To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Weraph frywolna twórczość

weraph - Nie 19 Gru, 2010 23:05

bjanna, elunia_olsztyn, moni07, Elunia, Paddington, lamika88, karmelek, anza87, ania10525 - slicznie dziękuję za kazde słowko! Dodają skrzydeł jak nic innego! Dawno nic nie pisałam. A zatem:

2/3 zastepu anielskiego (zrobiłam jeszcze dwa aniołki, ale nie załapały się na zdjęcie bedąc już w świecie):

A także kręci mnie ostatnio cieniutka srebrna niteczka:

alutka171 - Pon 20 Gru, 2010 00:27

Przepiękne wszystkie frywolki, Masz talent kobietko cool cool cool
gosias - Pon 20 Gru, 2010 07:02

weraph, Smile prześliczne cool cool cool brawo brawo brawo
ania10525 - Pon 20 Gru, 2010 08:02

weraph, śliczności radocha radocha , a te aniołki to jak zrobiłaś? sukieneczka jest ze wzoru na aniołka z główką i częścią kryzy na szydełku (takie zrobiłam dwa aniołki) a u Ciebie wygląda to inaczej poza główką cały jest frywolny a i aureolka - uśmiecham sie o przepis przepis Smile zebalek
orchidea - Pon 20 Gru, 2010 08:10

Właśnie nie wiem co chwalic w pierwszej kolejności. Aniołki prześliczne takie inne eleganckie a kolczyki marzenie az nie mam słów na opisanie ich. Ja sobie kupiłam książkę i komplet tych szczypczyków ale narazie nijak nie rozumię jak się robi nawet proste kolczyki a frywolitki to dla mnie czarna magia - za mało pojętna jestem do nich kwiatek dla ciebie
weraph - Pon 20 Gru, 2010 08:42

alutka171, gosias, - Dziekuję i slę buziaki!

orchidea, - nie zrażaj się! Myslę ze najprosciej bedziesz miałą gdy ktoś ci pokaże na zywo o co chodzi - wrocławianek na forum duzo!

ania10525, - to jest aniołek ze wzoru szydełkowo-frywolitkowego, ale ja na szydęłku, w momencie gdy robiłam sukienki (od września do listopada) nie umiałam ni w ząb. Wiec zastąpiłam ten kawałek kryzy samymi łuczkami. Wzór mogę rozrysowac jesli chcesz:) A Aureolka to długi łuczek.
Specjalnie do tych aniołkow nauczyłąm się robic kulki na szydełku!!!

ikmis - Pon 20 Gru, 2010 11:12

weraph brawo brawa za zastępy anielskie,
ale biżuteria, to już ho, hooo... wyższa szkoła jazdy cool
ooooo szczerze podziwiam
powiedz proszę - jakiej srebrnej niteczki użyłaś?
dobrze się wiąże? nie jest za sztywna? bo węzełki zgrabne i równiutkie
no i potem frywolitkę przylepiłaś do tych kamieni na klej?

jeszcze jedno pytanko - jak obrębiłaś niteczką drucik? przy pomocy igły?

gustavo_2008 - Pon 20 Gru, 2010 12:18

weraph, piękne aniołki brawo brawo brawo a biżuteria to mistrzostwo świata cool cool cool
Paddington - Pon 20 Gru, 2010 16:19

ach te kolczyki... aniołki już podziwiałam, ale te kolczyki... ach... wesoło mi
Normalnie dech zapiera... Bo wiesz, frywolitki różne bywają, ale te Twoje kolczyki... dzieła sztuki i najcudowniejsza biżu... myślę, że nawet największe salony biżuteryjne (nazw nie wymieniam bo kryptoreklama Wink ) nie powstydziłyby się ich na wystawie i w katalogach! Fortunę powinnaś zbić na nich cmoknięcie

AlaJ - Pon 20 Gru, 2010 18:55

Piękne kolczyki !! Mnie też wzięło na srebrno Wink. Jak mi się uda zrobić zdjęcie to jutro się pochwalę Smile
lamika88 - Pon 20 Gru, 2010 22:48

Prześliczne frywolitki cool cool cool Ja plątałam ze srebrnej nitki gwiazdki wesoło mi
ania10525 - Wto 21 Gru, 2010 13:41

weraph, a masz mozę wzorek jeszcze na hibiskusa frywolitkowo-szydełkowego??
uśmiecham sie :zabalek: o niego Smile zebalek

miziaj - Śro 09 Lut, 2011 22:41

biżuteria pierwsza klasa kwiatek dla ciebie Podziwiam za cierpliwość,sama probowałam tę technikę i wiem że nie jest to proste.Jeszcze raz gratulacje
weraph - Pią 08 Cze, 2012 08:55

Może to wyda się niemożliwe.... ale odswiezam!

Motyl ten czekał na wyfrunięcie na świat ponad 1,5 roku:) Wylądował na sukience.

joanna76 - Pią 08 Cze, 2012 10:59

Ciekawe polaczenie bardzo mi sie podoba brawo brawo brawo
darka - Pią 08 Cze, 2012 12:41

Wspaniały motyl! Jestem pod wrażeniem! uklon
alutka171 - Pią 08 Cze, 2012 17:28

świetny pomysł, świetnie się prezentuje Smile
AGarte - Sob 09 Cze, 2012 14:07

Łaaaaał!!! Jakim cudem te CUDA były przeze mnie wcześniej niezauważone! Niesamowite ;D Sama frywolitkuję od stycznia tego roku, ale ze względu na masę innych zajęć nie mam tyle czasu na machanie nitkami, ile bym chciała (jednak już niedługo się to zmieni^^). Tym bardziej podziwiam te wszystkie dzieła, które przecież w jeden dzień nie powstały! W dodatku wszystkie trafione idealnie w mój gust ;D
Elunia - Sob 09 Cze, 2012 16:00

zaparło mi dech brawo brawo brawo
Paddington - Wto 12 Cze, 2012 10:37

już u Ciebie na blogu widziałam tego motyla, ale o tu powiem CUDO NAJWSPANIALSZE I DOSKONAŁE!!!
Serdecznie pozdrawiam wesoło mi wesoło mi wesoło mi