Nici, nitki i niteczki... - Perle 8
Jarka - Wto 16 Mar, 2010 16:35
| zadra71 napisał/a: | | gdyby kotoś był chętny na schemat to służę. | DZIĘKUJĘ Z GÓRY , A JAKA DUŻA CI WYSZŁA ???
zadra71 - Czw 18 Mar, 2010 19:32
Witam!
Przepraszam , że się nie odzywałam od razu ale od kilku dni dopadło mnie straszne zapalenie krtani i tchawicy i do komputera nawet nie miałam siły zajrzeć. Na nic nie miałam siły.
Dzisiaj sprawdziłam pocztę i na chwilkę usiadłam. Ta serwetka miała mieć według opisu 27 cm ale nie wiem dlaczego mi po usztywnieniu i napięciu wyszła 36cm. Robiłam szydełkiem 1,25mm i Perle8 więc nie wiem dlaczego mi wyszła większa.
Wczoraj mi mąż kupił Moje robótki nr4/2010 ... chyba żal mu się zrobiło, że taka chora jestem a może na złość bo wie , że od kilku dni nie miałam szydełka w ręku to taka jakby na głodzie jestem ... Jest tam trochę wzorów na wielkanoc ale muszę pozbyć się najpierw gorączki to wtedy wrzucę wzory w dziale wielkanocnym. Pozdrawiam serdecznie.
Agnieszka
zadra71
Runa, Jarka, schemat i opis wysłałam na priv
Runa - Czw 18 Mar, 2010 21:08
Dzięki
chocolatin - Pią 20 Maj, 2011 23:30
A czy możecie napisać, jak wygląda wydajność tego kordonka?
Ile mniej więcej potrzeba go na zrobienie topu albo sukienki? Będę za niedługo w Polsce i chciałabym się zaopatrzyć, ale niestety nie wiem, w jaka ilość. Będę wdzięczna za odpowiedz
zadra71 - Nie 22 Maj, 2011 23:14
chocolatin, w opisie tego kordonka jest Perle 8 - 50g/335m zalecane szydełko 1,25 - 1,5 ale według mnie to on jest za cienki na sukienkę już prędzej Perle5 - 50g/210m zalecane szydełko 1,75 - 2,0. Koleżanka robiła z Perle5 szydełkiem 2,0 sukienkę i na rozmiar 34 ( o Boże co za rozmiar ) poszło jej 7 motków. Nie wiem czy to Ci coś da ale mam nadzieję, ze choć trochę. Ja przyznam się szczerze to z Perle tylko serwetki do tej pory popełniałam. Pozdrawiam.
kharola - Pon 23 Maj, 2011 06:12
Dziewczyny, prawdę powiedziawszy, czy się wam falują, czy nie ja i tak uważam, że wasze prace są świetne.
|
|
|