To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - prosto z bajorka - to już konieci str 23 (10-07)

nula - Czw 28 Maj, 2009 09:21

żabka napisał/a:
Nula głupotki opowiadasz

dziękuję bardzo zebalek od razu mi lepiej wesoło mi

beti9 - Pią 29 Maj, 2009 11:58

Super Twoje nowe prace. cool cool
żabka - Czw 04 Cze, 2009 10:23

Ostatnie dzieła
jeszcze jedno lustereczko wesoło mi

i próba na styropianie - to był pojemnik na surówki obecnie będzie służyć jako osłonka na doniczke wesoło mi

Mam jeszcze trzy takie pojemniczki zebalek teraz czekam na wene jak je ozdobić zebalek

bela1304 - Czw 04 Cze, 2009 11:10

no, no, no....aż dech zapiera - cudowności cool cool cool brawo brawo brawo
beti9 - Czw 04 Cze, 2009 12:34

Superek Ci wyszło.
Jak Ci idzie przyklejanie serwetek, ja próbuję różnych sposobów ale zawsze coś mi się pomarszczy,gdzieś czytałam,że trzeba wałeczkiem wygładzić ale jakim i czy to nie podrze się?
cool cool

milamirka - Czw 04 Cze, 2009 12:39

brawo brawo brawo
żabka - Czw 04 Cze, 2009 13:14

Dziękuja za miłe słowa.
Beti ja przyklejam przy użyciu pędzelka - jeśli są małe elementy lub powierznia nierówna to nie smaruje wcześniej klejem tylko przykładam element do naklejenia i dopiero na to klej.

beti9 - Czw 04 Cze, 2009 13:19

Dziękuję za podpowiedź. Tak nie próbowałam.Ja smaruję pędzelkiem powierzchnię,przykładam wzór i jeszcze raz klej.Wtedy zaczyna się marszczyć. Dużo zależy też od serwetki, nieraz są bardzo cienkie i rwą się pod pędzlem.
Smile Smile Smile radocha

iwog - Czw 04 Cze, 2009 14:18

Podziwiam wszystkie. Są śliczne. brawo brawo brawo
donka66 - Czw 04 Cze, 2009 14:35

Bardzo podobają mi się przedmioty zdobione tą techniką. brawo
maja1 - Czw 04 Cze, 2009 15:32

Chciałabym żeby moje pierwsze prace tak wyglądały ,bo Twoje są po prostu śliczne.
Laura S. - Czw 04 Cze, 2009 21:00

śliczne brawo brawo brawo brawo cmoknięcie
nula - Czw 04 Cze, 2009 21:26

żabka, jesteś niemożliwa !
Super prace !!! brawo brawo brawo
Ciekawi mnie ten styropian - dawałaś jakiś podkład czy malowałaś od razu ????

żabka - Pią 05 Cze, 2009 08:07

Embarassed
Nula zaryzykowałam i malowałam od razu - były maleńkie prześwity styropianu. Zostawiłam robote do następnego dnia i położyłam jeszcze jedną warstwe farby i potem już było ok - wszystko pokryte szczelnie. wesoło mi

beti9 - Pią 05 Cze, 2009 09:26

Żabka wypróbowałam Twój sposób wczoraj i wyszło.Nie pojawiły się zmarszczenia ale element był mały. Jeśli jest duży czy też tak robisz.Ja zawsze strasznie namęczę się z tym przyklejaniem serwetki.
cmoknięcie cmoknięcie

żabka - Pią 05 Cze, 2009 12:11

Przy dużych jeśli nie mogę jakoś podzielić wzoru na mniejsze to najpierw smaruje klejem potem serwetka i ponownie klej - staram się jednak nie smarować całej potrzebnej powierzchi, bo wrazie upuszczenie serwetki nie przykleji się do podłoża, stopniowo podsmarowywuje klejem miejsce naklejania. cmoknięcie
nula - Pią 05 Cze, 2009 15:51

żabka, bo tak się zastanawiałam, czy nie można by jako podkładu dać jednej warstwy kleju ?, żeby farba lepiej trzymała ?
Ale skoro piszesz , że jest ok to pewnie nie trzeba.
Strasznie się cieszę, że się w końcu spotkamy - będziemy mogły przedyskutować wszystkie problemy wesoło mi

beti9 - Śro 10 Cze, 2009 10:21

żabka napisał/a:
Już wiem - ul. Poplińskich - między Górną Wildą a Wierzbięcicami jest do nich równoległa. radocha

Żabkamoja córka studiuje w Poznaniu i wysłałam ją do tego sklepu, zakupiła mi chustecznik, kolczyki i sporo pojedyńczych serwetek. Dodała jeszcze,że gdybym tam poszła to z wrażenia bym nie wyszła i nie wiedziała co kupić. Szkoda,że u nas takiego nie ma .Pozdrawiam radocha

żabka - Śro 10 Cze, 2009 12:13

Sklep jest świetny - zamierzam zrobić na niego nalot w piątek wesoło mi
nula - Pią 12 Cze, 2009 08:23

żabka, przepraszam Cię bardzo, ale wyprawa do sklepu to był impuls ! wcale tego nie planowałam wesoło mi
Po prostu pomyślałam sobie , że mam teraz 4 dni wolnego i co ja będę robić ?
No i po pracy w środę poleciałam uzupełnić zapasy wesoło mi
Za to na pocieszenie mogę Ci w niedzielę przynieść trochę serwetek - z tych, które kupowałam na początku w paczkach (mam ich stanowczo za dużo) - może Ci się przydadzą wesoło mi

Phoebe - Pią 12 Cze, 2009 14:54

żabka, brawo brawo brawo sliczne! brawo brawo
żabka - Czw 18 Cze, 2009 08:51

Moje nowe wypocinki wesoło mi
- upominek dla przyjaciółki domu

- makowy komplet jako prezent na koniec roku dla wychowawczyni syna w szkole wesoło mi

beti9 - Czw 18 Cze, 2009 09:39

Cudne te Twoje nowe prace, jeszcze raz podziwiam te równe spękania.Wychowawczyni powinna być bardzo zadowolona. cool
Żabka czy nadal masz ochotę na serwetkę z księżniczką bo się nie odzywasz. cmoknięcie

nula - Czw 18 Cze, 2009 19:13

żabka, super !!!!
Te spękania wychodzą Ci rewelacyjnie !!!!! cool cool cool cool

olinka - Śro 24 Cze, 2009 20:33

Ładnie wychodzi Ci ten krak, ja ze swoim się pożegnałam. A jakiej firmy jest Twój krak?