Porady babuni - Kuchenka... jak doczyścić ?
Madzia - Czw 14 Wrz, 2006 18:10
Nareszcie znalazłam ten wątek!
Nie wiem czy autorka rady jeszcze tu zagląda ale serdecznie za radę dziękuję!!!!!!!!
Po namoczeniu dna garnka w coca-coli odszorowałam bez problemu.
Dziewczyny nie pijcie więc coca-coli.
Pozdrawiam!!!!!
octavia - Czw 26 Paź, 2006 20:45
też mam kuchenkę blaszaną. takie rzeczy jak np. przypalone mleko polewam wrzątkiem, pozwalam by pomiękło trochę a potem czyszczę miękką ściereczką.
Dani - Śro 01 Lis, 2006 11:22
coca-cola jest tez dobra na zapchane kolanka w zlewach-nalac, odczekac-zezre wszystko.Brrrrrr-ta cola to prawdziwa chol........-jak nie wierzycie wlozcie kawalek swiezego mieska do niej i zobyczycie co sie stanie jak na drugi dzien je wyciagniecie
sylwia12 - Sob 04 Lis, 2006 12:16
Ifrit 21 warto wypróbować twój sposób.
orchidea - Śro 12 Gru, 2007 15:07
Kuchenkę srebrną czyszczę jak koleżanki wyżej , odmoczyc, a potem mleczko. Ostatnio zamiast cifu bardziej odpowiada mi Ajax jest wydajniejszy i większą gamę zapachów ma. Chlebak mam jak lustrzanka ale do niego kupione mam specjalne do takich naczyń środek. Wogóle dużo mam sreberek większośc przecieram tym specjalnym płynem łatwo go kupic w sklepach agd ( na początek) , jeżeli chodzi o zlewy to nie kupywac tego bardziej błyszczącego bo wtedy tylko na sucho wycierac.
A na koniec mój patent na piękną kuchenkę - po umyciu psiknąc płynem do mycia okien , przetrzec i rewelacja.
Dziewczyny a może macie fajny sposób na kabinę prysznicową?
Ale taki by się nie przemęczyc.
avenitta - Śro 12 Gru, 2007 16:37
| ifrit21 napisał/a: | | moze wyda sie to dziwne ale bardzo dobra jest Coca-Cola lub woda mineralna ale koniecznie gazowana, moja mama sie o tym juz przekoonala |
Tego nie znałam, aler też mam taką kuchenkęwięc na pewno skorzystam (w przyszłości, jak mąż zabierze się za gotowanie będzire jak znalazł)
Madzia - Śro 12 Gru, 2007 18:25
Ja swoją kabinkę myję czymś do usuwania kamienia typu Cilit.
Anonymous - Nie 28 Lis, 2010 13:49
A mnie podkusiło żeby mieć zlew z fragranitu właśnie i to ...prawie czarny!No i teraz w kilku miejscach stale pojawiają się zacieki z wody .Mam spray na kamień ale i tak za dzień-dwa znowu jest zaciek.Co do stalowej kuchenki to ...na co dzień,gdy każdy sam sobie coś tam odgrzewa czy gotuje , wykładam ją folią aluminiową,bo wtedy żadne plamy i przypalenia mi nie straszne,wyrzucam folię i już a płytę wystarczy tylko przetrzeć,gorzej jest z tą kratką na kuchence-jak ja nie cierpię szorować tych lepkości.
Nikola5 - Nie 28 Lis, 2010 20:38
| orchidea napisał/a: |
Dziewczyny a może macie fajny sposób na kabinę prysznicową?
Ale taki by się nie przemęczyc. |
Ja kupuję w sklepie Lidl płyn W 5 - do kabin prysznicowych - popsikam odczekam trochę i spłukuje. Z tej serii są różne środki czystości , do mycia wanny- popsikam odczekam i spłukuje , kostki które wrzuca się na noc do muszli i czyszczą , do fliz do usuwania tłuszczu - popsikasz i tłuszcz z fliz i fug sam ścieka, do mycia kuchenki - przypaleń. Ja ogólnie z tych preparatów jestem bardzo zadowolona.
Anonymous - Nie 28 Lis, 2010 22:55
Ja z tej serii używam pianki do mycia okien i jestem zadowolona.
wwiolinka - Wto 21 Gru, 2010 11:42
ja do kuchenki, palników i okapu stosuję piankę z Lidla W5 do piekarników. Pryskam i zostawiam na przynajmniej pół godziny
Chlorem zniszczyłam w poprzednik zlewozmywaku politurę i wymieniliśmy na nowy . (stała się porowata i łapała każdą cząstkę brudu).
Chyba wszystko zależy od składu materiałowego i wykończenia zlewozmywaków, z moim nie mam najmniejszego problemu z zaciekami czy kamieniem a ma już blisko 10 lat. Natomiast czyszczenie niektówych zlewozmywaków jest jak szaleństwo, nawet woda zostawia plamy.
|
|
|