Nasze prace - Hardanger mirki-zet
mirka-zet - Sob 05 Sty, 2013 18:20
Niedawno skończyłam serwetkę, którą chciałabym Wam pokazać. Już została sprezentowana bardzo miłej starszej pani, która kocha robótki ręczne, ale, niestety, oczy już nie pozwalają jej na haftowanie.
W zasadzie miała wyglądać trochę inaczej, ale ponieważ materiału było nieco mniej, wiec i wygląd się nieco zmienił.
Nikus4 - Sob 05 Sty, 2013 18:58
Śliczna Mireczko. Wszystkie twoje prace są pięknie wykonane. Pokaż je na tym forum innym dziewczynom.
alutka171 - Nie 06 Sty, 2013 00:52
To prawda, popieram Nikus
alszka - Nie 06 Sty, 2013 02:09
Piękna serwetka, obdarowana musiała być mega-zadowolona
mirka-zet - Nie 06 Sty, 2013 10:32
Bardzo się cieszę, że podoba się Wam moja serwetka. Potem pokażę jeszcze inne.
elapok - Nie 06 Sty, 2013 12:52
Przecudna nowa praca, piękna jak pozostałe, które podziwiam od pewnego już czasu
Nikus4 - Nie 06 Sty, 2013 13:15
Pokaż, pokaż czekamy
Ginia - Nie 06 Sty, 2013 15:40
Klasycznie piękna! Nudno się haftuje biało na białym, ale efekt cudowny. Zachwyca faktura, kształt. W Twojej białej ślicznotce bardziej rzucają się w oczy ściegi. Cudna!
mirka-zet - Nie 06 Sty, 2013 19:08
Wielkie dzięki za te miłe słowa. Ja lubię haftować nićmi w kolorze materiału. Ale mam też w planie jedną kolorową, a jedną już kiedyś, nawet chyba dwie, wyhaftowałam kolorami różniącymi się od tła.
Haniaga - Nie 06 Sty, 2013 20:13
powiększyłam sobie Twoją cudną białą serwetkę i ... dojrzałam tyle pięknych serwetek.
Co jedna to śliczniejsza. A ta ciemno łososiowa po prostu istne cudo.
Przepiękne prace.
Pozdrawiam
Hania
mirka-zet - Pon 13 Maj, 2013 10:48
Moja skończona w ubiegłym miesiącu serwetka. Wrzucam ją dopiero dzisiaj, bo nie było mnie w domu przez dłuższy czas. Muszę przyznać, że nie jestem z niej zadowolona, kordonek (Maja) chyba się popsuł albo trafiłam na jakiś gorszy motek. No, ale wyszło, jak wyszło. Już zmieniła właściciela.
mirka-zet - Pon 13 Maj, 2013 10:54
Teraz haftuję taką zaczętą w ubiegłym roku. Długo leżała, bo straszliwie zmęczyły mnie pikotki, a będzie ich bardzo dużo. Wprawdzie mam już połowę serwety gotową, ale na zdjęciu jest stan z kwietnia
Haniaga - Wto 14 Maj, 2013 07:43
Przepiękne serwetki.
Bardzo ładne wzory ale niemiłosiernie pracochłonne. Tym większe za cierpliwość.
Pozdrawiam
Hania
elapok - Śro 15 Maj, 2013 18:59
Świetne obie - podobają mi się choć dłubania przy nich nieco jest
mirka-zet - Sob 25 Maj, 2013 21:03
Dziękuję za miłe słowa.
elcja27 - Nie 26 Maj, 2013 15:43
cudowne prace, a jaka dokładność i rzetelność wykonania wielkie naprawdę wielkie i
mirka-zet - Nie 26 Maj, 2013 16:17
Cieszę się, że się podobają. Na razie zrobiłam sobie przerywnik i haftuję małą serwetkę.
mirka-zet - Pią 03 Paź, 2014 20:31
Dawno się nie odzywałam i nie pokazywałam swoich nowych prac, a troszkę powstało. Dziś pokażę malutką serwetkę. Resztę "na dniach, jak mąż przerzuci z aparatu do komputera, no i jak mi siostrzenica wyprasuje. Ja jestem uziemiona na 6 tygodni i jeszcze trochę, bo złamałam sobie rękę i nic nie mogę robić, złamanie w nadgarstku z przemieszczeniem.
Ale jak tylko wszystko będzie dobrze, to od razu wracam do hardangera
A oto moja mała serwetka, bardzo fajnie ją się haftowało
japoneczka01 - Sob 04 Paź, 2014 09:04
mirka - zet Oj to masz biedę - bardzo współczuję, a serwetki śliczne.
Ginia - Nie 05 Paź, 2014 07:52
Współczuję Ci Mireczko.
A serwetka śliczniutka
Nikus4 - Nie 05 Paź, 2014 15:49
Mireczko wczoraj dałam tylko punkcik bo nie miałam kiedy odpisać. Za to dziś napiszę same komplementy.
Najpierw chcę ci współczuć. Złamać rękę czy lewą czy prawą to wielki problem i ból. Teraz odpoczniesz od haftowania.
Serwetka śliczna, zresztą jak wszystkie twoje prace. Pokaż nam jeszcze więcej, teraz będziesz miała czas.
mirka-zet - Nie 05 Paź, 2014 17:22
Dziękuję za słowa współczucia i miło mi, że ta skromna serwetka Wam się podoba. Może moja ręka zdąży wydobrzeć do czasu, kiedy zaczniecie nową serwetę, to chętnie do Was dołączę.
Haniaga - Nie 05 Paź, 2014 20:12
Myślę ,że zanim my skończymy obrus, to Twoja ręka będzie już gotowa do szycia
nowej wspólnej pracy.
Dużo zdrówka życzę.
Śliczna serwetka.
elapok - Wto 07 Paź, 2014 14:24
Piękna serweteczka, a i ja dołączam się do życzeń by rącza szybko się zrosła i była sprawna jak dawniej by dziubać takie śliczności
Ampka - Wto 07 Paź, 2014 14:57
Śliczna serwetka!
Wracaj szybko do zdrowia i sprawności, żeby stworzyć kolejne ślicznotki!
|
|
|