Świat włóczek - wełna estońska
aneby - Nie 06 Lut, 2011 22:00
Już napisałam maila do Izraela, wystawi dla mnie na ebayu ta tęczową. Wysyłka ma kosztować 5 dolarów.
aneby - Wto 15 Lut, 2011 10:37
Hurra, hurra ! Listonosz przyniósł tęczę Czeka mnie teraz trochę roboty z przewijaniem, ale co tam. Strasznie się cieszę
Kolory cudne, wełna równa, bez zgrubień i cienizn. Moge polecić tego sprzedającego. No i wysyłka błyskawiczna
Sal - Wto 22 Lut, 2011 21:03
http://maranciaki.pl/foru...p=386720#386720 W swoim watku wkleilam fotki dwoch szali wykonanych z welny estonskiej. W sumie nie narzekam na ten zakup, mimo ze jakosc welny nie jest najwyzsza.
Calatea - Czw 18 Sie, 2011 17:34
Witajcie. Watek wprawdzie stary, ale jako że właśnie się zarejestrowałam (mimo, ze podczytuję tu od jakiegoś czasu), to się wypowiem.
Ja kupuję wełnę estońską na ebayu od sprzedawcy z Łotwy albino_sparrow, przesyłka jest dość droga (chyba ok 20 pln), ale wełna jest za to tańsza niż na allegro (ok. 200 pln/kg) i nigdy nie miałam problemów z jej jakością (chociaż fakt, robię tylko z 400/1). Przesyłka jest błyskawiczna (mam paczke w ciągu 2 dni) i zawsze było wszystko ok.
To, co z niej zrobiłam jest na moim profilu na raverly pod tym samym nickiem co tu.
Pozdrawiam współdziergaczki.
A, i jeszcze jedno- tę wełnę koniecznie trzeba wyprać po zrobieniu- woda po praniu jest tak koszmarnie brudna, że chyba ją czymś konserwują czy co... Dopiero po praniu włóczka mięknie i się wyrównuje. Fakt, trochę drapie, ale jest lekka i niesamowicie ciepła.
|
|
|