To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Urtica - Supełkologia

Violetta21 - Czw 13 Maj, 2010 10:57

śliczne pracki cool brawo
jola373 - Pią 14 Maj, 2010 10:53

Urtica, piękne prace! cool cool cool brawo brawo brawo
Urtica - Nie 16 Maj, 2010 19:55

Dziekuję Wam bardzo uklon
ciapara - Wto 18 Maj, 2010 10:02

Sliczne Twoje prace
hopla cool cool

misia0808 - Nie 23 Maj, 2010 18:10

Prześliczne prace cool brawo brawo brawo
Urtica - Wto 29 Cze, 2010 22:09

Dziekuję Wam bardzo za miłe słowa. Znów cos tam dodałam - frywolitkowa zawieszkę dla mamy. Niby ładna , ale ma dużą wadę - jak to frywolitka jest bardzo lekka, za lekka, żeby ładnie wisiała. Macie jakis fajny pomysł, żeby ją dociążyc? Trzeba chyba wszyc koraliki, jak myslicie? A gdzie?
karmelek - Śro 30 Cze, 2010 15:07

Urtica mogłabyś wszyć koraliki ale to jest masa roboty, mogłabyś je też przykleić np. klejem Magic. Albo dorobić jakiś mały element i dodać go pod medalion jako obciążającą ozdobę. I ten element naszpikować koralikami wrabianymi w trakcie robótki. Ale to wszystko to są tylko luźne pomysły, bo taki medalion jaki jest, jest jedną, skończoną kompozycją i ja osobiście nic bym w nim nie zmieniała Smile
Za to pokombinowałabym ze sznureczkiem, żeby nie wychodził od boków, tylko był doczepiony do pikotka na szczycie medalionu. Może wtedy medalion będzie ładnie wisiał? Albo odwrócić medalion na szerokość i wtedy dorobić z boków sznureczek, albo może nawet rzemyk w kolorze koralika? Smile

Ale się rozpisałam... Wink

Urtica działaj i pokazuj efekty Smile

Urtica - Nie 04 Lip, 2010 20:57

Coś pokombinuję. Może jednak spróbuję wszyc koraliki. Kupiłam taką nitkę-żyłkę, bardzo cieniutką i próbowałam na czymś innym. Wcale tej nitki nie widac, cieniutką igłą może się uda.
Tymczasem w zabawkach mojej córki znalazłam piękny kamień. Zainspirowana wisiorem Renulka zrobiłam cósio na szyję. Nie moge wkleic zdjęcia - do obejrzenia na blogu.

Urtica - Pon 05 Lip, 2010 23:06

Karmelku, tak swoją drogą, nie wiem czy zauważyłaś, ale zawieszka ta powstała na bazie schematu znalezionego na Twojej stronie. Wykorzystałam częśc schematu - i efekt całkiem inny, prawda?
Urtica - Pią 09 Lip, 2010 22:41

Dziekuję Wam bardzo za miłe słowa. Tymczasem wysupełkowałam coś nowego. Niestety moje próby zamieszczenia zdjęcia spełzają na niczym - zapraszam więc na bloga.
karmelek - Pią 09 Lip, 2010 22:54

No ja to mam refleks.... rotfl rotfl rotfl
Urtica skąd?... nic nie zauważyłam Smile

Świetnie wygląda ten opleciony kamień cool i super elegancki komplet zrobiłaś cool cool cool

Violetta21 - Pią 09 Lip, 2010 23:07

piękne są te Twoje frywolitki cool brawo
amsta1 - Sob 10 Lip, 2010 07:01

Wspaniałe prace! brawo brawo brawo
iwonka - Sob 10 Lip, 2010 07:02

przepiękne cool cool brawo brawo brawo brawo
lamika88 - Sob 10 Lip, 2010 13:20

Śliczne cool cool cool
bean - Sob 10 Lip, 2010 18:40

O, raju, ale śliczne!!! brawo brawo brawo
Beata T - Nie 11 Lip, 2010 17:04

piękne prace cool cool cool
widoczki super brawo

Urtica - Nie 11 Lip, 2010 20:07

Ojej, dziękuję Wam pięknie! uklon
Miło czytac tyle ciepłych słów od Was. Mobilizuje to do pracy!
W planach - czarna obróżka na szyję dla siostry.

A co zajrzę do której na blog - milknę z zachwytu. Jedna frywolitkuje, druga szydełkuje, inna koralikuje, drutuje, wyszywa, szyje, a niektóre z Was wszystko na raz! Jest od kogo się uczyc! Sama wiele rzeczy nauczyłam się patrząc na Wasze prace i czytając blogi.
I żałuję tylko, że to forum znalazłam tak niedawno!

Urtica - Czw 05 Sie, 2010 18:47

No w końcu uplotłam tą obróżkę dla siostry. Koraliki dałam przezroczyste, w środku czarne. Jutro będzie przymiarka na żywo.
Urtica - Pon 16 Sie, 2010 17:47

Zdaje się, że właścicielka obróżki zadowolona. I jeszcze niespodzianka - dodatek na dłonie. Wprawdzie nie jest to komplet do obróżki, ale kojarzy się.
Nie mogę dodac zdjęcia - zapraszam więc na blog.

orchidea - Pon 16 Sie, 2010 17:53

Fajnie tu u ciebie. Uwielbiam oglądac różnorodnośc prac. Wszystko piękne i staranne. Bardzo mi się podoba.
lamika88 - Pon 16 Sie, 2010 18:09

Urtica, prace robisz świetne cool ale mam uwagę do bloga...przepraszam Dodajesz zdjęcia edytując cały czas jeden wpis i przez to nigdy nie wiem czy już oglądałam te prace czy są jakieś nowe bo jest cały czas jedna i ta sama data przy poście... A ja pamięć mam słabą i jak widzę, że jest mój komentarz to wydaje mi się że już to widziałam a tymczasem wchodzę na Twojego bloga a tam piękne nowości cool cool Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam swoją malutką uwagą... kwiatek dla ciebie
Urtica - Pon 16 Sie, 2010 22:51

Lamika88, dzięki za uwagę. W sumie do głowy mi nie przyszła taka prosta rzecz. Już się poprawiłam - tekst przeniosłam na bok i od dzisiaj każda nowa praca będzie nowym postem.
Nieraz sobie myślę, że forum powinno służyc nie tylko pochwałom. Każda uwaga, komentarz czy ocena - to nauka. Każda z nas umie co innego, jedna jest lepsza w tym, druga w czym innym. Pochwały motywują, mówią, że warto robic dalej, a krytyka uczy - potrzebne są więc wszystkie komentarze.
Za które wszystkim zaglądaczom pięknie dziękuję. cmoknięcie

Urtica - Pon 16 Sie, 2010 22:52

A może ktoś mi podpowie, jak tu wkleic zdjęcie?
karmelek - Pon 16 Sie, 2010 23:13

po wpisaniu tekstu klikasz "Podgląd" pod ikonkami na dole, wyświetli Ci się okienko jak będzie wyglądać Twoja wiadomość po wysłaniu na forum, oraz okienko na dole gdzie na bieżąco możesz ją skorygować. I pod owym okienkiem masz "Kliknij aby dodać zdjęcie do wiadomości" Smile

Ta zmiana na blogu jest super!!!