To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prywatne galerie - Prace Wiotka555 - rozmiar 52

M. - Sob 31 Gru, 2011 09:42

Niechaj Nowy Rok DARZY !!!

tym WSZYSTKIM cmoknięcie o czym marzysz love

Wiotka555 - Czw 12 Kwi, 2012 10:30

Podpatrując Marysię , zrobiłam sobie bliźniak, bluzeczkę w/g japońskiego pomysłu i narzutkę - połączenie ogoniastego oraz witaminki. Przód jest krótszy i lekko zaokrąglany
[

M. - Czw 12 Kwi, 2012 10:36

Wiotka555, elegancko Ci wyszło cool
Wiotka555 - Czw 12 Kwi, 2012 11:58

M. milo mi, że Ci się podoba.Dziękuję
kabyr - Czw 12 Kwi, 2012 13:05

M. napisał/a:
Wiotka555, elegancko Ci wyszło cool

Też mi się podoba.
Na wiosnę jak znalazł. cool cool cool brawo brawo brawo

Violetta21 - Czw 12 Kwi, 2012 14:59

Ładnie się prezentuje komplecik szkoda że wersja wieszakowa bye
marysia54 - Czw 12 Kwi, 2012 23:03

Wiotka555 Ślicznie zrobiłaś ten komplecik uklon brawo cool uklon brawo cool uklon
Wiotka555 - Pią 13 Kwi, 2012 16:27

Kabyr, Violetko i Marysiu miło mi , że Wam się też podoba. Dziękuję za mile słowa. .
bieta - Pią 13 Kwi, 2012 16:53

Wiotka555, śliczny komplecik brawo brawo brawo
Natalia - Pią 13 Kwi, 2012 16:59

cool cool cool sa super
Wiotka555 - Sob 14 Kwi, 2012 11:58

Bieta, Natalia dziękuję za komplement. Serce rośnie jak mnie chwalicie za robotkę a drutach
Wiotka555 - Pon 28 Maj, 2012 23:05
Temat postu: Diva - bluzka z akrylu jak z jedwabiu
Dziewczyny, dostałam przed chwila nowe druty drewniane i akrylowe. Do tej pory miałam tylko duże rozmiary drewnianych ( do robienia szali) . Wzięłam sie od razu do zamiany drutów i wyszło że , cienkie ruty (nr 3,25) trochę sie wyginają - to jest minus. plus to fakt ze , włóczka faktycznie straciła rozpęd . Oczka wychodzą ok.
Zaczęłam robić tę bluzeczkę

http://maranciaki.pl/foru...ghlight=#452214
http://mizrah.ru/post213088880/

Drugie zdjęcie oddaje kolor

Uwagi. Zaczęłam robić według schematu ale w/g mnie dziurki wychodziły za duże . Chcę nosić te bluzkę latem i nie chcę aby coś prześwitywało. Dlatego potraktowałam ten wzór jak koronkę na dole bluzki. Po drugie mimo dokładnego rozliczenia oczek ujmowanie oczek jak wychodziło w schemacie było za duże. Nie dałabym rady wcisnąć sie w taka kiszkę. Wymyśliłam ze zamiast schematu będę robić wzór w jodełkę. Bardzo mi się to rozwiązanie spodobało. Poza tym Diwa jest bardzo lejąca sie i ciężką włóczką - w robotce naprawdę wygada jak jedwab

elawe - Wto 29 Maj, 2012 10:02

Bardzo ładny komplet i bluzeczka też się ładnie zapowiada cool brawo
Wiotka555 - Wto 29 Maj, 2012 20:06

Jak ja to lubię - pokazuję co robię a tu zaraz sypią się komplementy i słowa mobilizujące mnie do działania. Za te mile słowa bardzo dziękuję.
marysia54 - Wto 29 Maj, 2012 23:03

Wiotka555 bardzo mi się spodobała ta bluzeczka i będę ją pilnie obserwować
jak skończę ogoniastego to też spróbuję ja zrobić.
Czekam z niecierpliwością jak stworzysz następną piękną bluzeczkę cool
cmoknięcie

Wiotka555 - Pon 04 Cze, 2012 14:29

Robótki przybywa. Akryl układa się bajecznie równo. Naprawdę wygląda niczym jedwab. ma taki połysk i strukturę, że nic tyko się zachwycać oczywiście włóczką. Staram się robić równo. przeprosiłam się z metalowymi drutami bo znacznie szybciej się robi niż akrylowymi czy drewnianymi. A ponieważ robię tylko prawe wiec oczka wychodzą idealnie równo. Teraz kombinuję jak to będzie z skróconymi rzędami na biuście - albo innym rozwiązaniem problemu biust-owego.Dlatego wole robić bluzki od góry bo mam opanowane. Z wdzięcznością przyjmę każdą podpowiedź. Drugi pomysł jaki mi się w głowie roi to taki aby te skośne przody i tył obrócić i w ten sposób mieć ogony po bokach. Z tym że nie mogłabym mieć tego pięknego rozwiązania e przy dekolcie i na pewno w ten sposób popsułabym ten piękny projekt. Następną bluzkę zrobię z ogonami po bokach dodając oczka jak w ten sposób co w robotkach od góry- przed markerem i po markerze. Marysiu czekam na fotki ogoniastego.
marysia54 - Pon 04 Cze, 2012 23:08

Wiotka555
Ogoniasty się blokuje, ale nie wiem czy wyszedł taki jak chciałam hmm

Zrobiłam sobie próbę tej niebieskiej bluzeczki którą właśnie robisz, tylko
nie wiem jak się robi rękawek, czy masz dalej opis po polsku?
Z tego co widzę na Twoich zdjęciach to robisz na okrągło tył i przód razem.

Nie mam pojęcia jak się robi skrócone rzędy na biuście, nigdy tak nie robiłam
a ogonki po bokach? czemu nie, tylko już inny dekolt musisz zrobić.
cmoknięcie

Wiotka555 - Pon 04 Cze, 2012 23:18

Marysiu, nie mam opisu po polsku. Kombinowałam ze zdjęcia oraz schematu oraz cennych podpowiedzi Grażynki. Jak dojdę do góry to powiem jak robiłam. Ale chętnie posłucham rad i podpowiedzi naszych niezawodnych koleżanek
Wiotka555 - Wto 17 Mar, 2015 12:53

Tunika z kieszeniami
kabyr - Wto 17 Mar, 2015 15:12

Wiotka555, rewelacyjnie wyglądasz w tunice. brawo brawo brawo
Elżbieta P. - Wto 17 Mar, 2015 17:11

mnie też się podoba, kolor bardzo ci pasuje i w tunice bardzo ładnie się prezentujesz brawo
Frida - Wto 17 Mar, 2015 18:24

Piękna tunika i urocza modelka. Kolor cudny. cool brawo
Pozdrawiam, Danuta

Wiotka555 - Wto 17 Mar, 2015 19:08

Warto było się pokazać by dostać bardzo miłe komplementy. Dziewczyny dziękuję.
marysia54 - Wto 17 Mar, 2015 22:28

Wspaniała tunika i super w niej wyglądasz
brawo cool uklon brawo

Wiotka555 - Nie 08 Lis, 2015 18:23
Temat postu: najświeższe informacje o robótkach
Przede wszystkim wszystkie Was serdecznie pozdrawiam i informuję, że nadal robię na drutach. przede wszystkim rzuciłam się na robienie deszczowych kropelek. Robiłam z pięknego kaszmiru, który jest taką cienizną, ze robię z 3 nitek , bo dopiero 3 nitki dają ładny efekt. Dzięki Marysi, która mnie zawsze inspiruje ale i też okazuję wiele serdeczności i cierpliwości do mnie. wiec robiłam i ju byłam na finiszu ale .....

Po zeszłorocznym odchudzaniu przyszedł efekt jojo, bo za szybko przeszłam na zwykle jedzenie.
Miałam rozmiar 52, gdy przerwałam dietę- a zrobił się 60. Bo zgubiłam 15 kg a odzyskałam 30 kg. W lipcu zaczęłam chodzić na aerobik na basenie a w sierpniu pojechałam( pełna wstydu) do pani doktor dietetyczki po dietę. Pani doktor to lekarz dietetyk kliniczny. gdy opisałam jakie problemy się pojawiły w związku z nadwagą - umiała je wytłumaczyć i od razu proponowała rozwiązanie. Zaczęłam odchudzanie już zgubiłam 20 kg.
Wracam do zasadniczego wątku. Wszystkie moje drutowe wyroby wiszą na mnie , wyglądam w nich jak w ubraniach starszej siostry. Kropelki zostały sprute.

Za nic nie pokaże tego zdjęcia, rodzina mi zabroniła.

Robię od nowa ale wprowadziłam zmiany . Kropelki są inspiracją dla nowego wyrobu Będą Kropelki ale inaczej.
Dieta nadal działa więc robię już dużo mniejszy rozmiar. Docelowo chciałabym zgubić 60 kg. Więc sobie policzcie jaka miałam maksymalną wagę. br....

Marysiu love , love love a dla wszysrkich radocha radocha