Wolny temat - Pomoc w rozszyfrowaniu schematu
nula - Pon 16 Mar, 2009 19:16
monika,
halszka, ma rację - po wypraniu ta kanwa się jakby ściągnie i będzie ok !!!!
Niestety nie mogę powiększyć tych miniaturek, bo fotosik znowu nie działa !!!!!
Właśnie wczoraj o Tobie myślałam - byłam ciekawa jak Ci idzie
Susan - Pon 16 Mar, 2009 20:13
Moim zdaniem na obu idzie dobrze, z tym, że w efekcie koncowym na tej mniejszej bedzie ładniej ze wzgledu na bardziej scisłą kanwę. Jedyny minus jaki może tu wystąpić to to, ze obrazek pewnie będzie dużo mniejszy, niż wcześniejszy. Idzie Ci fantastycznie!
P.S. A tak wogóle to musze Ci powiedzieć, że chylę czoło przed Twoimi wyrobami na szydełku!
monika_b - Pon 16 Mar, 2009 21:12
Dzięki, nie przyszlo mi do głowy, że po wypraniu sie zmieni. Tak w ogóle to z bliska obrazek wygląda lepiej (mniej dziurawo). Susan faktycznie masz rację, będzie sporo mniejszy, ale jeśli mówicie, że będzie dobrze to zostanę przy tym mniejszym, bo dziurki, które nie będą zapełnione są mniejsze i ładniej to wygląda. Ta grubsza kanwa w ogóle jest taka jakby trochę plastikowa, może dlatego te dziury są nie ładne. Ta drobniejsza jest DMC, nie wiem czy dobra, tylko taka była w mojej pasmanterii.
| Cytat: | | Właśnie wczoraj o Tobie myślałam - byłam ciekawa jak Ci idzie | nie za wiele przybyło, bo strasznie mnie męczył ten nieskończony obrus. Teraz mogę się poświęcić tej ślicznej kobitce xxx. Chociaż......... przypomniało mi się, że jeszcze bluzka leży i kwiczy, więc jednak będę musiała czas podzielić między te dwie rzeczy, bo nie lubię tej świadomości, że czegoś nie dokończyłam.
Będę się meldować, jak mi idzie, choć najprawdopodobniej to jeszcze z milion problemów będę miała i będe Wam gitarki zawracać
nula - Pon 16 Mar, 2009 21:24
| monika_b napisał/a: | | i będe Wam gitaki zawracać |
a zawracaj sobie ile chcesz !!!
| monika_b napisał/a: | | przypomniało mi się, że jeszcze bluzka leży i kwiczy |
tylko jedna bluzka ????? - czym się przejmujesz !
ja mam już 6 zaczętych robótek - te dopiero kwiczą
qrystyna216 - Wto 17 Mar, 2009 13:35
To tak jak ja, mam zaczęte 3 robię 4 a już myślę jaki wzorek wybrać do następnej.
I czekam na wiadomość o dostawie nici.
monika_b - Wto 24 Mar, 2009 17:32
Obiecałam pokazywać postępy. Wolno to strasznie przybywa, ale juz coś widać
Z moim tempem to pewnie ze dwa lata jeszcze potrwa, o ile wcześniej mnie nie zdrażni i w kąt nie rzucę. Z bliska mniej widoczne są prześwity, za to z daleka obrazek jest ładniejszy. Nie wiem zreszta od czego zależy to, że raz te prześwity widać a raz nie. Mam tylko nadzieję, że stanie się tak jak pisała Halszka, że po wypraniu troszkę się to ściśnie.
Trochę kolory mnie roczarowały, na obrazku wydawały się mniej jaskrawe.
I co myślicie, warto to dłubać?
basiaaa - Wto 24 Mar, 2009 17:48
monika_b - obraz będzie wyglądał świetnie jak go ukończysz . Teraz już bardzo ładnie się zapowiada . Kolory po ukończeniu na pewno będą harmonizowały ze sobą .
Życzę cierpliwości .
nula - Wto 24 Mar, 2009 20:17
| monika_b napisał/a: | | I co myślicie, warto to dłubać? |
monika - oszalałaś ????? Co to w ogóle za pytanie !!!!!!
| monika_b napisał/a: | | o ile wcześniej mnie nie zdrażni i w kąt nie rzucę. |
Ani się waż !!!!! ślicznie Ci wychodzi !!!!!
Mi już teraz się baaardzo podoba, a co dopiero jak skończysz !!!
tengel27 - Wto 24 Mar, 2009 20:37
| monika_b napisał/a: |
I co myślicie, warto to dłubać? |
Zawsze warto, a Tobie wychodzi wspaniale
Czasem się nie przejmuj. Ja swoją gejszę dłubałem ponad 2 lata, z czego ok. 6 miesięcy przeleżała w szufladzie czekając na "wenę" Ale jak teraz na nią patrzę no wcale nie żałuję poświęconego czasu. Myślę, że i Tobie dobrze pójdzie
Susan - Wto 24 Mar, 2009 21:58
monika_b, obrazek nabiera pieknego kształtu! Jak najbardziej warto dłubać! Zobaczysz jak skończysz To dopiero jest uczucie
Trzymam kciuki kibicując dalej!
monika_b - Nie 05 Kwi, 2009 13:01
Melduję, że zrobiona 1/2 obrazka. Narazie muszę od niego odpocząć więc nie wiem kiedy skończę Strasznie to mozolna praca, podziwiam wszystkie osoby krzyżykujące, mnie brakuje ciepliwości. Efekt 3 tygodniowej pracy
Kiedy ja do niego wrócę?
nula - Nie 05 Kwi, 2009 13:18
monika_b,
Ale super Ci wychodzi !!!!!!
Masz tydzień na odpoczynek - i z powrotem do roboty !!!!
Jak zrobisz za długą przerwę to potem będzie trudniej do niego wrócić
A szkoda by było bo zapowiada się pięknie !!!!!
monika_b - Czw 23 Kwi, 2009 12:11
Posłuchałam Cię Nula i wróciłam do pracy. Melduję, że została mi do zrobienia 1/4 obrazka, ale znowu muszę trochę odpocząć. Pokażę już po skończeniu. Pozdrówka.
nula - Czw 23 Kwi, 2009 12:16
to w takim razie czekam cierpliwie !!!
(byle nie za długo )
ale widzę (tzn. czytam ) że już niewiele zostało
halszka - Czw 23 Kwi, 2009 14:27
monika_b
twoja " kobitka " już nabrała kształtów i kolorów - i już jest ładna , bardzo mi się podoba i kolory wcale nie są zbyt jaskrawe , a jeszcze piękniejsza będzie jak ją skończysz i wypierzesz .... to ty chyba już od tych xxxx nie odejdziesz
TuKara - Czw 23 Kwi, 2009 17:11
Ile to pracy;;;;;;;;;;piekne dzielko!
monika_b - Czw 23 Kwi, 2009 22:56
| halszka napisał/a: | | to ty chyba już od tych xxxx nie odejdziesz | no właśnie troszkę w kropce jestem, bo muszę przyznać, że wciagające to jednak jest, ale straszny pożeracz czasu no i na zdrowie mi to nie wychodzi za bardzo, bo psuję sobie i tak już bardzo popsutą szyję no i pogłębiam wadę wzroku
Może jeszcze coś tam dłubnę, ale raczej coś mniejszego i z mniejszej ilości kolorów, chociaż braciszek męczy mnie o jakiś ładny akcik, tylko panienka musi być conajmniej tak ładna jak ta japoneczka no i oczywiście jak to w akcie bardzo rozebrana. Może macie cos takiego w swoich zbiorkach?
donka66 - Czw 23 Kwi, 2009 23:00
Pięknie wychodzi! Dołączam do grona kibicujących
Mam taki akt:
Schemat mogę przesłać na maila, bo jest w formacie pdf i nie umiem go nijak zamieścić
monika_b - Pią 24 Kwi, 2009 07:30
donka66, bardzo ładny, jeśli nie sprawi Ci kłopotu to poproszę na e-mail monis.budek@gmail.com
Oczywiście jeśli macie jeszcze jakieś inne akty to ja bardzo chętnie.
halszka - Pią 24 Kwi, 2009 10:22
co by ci tu dla brata ....no , jeśli dorosły jest , to może ....
mogą być takie ?
donka66 - Pią 24 Kwi, 2009 10:36
Znalazłam jeszcze takie:
monika_b - Pią 24 Kwi, 2009 11:07
Pełnoletni jak najbardziej i o dziwo strasznie mu się spodobała ta Japonka tylko mogłaby być trochę rozebrana
Halszka od Ciebie chciałabym dwie pierwsze, a od Donki tą z pierwszego posta i tą przedostatnią, śliczna jest. Dziękuję Wam dziewczynki
donka66 - Pią 24 Kwi, 2009 12:01
Wysłałam tę przedostatnią, tę pierwszą dopiero wieczorem z domu.
monika_b - Pon 27 Kwi, 2009 09:03
Dziewczynki dziękuję za schemaciki bardzo
monika_b - Sob 02 Maj, 2009 22:58
Właśnie kończę obrazek. Chyba Halszka pisala, że po wyszyciu należy zanurzyć go we wrzatku , wyprać i wykrochmalić. Boję się tylko czy nic mu się w tym wrzątku nie stanie W końcu to tyle pracy. Help
|
|
|