłaś??
byłabym wdzięczna
szajka - Pią 01 Lut, 2008 08:33
Mi póki co umiejetnosci nie pozwalaja, jedynie moge zrobic top bez ramiaczek bo nie umiem wykonczyc przy szyi, zrobic rekawow itp itd.... przydalyby mi sie korepetycje.
Poki co zrobilam bikini, stanik i próbuje spódniczke, ale sie już walnelam i 4 oczka za duzo zrobilam i za pozno sie skapnelam i teraz szkoda mi pruć bo z cienizny robie i szlak mnie trafi jak jeszcze raz bede musiala prawie z lupą siedziec.... wrrr.......
bardzo ladna ta tuniczka wyzej... ehh... moze kiedys
Trusia - Pią 01 Lut, 2008 08:35
http://www.fotosik.pl/pok...a4fd523e71.html
Mój hit jeśli chodzi o ubrania dla dużych dziewczyn
A tu dodatkowo śliczna modelka:
http://www.fotosik.pl/pok...f9ad87ffad.html
valilina - Nie 03 Lut, 2008 12:04 Temat postu: :( niestety nie mam schematu - to obrazek ściągnięty z allegro. Możnaby się jednak pokusić i dobrać coś z wzorków jakie mamy i spróbować zrobic cos podobnego...
szydeleczko - Nie 03 Lut, 2008 13:11
ostatnio lubie ogladac program << tvn style jak dobrze wygladac nago... - mozna w niego wiele wyniesc jak przy uzyciu czarodziejskiej bielizny wygladac o kilka nr mniej i pozbyc sie brzuszka (u mnie po pierwszej ciazy zostal i ciezko sie go pozbyc)
a oto moja propozycja mysle ze ciemne kolory włoczek braz, czarny ciemna zielen daja wizualne poczucie szczuplejszej sylwetki i w połaczniu z bielizna wyszczuplajaca uczynia ze bedzie wygladac sie atrakcyjnie - a oto moja propozycja tuniczka
valilina - Nie 03 Lut, 2008 18:26 Temat postu: :))) Super tuniczka, dzieki śliczne za schemacik i zdjecie - zapisana w kolejce do zrobienia;)
valilina - Pią 28 Mar, 2008 07:37 Temat postu: pare ladnych rzeczy
hajdi - Pią 28 Mar, 2008 08:25
jestem puszvsta i bardzo mi sie podoba fioletowv sweterek z azurem bardzo bvm prosila o jakis schemat albo jakas wskazowke ucze sie dopiero na komputerze bardzo przepraszam jezeli nie napisalam tam gdzie trzeba goraco pozdrawiam bardzo serdecznie odchodzi:
gabrysia - Pią 28 Mar, 2008 12:41
hajdi przesłałam na PW, mam go też zapisany do zrobienia
hajdi - Pią 28 Mar, 2008 13:47
kochana gabrvsiu slicznie dziekuje jestes super
|
|
|