To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Praca na maszynach dziewiarskich - podstawy - [dziewiarstwo maszynowe] Instrukcja do maszyny Empisal Knitm

Marlenabydg - Pon 23 Lut, 2009 19:22

Witam!
Chyba juz zapanowalam nad maszyna ,udalo mi sie zrbic rowna i ladna dzianine,kawalek szeroki na 60 igiel i dlugi moze na 40 cm.Mysle za najgorsze juz za mna :wesolomi:Trzeba poprostu troche opanowac technike przesuwania wozkiem ,robic spokojnie ,na stojaco mi wowczas wszystko lepiej wychodzi i wlasciwe naciagniecie wloczki tez jest istotne,Takze wszystkie Pani uwagi zsumowalam i dalo efekty. kwiatek dla ciebie cmoknięcie

Natalia - Pon 23 Lut, 2009 21:41

Bardzo sie ciesze wesoło mi bedzie dobrze Smile))

w srode ide do szpitala tak wiec prosze pytac , bo mnie nie bedzie jakies 2 tygodnie

aa i nie pani , jestem Natalia Smile

Marlenabydg - Pon 23 Lut, 2009 22:22

Milo mi Natalio , zycze zdrowia i trzymam kciuki .Do szpitala nie idzie sie dla przyjemnosci.
Na pewno bede miala jeszcze niejedno pytanie .
Takze WRACAJ .POZDRAWIAM!!! bye

Natalia - Pon 23 Lut, 2009 22:46

Dziekuje Marlena
zostawie Ci numer tel na pw jak bylby jakis problem mozesz dzwonic
pozdrawiam

wesca - Wto 24 Lut, 2009 15:12

zycze zdrowia p.natalio i szybkiego powrotu do domu i na forum
Natalia - Wto 24 Lut, 2009 17:28

cmok cmok cmok

bardzo dziekuje

-----------
pozdrawiam

http://nata50.fotosik.pl/

Elżbieta P. - Wto 24 Lut, 2009 19:49

Natalio, wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i szybkiego powrotu do domu bye
Marlenabydg - Wto 12 Maj, 2009 10:13

Witam ponownie.Musze wymienic uszkodzona srodkowa igle i nie wiem jak to zrobic poniewaz nie posiadam instrukcji obslugi do mojej maszyny.Prosze o pomoc .Pieknie pozdrawiam. kwiatek dla ciebie
Natalia - Wto 12 Maj, 2009 11:40

witam
igly sa zabezpieczone takim metalowym pretem pod plyta w gornej jej czesci, nalezy delikatnie z jedenej strony ten pret wypchnac i wyciagnac z drugiej tak by nie wypadl , nalezy odciac obcegami glowke igly by nie przezkadzala przy wyciaganiu /w niektorych typach maszyn jest jeszcze spezyna trzymajaca igly i wtedy moze ona ulec uszkodzeniu/ delikatnie zlapac za kolanko igly uniesc lekko w gore i wyciagnac , podczas zakladania nowej igły nalezy pamietac by jezyczek byl opuszczony!!! inaczej moze sie zlamac , wsunac igle i wcisnac ponownie pret

Marlenabydg - Wto 12 Maj, 2009 11:57

Dziekuje ,ide probowac,ale chyba to bardziej skomplikowane niz myslalam.
Natalia - Wto 12 Maj, 2009 12:03

mysle ze sobie poradzisz
Marlenabydg - Wto 12 Maj, 2009 12:47

Dziekuje Natalio!!!Udalo sie w momencie jak zanalazlam ten pret hurrraaa hopla cool : cmoknięcie
Natalia - Wto 12 Maj, 2009 14:58

cmoknięcie wiedzialam , to nic trudnego
Marlenabydg - Czw 03 Wrz, 2009 10:24

Witam ponownie po wakacjach!Moje zmagania z maszyna kontynuuje,mam kolejna prosbe-pytanie:czy wloczka 64tex nadaje sie do wyrobow na mojej maszynie Empisal Knitmaster?Chcialam dodac ,ze z cienkiej wloczki juz robilam dzianiny i wychodzily bardzo dobrze.Pozdrawiam cmoknięcie